jak w temacie ,potrzebuje DTRek dotyczących samej automatyki schładzalnika,z góry dziękuje i pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
schładzalnik ALFA LAVAL
7 Odpowiedzi, 7144 Wyświetleń|
A może coś więcej, typ, model, producent? Chyba że chcesz samemu zacząc budowe takic urządzeń ;D
nie mam zamiaru nic sam budować,tylko dostałem zlecenie uruchomienia takiego schładzalnika bo klient kupił gdzieś za grosze ,ale problem tkwi w tym że okablowanie całe zostało rozszabrowane,a jedyne co udało mi się odczytać to ten napis,
ALFA-LAVAL 2000 l,dzwoniłem nawet do dystrybutora i serwisanta tego sprzętu ale On niema zamiaru dzielić sie swoją wiedzą i pomocą a o DTRkach tokuż całkiem zapomnij,dodam jeszcze że układ chłodniczy jest sprawny,pozdrawiam
a tu jest link jak ten schładzalnik wygląda,ja posiadam taki sam jak na zdjęciach
http://allegro.pl/schladzalnik-cysterna-...22663.html
No to co chcesz wiedzieć? ma być zabezpieczenie przed zbyt niską temperaturą, mieszadło ma pracować, ma być sterowanie zaworami czyszczącymi....
Sam tego nie robiłem, ale wiem, że są gotowe sterowniki do schładzalników - a przy sterowniku jest co? Jest przeważnie schemat. Np Elrot.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Ja bym powiedział podobne do lodówki z podlączonym mieszadłem do kleju.Te same obroty mieszadła.
Banowanie nie jest środkiem wychowawczym ponieważ doprowadza tylko do recydywy.
Dziękuje wszystkim za pomoc ,temat opanowany dystrybutor przesłał mi schematy i instrukcje,bałem się do tego podchodzić bo to pierwszy schładzalnik jaki robiłem ,ale niema w tym nic skomplikowanego,pozdrawiam i dziękuje za pomoc
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY