Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w sypialni domu z bala.

14 Odpowiedzi, 12892 Wyświetleń

Jurek47

2011-03-08, 17:52:49
Nowy użytkownik
Witam
Poprosiłbym o radę, chętnie oferty, na założenie klimatyzacji w sypialni 12 m2 w domu drewnianym, z bala, okolice Zalewu Zegrzyńskiego. Klimatyzacja ma mieć charakter awaryjny w przypadku potężnych, nie do zniesienia upałów, ponieważ latem okna i tak są zawsze otwarte na oścież a domownicy działają na zewnątrz.
Dlatego szukam czegoś w rozsądnej cenie, biorąc pod uwagę okoliczność sporadycznego użytkowania.
Na Allegro oferują Galanz bez linii freonowej, cokolwiek to oznacza, do samodzielnego montażu ale mam wątpliwości.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Jurek47

2011-03-08, 20:02:07
Nowy użytkownik
Nikt mi nie doradzi?
Może to zabrzmiało zbyt minimalistycznie i wspomnienie mimochodem o klimatyzacji oferowanej na Allegro wypłoszyło forumowiczów bo coś głucho, dlatego dodam, że dom jest spory, całoroczny i mam na uwadze standardową klimatyzację typu split, tyle, że do jednego pokoju i bez fajerwerków, np jakiś Samsung lub LG.
  • Odpowiedz

adabier

2011-03-08, 20:34:48
Nowy użytkownik
Jurek 47 , na Forum nie składamy ofert handlowych. znajdź firme z rynku mazowieckiego , skontaktuj się ,doradzą i wycenią. jesli zaakceptujesz Wykonawcę to napewno też zainstalują fachowo. Tzw " do samodzielnego montazu " nie polecam.pozdro
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-08, 20:39:08
Top użytkownik
na stronie głównej jest reklama Alfaco--klimatyzator GREE za 1000 złotych netto--taka klima jest wystarczająca do małej sypialni .
  • Odpowiedz

bxz

2011-03-08, 20:49:07
Zaawansowany użytkownik
tylko gree to gree ;p
ale gree to to samo co lg Wink

z naj naj naj niższej chińskiej półki to najtańsza klima co jest na rynku i się utrzymują, więc to dobry znak
a i słyszałem że gwarancje dają!!! jest więc szansa na naprawę w razie lipy Wink

poszukaj CICHEGO chińczyka z japońską sprężarką (przy małej mocy rozważ inwerter), ale nie gdybaj tylko zapytaj Wykonawcy: ILE...
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-08, 20:51:40 przez bxz.)
  • Odpowiedz

Jurek47

2011-03-08, 21:40:07
Nowy użytkownik
Dzięki. Ale przez sformułowanie "bez fajerwerków" wcale nie miałem na myśli najtańszej chińszczyzny.
Postawiłem dom to i dorzucę do klimatyzacji.
Samsung czy LG, a może coś innego?
Przejrzałem forum i trochę mi się pomieszało.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-08, 21:42:50 przez Jurek47.)
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-08, 21:47:30
Top użytkownik
weź pod uwagę bliskość serwisu i dostęp do części zamiennych LG pod tym względem jest w czołówce .
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-08, 21:47:33
Użytkownik
Jurek47 sprawdz maila...
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

Jurek47

2011-03-08, 22:20:51
Nowy użytkownik
Kto jest gwarantem, instalator czy producent sprzętu? Z całym szacunkiem ale jeżeli gwarantem jest instalator to w polskich warunkach różnie może być. 5 lat na Samsunga i LG jest interesujące. Czy to znaczy, że nic klienta w tym czasie nie interesuje?
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-08, 23:25:03
Użytkownik
Producent, ale żeby gwarancja została uznana musi to zrobi instalator i podbił kartę gwarancyjną swoją pieczątką. Na maila wysyłam informacje.

Pozdrawiam,
gadu-gadu: 3236154
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-08, 23:25:26 przez KlimTech.)
  • Odpowiedz

bxz

2011-03-08, 23:47:14
Zaawansowany użytkownik
Jurek47 napisał(a):Dzięki. Ale przez sformułowanie "bez fajerwerków" wcale nie miałem na myśli najtańszej chińszczyzny.
Postawiłem dom to i dorzucę do klimatyzacji.
Samsung czy LG, a może coś innego?
Przejrzałem forum i trochę mi się pomieszało.

Skoro już wiemy że nie ma być dolna półka to szukaj invertera... skoro do sypialni na spanie po nocnej imprezie to dalej będę się upierał że najważniejszym parametrem jest Hałas Wink

Wazny jest profesjonalny montaż i jak znajdziesz firmę (najlepiej z czyjegoś polecenia) to z nimi gadaj czym handlują bo to będziesz miał najtaniej, a jak przyjdziesz do nich że chcesz to czy tamto to oni pewnie zaproponują, ale mogą nie mieć "dobrego dojścia", a swoje będą chcieli zarobić. Nie kupuj klimy sam: to zawsze wychodzi drożej.

Nie będę tu wymieniał marek bo to reklama będzie... ale po mojemu:
- kieruj się hałasem
- średnia półka / chińczyk z japońską sprężarką ale inwerter

Ale po pierwsze: znajdź wykonawce i z nim gadaj co za ile... potem poczytaj o proponowanych modelach urządzeń i się zastanów za co płacisz i ile chcesz wydać

rynek jest nasycony producentami, nie sposób wszystko porownać, nie wiedząc co, kto i za ile chce zamontować
zdania są podzielone... to tak jak z kupowaniem samochodu Wink
NO
  • Odpowiedz

byniom

2011-03-09, 05:54:41
Moderator
Jeżeli to ma być w sypialni to polecam fujitsu , posiada czwarty bieg wentylator "Quiet" i jest bardzo cichy. Dostaniesz na to 5 lat gwarancji jeżeli będzie obsługiwał autoryzowany serwis. Montuje LG i fujitsu i zdecydowanie polecam fujitsu.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-03-09, 06:56:21
Moderator
Pomyśl jeszcze nad Toshibą ewentualnie Fuji. Obstawiam że masz piękny dom z bala więc szkoda do niego inwestować coś zwykłego. Poniesione nawet troszkę wyższe koszta przyniosą zdecydowany efekt latem Smile. Pzdr
  • Odpowiedz

gadas

2011-03-28, 13:41:24
Użytkownik
jak bym wybierał z oferty inverterów z funkcją łagodnego osuszania .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa