Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sanden SD7V16 czym sie różnią?? jak dobrać odpowiednią ??

5 Odpowiedzi, 7422 Wyświetleń

RUDiCK

2011-03-09, 17:41:16
Nowy użytkownik
Witam
Mam pytanie odnośnie rodzajów w/w sprężarki. Chce wymienic u siebie w samochodzie (Rover 220 Diesel) sprężarkę. Szukam uzywki, ale problem jest ze jest sporo modeli samochodów ktore uzywaja tej sprężarki. Moje pytanie to: musze znalezc konkretnie taką samą (chodzi mi o oznaczenia - muszą być identyczne)?? . Land Rover Freelander ma taki sam silnik (2.0 diesel) jak ja i kilka innych modeli rovera tez ma te silniki(do wszystkich tych samochodów sprężarki wygladają identycznie, roznia sie tylko oznaczeniami). Czy te spręzarki sa takie same czy sie roznia? czy jesli znajdę taką samą wizualnie (mocowanie i koło paska klinowego) to nie bedzie problemów z jej dzialaniem u mnie. Wiem ze te sprężarki sa regulowane ciśnieniem na ssaniu, wiec chyba to ze są róznej pojemnosci uklady w tych samochodach nie ma znaczenia, zasada pozostaje taka sama?? Prosze o odpowiedz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-09, 18:58:16 przez RUDiCK.)
  • Odpowiedz

Kikson

2011-03-09, 22:09:07
Użytkownik
http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/Kompre...-2182.html
  • Odpowiedz

gajdek419

2011-03-10, 12:01:02
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli dopasujesz wizualnie (koło, mocowanie, srednice portów ssacego i tłocznego), przyłaczka elektryczna to nie ma problemu z zadziałąlniem. Różne oznaczenia wynikają przede wszystkim z różnych mocowań, koło itp ale czesto wizualnie są takie same a jednynie części wewnętrzne są inne.
Co do używki to zastanów się czy warto. Skad wiesz jaka będzie w środku i jak długo posłuży?
  • Odpowiedz

RUDiCK

2011-03-10, 12:36:01
Nowy użytkownik
Kikson napisał(a):http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/Kompre...-2182.html

Dzieki za linka ale akurat ta sprężarka jest do wersji benzynowej, koło nie ma tyle rowków co w dieslach i mocowanie inne.

gajdek419 napisał(a):Jeżeli dopasujesz wizualnie (koło, mocowanie, srednice portów ssacego i tłocznego), przyłaczka elektryczna to nie ma problemu z zadziałąlniem. Różne oznaczenia wynikają przede wszystkim z różnych mocowań, koło itp ale czesto wizualnie są takie same a jednynie części wewnętrzne są inne.
Co do używki to zastanów się czy warto. Skad wiesz jaka będzie w środku i jak długo posłuży?

Wiem ze z używkami to rożnie bywa ale samochodzik tez nie jest pierwszej świeżości i szkoda mi dużo kasy w niego ładować. A propos, widzę ze zajmujesz sie regeneracja spręzarek klimy - ile taka przyjemnosc moglaby mnie kosztowac?? U mnie jest podejrzenie uszkodzonego zaworu regulacji wydajności spręzarki - nie daje odpowiedniego cisnienia.
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-03-10, 18:25:10
Moderator
grzeczny napisał(a):może być trochę inna,ważne zeby mocowqanie pasowało.
Jeszcze jedno,rurki dokręcaj na teflon

Jakie rurki i na jaki teflon, to nie hydraulika w domu.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa