Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pompa próżniowa mastercool

7 Odpowiedzi, 6078 Wyświetleń

maxagd

2007-09-25, 19:04:33
Nowy użytkownik
Witam i mam zapytanie w sprawie pompy.Posiadam nową pompe i zauważyłem dziwne zjawisko, a mianowicie jak pompę załącze to potrafi dostac lewe obroty podczas startu i po sekundzie albo dwóch przełancza się na pracę normalną.Dzieje się to co jakiś czas.Dzisiaj również zauważyłem że w przewodzie między manometrem a pompą po ściągnięciu próżni był olej i odnoszę wrażenie że ten olej pochodzi z pompy.Próżnię ściągałem z przerwami.Proszę o pomoc i wypowiedzi w tej sprawie co koledzy myślą na temat pracy tej pompy.Pompa jest nowa mam ją tydzień.
  • Odpowiedz

senior

2007-09-25, 20:05:04
Zaawansowany użytkownik
jedyne co może być to kondensator ( trochę to dziwne, ale kiedyś miałem coś takiego w sprężarce klimatyzatora) ktoś miał coś podobnego?
  • Odpowiedz

maxagd

2007-09-26, 07:12:07
Nowy użytkownik
senior napisał(a):jedyne co może być to kondensator ( trochę to dziwne, ale kiedyś miałem coś takiego w sprężarce klimatyzatora) ktoś miał coś podobnego?
A co do kondensatora to hyba tak bo zdażyło sie że pompa pod obciążeniem wystartowała po 1 sekundzie objawy jak na kondensator ale ta pompa jest nowa i jest to mastercool wydawało mi się że ta firma to dobra jakość a tu lipa.
  • Odpowiedz

crocens

2007-09-28, 19:42:05
Top użytkownik
W jakiej temperaturze działo się to zjawisko?
.
  • Odpowiedz

maxagd

2007-09-29, 15:43:31
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):W jakiej temperaturze działo się to zjawisko?
W pomieszczeniu było 19 stopni.
  • Odpowiedz

crocens

2007-09-30, 20:41:12
Top użytkownik
Rzeczywiście, urządzenia mastercool cieszą się dobrą opinią, lecz zawsze może zdarzyć sięjakaś czarna owca w rodzinie ;-) niewiele Ci mogę pomóc, podobne zjawisko obserwowalem w mojej pompie przy niskich temperaturach. I rzeczywiście przy uszkodzonym kondensatorze mogą być takie objawy, jako iż jest on do startu niezbędnie potrzebny...
.
  • Odpowiedz

maxagd

2007-10-01, 16:24:54
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):Rzeczywiście, urządzenia mastercool cieszą się dobrą opinią, lecz zawsze może zdarzyć sięjakaś czarna owca w rodzinie ;-) niewiele Ci mogę pomóc, podobne zjawisko obserwowalem w mojej pompie przy niskich temperaturach. I rzeczywiście przy uszkodzonym kondensatorze mogą być takie objawy, jako iż jest on do startu niezbędnie potrzebny...
Jutro jedzie do servisu.Pozdrowienia MAX
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa