witam potrzebne są mi jakieś informacje, instrukcje o regulacji i ustawianiu systemów dystrybucji i rozdziału oleju w zespołach wielosprężarkowych (powerpack) linde
jakie macie opinie o systemie olejowym linde (tzw "ufo" na ssaniu) ?
osobiście mam o tym "podziale oleju" bardzo kiepską opinie -za często widziałem/słyszałem o zatartych sprężarkach z powodu nierównomiernego podziału oleju - zastanawiam się czy te uszkodzenia -brak oleju w którejś sprężarce wynikały ze złej regulacji systemu olejowego lub błędów eksploatacyjnych -czy po prostu ten system jest zbyt mało stabilny w zmiennych warunkach eksploatacyjnych ?
w jakich warunkach to się sprawdza (w końcu w wielu marketach te systemy działają)
-a w jakich warto dołożyć klasyczny układ -odolejacz, zb. oleju i pływakowe lub elektroniczne regulatory poziomu oleju ?
proszę o odpowiedzi na temat...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-11-11, 09:39:59 przez wit.)
jakie macie opinie o systemie olejowym linde (tzw "ufo" na ssaniu) ?
osobiście mam o tym "podziale oleju" bardzo kiepską opinie -za często widziałem/słyszałem o zatartych sprężarkach z powodu nierównomiernego podziału oleju - zastanawiam się czy te uszkodzenia -brak oleju w którejś sprężarce wynikały ze złej regulacji systemu olejowego lub błędów eksploatacyjnych -czy po prostu ten system jest zbyt mało stabilny w zmiennych warunkach eksploatacyjnych ?
w jakich warunkach to się sprawdza (w końcu w wielu marketach te systemy działają)
-a w jakich warto dołożyć klasyczny układ -odolejacz, zb. oleju i pływakowe lub elektroniczne regulatory poziomu oleju ?
proszę o odpowiedzi na temat...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY