Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Projekt chłodni

54 Odpowiedzi, 48519 Wyświetleń
1 2 3 Dalej

Paulina

2011-03-20, 18:08:22
Nowy użytkownik
Szanowni użytkownicy,
Już jakiś czas poszukuję projektu chłodni warzyw i owoców. Niezbędne jest to do zaliczenia ćwiczeń z przedmiotu Konserwacja i przechowywanie płodów rolnych na kierunku rolnictwo na którym obecnie studiuję. Niestety, na mojej uczelni nie znalazłam odpowiedniej literatura, aby móc takowy projekt. Postanowiłam więc poszuka pomocy u Was. Czy jesteście w stanie mi w jakikolwiek sposób pomóc? Bardzo mi na tym zależy.
Z poważaniem
Paulina
  • Odpowiedz

crocens

2011-03-20, 18:58:39
Top użytkownik
Paulina, Technika chłodnicza, poradnik, HANS ULLRICH, tom 1 i 2. Tam jest to dosyc szczegółowo opisane (może nie wszysto ale nei wiem jaki zakres Cię obejmuje).
.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 19:11:01
Nowy użytkownik
Myślę,że nikt nie wymaga od Ciebie projektu instalacji chłodniczej ,a jedynie projekt pomieszczeń i określenie temperatury.
W takim razie chyba żle trafiłaś
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 19:55:53
Nowy użytkownik
Potrzebuje i projektu chłodni, zasad działania wraz z klimatyzacją, więc sądzę, że jednak dobrze trafiłam.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:04:28
Nowy użytkownik
A jeśli nie na tej stronie, to może ktoś się orientuje, gdzie bym mogła taką pomoc osiągnąć? A Wam drodzy Użytkownicy bardzo dziękuję, że poświęciliście czas dla mnie.
  • Odpowiedz

crocens

2011-03-20, 20:06:14
Top użytkownik
może weź korepetycje? Smile
.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:08:15
Nowy użytkownik
ChętnieSmile
ale raczej nie znajdzie się dla mnie korepetytorSmile
  • Odpowiedz

zarize

2011-03-20, 20:10:32
Użytkownik
To ja zapraszam do siebieBig Grin chetnie udzieleBig Grin dwa warunki wysoka blondynkaBig Grin
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:11:59
Nowy użytkownik
niewysoka brunetka Smile
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:14:47
Nowy użytkownik
Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione.
Z drugiej strony na forum klimatyzacji wśród blisko 5 tyś użytkowników jest na pewno mnóstwo znających się na tym.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:15:27
Nowy użytkownik
o jakie chętneSmile To kawałek drogi ode mnie
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:17:41
Nowy użytkownik
obiektywny napisał(a):Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione.
Z drugiej strony na forum klimatyzacji wśród blisko 5 tyś użytkowników jest na pewno mnóstwo znających się na tym.

bardzo żałuję, a jest jakakolwiek możliwość podania mi adresu strony?
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:17:46
Nowy użytkownik
Te zaproszenia z podtekstem to chyba w celu ominięcia tematu.
No cóż,jeżeli w tamtych sprawach realia są podobne do fachowej wiedzy z chłodnictwa
to wasze " korepetycje" chyba są "niewypałem" Wink
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:19:24
Nowy użytkownik
Paulina napisał(a):
obiektywny napisał(a):Co do strony to jest chyba taka,ale jak zdążyłem się zorientować tutaj jest pisanie o niej zabronione.

bardzo żałuję, a jest jakakolwiek możliwość podania mi adresu strony?

To byłoby ukarane banem,ale kto szuka ,nie błądzi.
Zresztą tu też pewnie są profesjonaliści
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:20:31
Nowy użytkownik
nie chodzi mi o podawanie adresu na tej stronie, nie chcę nikogo zapędza w kłopoty
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:24:03
Nowy użytkownik
Poczekajmy,tutaj na pewno też Ci pomogą.Taka chłodnia to prosty projekt
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:25:56
Nowy użytkownik
Tak Pan sądzi? Mam nadzieję, że ktoś jednak się zlituje nade mnąSmile
  • Odpowiedz

crocens

2011-03-20, 20:28:16
Top użytkownik
Paulina, a co potrafisz z tego zrobić? uczyli was coś o chłodnictwie? bo raczej nikt nie wie od czego zacząć dyskusję na Twój temat Smile
.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:35:34
Nowy użytkownik
Jak już wspomniałam studiuję rolnictwo a nie budownictwo. Nic nas o chłodnictwie nie uczyli, ponieważ nie mam takiego przedmiotu jak chłodnictwo, wykładają natomiast konserwację i przechowywanie płodów rolnych. Uczono nas jak np zakłada kopce na ziemniaki i warzywa okopowe, metody przechowywania nasion zbóż i innych. Chłodnie są miejscami, które także służą do przechowywania warzyw i właśnie tu się historia zaczyna. Babka nic nam szczegółowego nie podała. Mamy zrobi projekt chłodni (jako budynku) ale także opisać ten nasz projekt, ukazania zasady chłodzenia w tych pomieszczeniach i co w tej chłodni po kolei się znajduje. Ile co może leże i do jakich celów jest ta chłodnia. Czyli do słownie wszystko co tyczy się chłodni.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:36:56
Nowy użytkownik
No zacząć to trzeba chyba od określenia jaki wsad?,rodzaj i ilość,temperatury wsadu,okres przechowywania,rotacja i takie tam drobiazgi.Potem przyjąć założenia odnośnie temperatur,wilgotności itp. i pozostanie jedynie określenie zapotrzebowania wydajności i dobór urządzeń.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:39:04
Nowy użytkownik
z budownictwem też raczej tego bym nie łączył.prędzej z termodynamiką ,czyli systemy i urządzenia energetyczne
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:40:11
Nowy użytkownik
Dla chłodników to chleb powszedni Wink
  • Odpowiedz

llort

2011-03-20, 20:40:56
Zaawansowany użytkownik
Paulina albo niedobrze postawiłaś pytanie albo zbyt wiele od Ciebie wymagają ,ponieważ taki projekt kosztuje sporo pieniędzy.Ale żeby go stworzyć potrzebne są dane i założenia do projektu.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:42:09
Nowy użytkownik
Dla mnie to nie jest jednak takie proste. Niestety. Niech to będą pomidory. Więc z nimi trzeba ostrożnie. Chłodnia niech mieści 300 ton warzyw. I niech ma 3687,0m3. Powierzchnia zabudowy: 518,8m2. A powierzchnia użytkowania 561,0m2.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:44:12
Nowy użytkownik
A ja już zdążyłam się zorientować ile taki projekt kosztuje, przynajmniej 4,5 tys.Sad
  • Odpowiedz
1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa