Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

schładzalnik ALFA LAVAL

7 Odpowiedzi, 7134 Wyświetleń

majki

2011-02-17, 18:24:28
Użytkownik
jak w temacie ,potrzebuje DTRek dotyczących samej automatyki schładzalnika,z góry dziękuje i pozdrawiam
  • Odpowiedz

coolelectric

2011-02-17, 18:28:35
Nowy użytkownik
A może coś więcej, typ, model, producent? Chyba że chcesz samemu zacząc budowe takic urządzeń ;D
  • Odpowiedz

majki

2011-02-17, 18:58:22
Użytkownik
nie mam zamiaru nic sam budować,tylko dostałem zlecenie uruchomienia takiego schładzalnika bo klient kupił gdzieś za grosze ,ale problem tkwi w tym że okablowanie całe zostało rozszabrowane,a jedyne co udało mi się odczytać to ten napis,
ALFA-LAVAL 2000 l,dzwoniłem nawet do dystrybutora i serwisanta tego sprzętu ale On niema zamiaru dzielić sie swoją wiedzą i pomocą a o DTRkach tokuż całkiem zapomnij,dodam jeszcze że układ chłodniczy jest sprawny,pozdrawiam
  • Odpowiedz

majki

2011-02-17, 19:05:48
Użytkownik
a tu jest link jak ten schładzalnik wygląda,ja posiadam taki sam jak na zdjęciach
http://allegro.pl/schladzalnik-cysterna-...22663.html
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-02-17, 20:26:42
Moderator
No to co chcesz wiedzieć? ma być zabezpieczenie przed zbyt niską temperaturą, mieszadło ma pracować, ma być sterowanie zaworami czyszczącymi....
Sam tego nie robiłem, ale wiem, że są gotowe sterowniki do schładzalników - a przy sterowniku jest co? Jest przeważnie schemat. Np Elrot.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kujawiak

2011-02-18, 18:43:35
Nowy użytkownik
Ja bym powiedział podobne do lodówki z podlączonym mieszadłem do kleju.Te same obroty mieszadła.
Banowanie nie jest środkiem wychowawczym ponieważ doprowadza tylko do recydywy.
  • Odpowiedz

majki

2011-02-20, 09:07:57
Użytkownik
Dziękuje wszystkim za pomoc ,temat opanowany dystrybutor przesłał mi schematy i instrukcje,bałem się do tego podchodzić bo to pierwszy schładzalnik jaki robiłem ,ale niema w tym nic skomplikowanego,pozdrawiam i dziękuje za pomoc
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa