Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z odgrzybieniem klimatyzacji.

11 Odpowiedzi, 10502 Wyświetleń

rustin

2012-11-13, 08:48:34
miCipXD
Borykam się z tym problemem od roku. Kupowałem i stosowałem różne środki,pianki granaty itd.
Stosowałem tak jak w instrukcji , obieg wewnętrzny , połowa siły nawiewu , klima włączona i najniższa temp, nawiew na środkowe kratki,aplikacja od strony fitra kabinowego,odpływu i od środka, dobrze?
Nic nie pomaga, byłem 2 razy na ozonowaniu nic to samo. Kupiłem swój ozonator i nie pomaga. Czytałem o różnych środkach co się w szpitalach używa,kupiłem i nic tak samo na pleśń i grzyb w domu.
Ciągle śmierdzi po wyłączeniu klimy a teraz nawet bez jej używania zaczyna i parują strasznie szyby jak zacznie grzać ciepłym powietrzem.
Jaki środek mozecie polecić abym jeszcze kupił i jak go za aplikować? Nie a opcji wytargania na zewnątrz parownika czy coś
  • Odpowiedz

rustin

2012-11-13, 10:22:02
miCipXD
http://allegro.pl/k2-klima-doktor-odgrzy...59534.html
http://allegro.pl/clim-preparat-do-czysz...73630.html
http://allegro.pl/crc-airco-cleaner-akty...20748.html
który wybrać?
  • Odpowiedz

zikr6

2012-11-13, 12:42:26
Nowy użytkownik
Ten
http://allegro.pl/wurth-odgrzybiacz-do-k...64441.html
albo trzeci no i wymiana filtra.Najlepsze efekty są poprzez podanie preparatu na parownik
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-11-13, 13:53:27 przez zikr6.)
  • Odpowiedz

zarize

2012-11-13, 15:36:48
Użytkownik
Bywa ze takie obiawy wystepuja przy uszkodzonej nagrzewnicy ,nie ubywa ci plynu?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-11-13, 19:34:14
Top użytkownik
Czasami ludzka ręka jest nie zastąpiona.Borykanie się z prostotą nie zawsze oznacza sukces.Dlatego istnieją specjalne służby wykfalikowane a czasami z odpowiednią klasyfikacją.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2012-11-13, 20:06:49
Top użytkownik
klimatolog jaki masz samochód ,czy jest w nim klimatyzacja ? .
  • Odpowiedz

rustin

2012-11-13, 23:01:19
miCipXD
Pisałem że byłem przecież w specjalnym zakładzie . Do parownika się nie da rady dostać, auto to mondeo mk3. Płynu nie ubywa. Kupię crc. Powiedzcie jak go najlepiej zastosować?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-11-14, 06:48:39
Top użytkownik
rustin napisał(a):Pisałem że byłem przecież w specjalnym zakładzie . Do parownika się nie da rady dostać, auto to mondeo mk3. Płynu nie ubywa. Kupię crc. Powiedzcie jak go najlepiej zastosować?
Jak to się nie da dostać?To w jaki sposób go założyli w fabryce?Po drugie co zrobił byś gdyby uległ on uszkodzeniu i trzeba by było wymienić ?Trzeba rwać cały kokpit i wymyć parownik .Z tego co opisujesz ozonowanie ani pianki,ultradzwięki itp nie pomogą
  • Odpowiedz

rustin

2012-11-14, 08:55:41
miCipXD
Chodziło mi o to że dostać się do niego to trzeba pól auta rozebrać a tego nie chcę robić i nie zrobię. Jak dobrze zaaplikować taki środek jak crc?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-11-14, 09:59:52
Top użytkownik
Się nie da Twoją metodą tego zrobić.Trzeba mechanicznie usunąć syf z parownika.Żadne czary mary nic nie pomogą
  • Odpowiedz

rustin

2012-11-14, 12:14:33
miCipXD
Czyli nie ma innej opcji jak wytarganie go na zewnątrz ? żadna chemia,ozon nie da rady?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa