Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Projekt chłodni

54 Odpowiedzi, 48537 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 Dalej

obiektywny

2011-03-20, 20:46:40
Nowy użytkownik
decydować będzie o wydajności wymagany czas schłodzenia (temp początkowa minus docelowa) o doborze chłodnic wymagana wilgotność.Potrzeba jeszcze wiele szczegółowych założeń,ale nie wierzę,że Masz za zadanie wykonać kompletny szczegółowy projekt
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:48:29
Nowy użytkownik
Czy Ty przypadkiem nie podszywasz się pod studentkę rolnictwa ,a naprawdę starasz się o zlecenie jako firma instalacyjna?
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:49:43
Nowy użytkownik
Kurczę, no nie musicie mi wierzy. Niestety mam takie zadanie i aby zaliczy przedmiot musi by wykonane. W moich terenach nikt nie zajmuje się wielohektarową plantacją warzyw
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:50:13
Nowy użytkownik
Gdzie ci mężczyżni-chłodnicy (niepotrzebne skreślić) ?? Wink Wink Wink
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:51:45
Nowy użytkownik
Przecież Ci podpowiedziałem jak do tego się zabrać,chyba nie oczekujesz,że ktoś zrobi Ci gotowy projekt?
  • Odpowiedz

crocens

2011-03-20, 20:52:46
Top użytkownik
jest niedziela, to neizbyt dobry czas na robienie z kimś niezorientowanym projektu chłodni Wink
.
  • Odpowiedz

llort

2011-03-20, 20:52:49
Zaawansowany użytkownik
SC12dl będzie odpowiednią sprężarką.Zawsze mnie uczono że nad wyrost nie zaszkodzi.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:53:09
Nowy użytkownik
no nie, ale pisaliście, abym podała szczegóły, bo nie wiecie o co mi chodzi.
  • Odpowiedz

wit

2011-03-20, 20:54:40
Top użytkownik
Paulina -to napisz z jakich terenów jesteś...
jak ktoś ma blisko...
to może hm bezinteresownie?
pomoże niewysokiej brunetce robiąc jej "za piękny uśmiech i..." projekt wart 4,5 tysia... Wink
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:57:11
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):jest niedziela, to neizbyt dobry czas na robienie z kimś niezorientowanym projektu chłodni Wink
Nie bardzo wiem o czym Pan mówi, przecież jeśli ktoś nie chce pisac to ja go do niczego nie zmuszam. Jest to wyłącznie dobra wola każdego użytkownika który znalazł się na tym forum. Poza tym, jeszcze dzisiaj niezbędne informacje, bo czas jest cenny. Mam tydzień na to, a praca została zadana wczoraj. Nie studiuję dziennie,a zaocznie, w tygodniu pracuję, więc dla mnie każda wolna pora jest dobra, żeby wyszuka niezbędne informacje.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 20:58:11
Nowy użytkownik
llort napisał(a):SC12dl będzie odpowiednią sprężarką.Zawsze mnie uczono że nad wyrost nie zaszkodzi.

Dokładnie,żeby schłodzić trunki na zakończenie budowy Big Grin
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 20:59:12
Nowy użytkownik
wit napisał(a):Paulina -to napisz z jakich terenów jesteś...
jak ktoś ma blisko...
to może hm bezinteresownie?
pomoże niewysokiej brunetce robiąc jej "za piękny uśmiech i..." projekt wart 4,5 tysia... Wink
Jeśli Pan uważa, że to co Pan napisał było choc odrobinę zabawne, bo niestety nie jest.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 21:04:06
Nowy użytkownik
Niestety to prawda,nikt nie zrobi Ci takiego projektu w prezencie.
Zresztą musiałaś zle zrozumieć wykładowcę,nikt nie mógłby wymagać aby w tydzień wykonać ten projekt bez znajomości chłodnictwa
  • Odpowiedz

llort

2011-03-20, 21:04:38
Zaawansowany użytkownik
Budowa duża.SC12 sobie nie poradzi.Za duże przegrzanie na ssaniu.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:09:40
Nowy użytkownik
Mamy tylko 5 ćwiczeń z wykładowcą na poprzednim zjeździe jej nie było więc powiedziała nam wczoraj. Dobrze zrozumiałam, każdy z nas był zaskoczony, ale jak trzeba zrobi to trzeba.
W atlasie projektów budynków inwentarskich znalazłam co prawda kilka projektów, ale kto to widział na roku, mówili, że to tego trzeba jeszcze robi te zasady działania tej chłodni
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 21:12:37
Nowy użytkownik
Czego oczekujesz?przecież nie projektu,chyba że jakiś gotowy,ale to u inwestorów.Te które się robi nie należą do projektanta i nie może ich udostępnić
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:14:24
Nowy użytkownik
miałam nadzieję, ze ktokolwiek z Was NAKREŚLI chociaż tak minimalnie jak mogę to SAMA po kolei zrobi, co z czym połączyc.
  • Odpowiedz

obiektywny

2011-03-20, 21:19:01
Nowy użytkownik
Nie wiem jak inni,ale ja uważam,że nie jesteś w stanie Sama przez tydzień tego zrobić.Chyba,że chodzi o jakiś uproszczony projekt (modułowy)
Na podstawie tego co wcześniej napisałem powinnaś to policzyć
  • Odpowiedz

wit

2011-03-20, 21:19:52
Top użytkownik
niestety -tutaj prośby o tego typu porady zawsze kończą się radą "wynajmij fachowca"

Twoje pytania niestety wyglądają jakby ktoś chciał zaoszczędzić na budowie i za darmochę wybudować sobie przechowalnię...
niech ktoś grzecznościowo zrobi projekt -czyli rzecz najtrudniejszą -a potem sąsiad zespawa...

tego typu pytania zazwyczaj traktowane są jako douczanie nieuczciwej konkurencji -szarej strefy i tylko żeńskiemu imieniu zawdzięczasz, że w ogóle ktoś Ci odpisuje.

Niestety tak naprawdę nie wiemy kim jesteś -czy złotą rączką która chce chwycić robotę -zrobić za półdarmo odbierając chleb fachowcom ale nie umie dobrać urządzeń -czy naprawdę studentką.
Niczym nie uwiarygodniłaś.

A taki projekt to naprawdę sporo czasu i jest kompletną nie trzymającą się kupy bzdurą, żeby zadano na studiach wykonać w ciągu tygodnia...
jeśli ma być zrobione z sensem to to zajmuje więcej niż tydzień pracy -ceny projektów nie biorą się z tego, że to się robi samo -trzeba sporo się napracować. I niestety masz małe szanse, że przy mocno niekompletnych danych ktoś Ci to zrobi zdalnie i za całkowitą darmochę.
A co do mojej poprzedniej wypowiedzi... na prawdopodobną prowokację -odpowiedziałem prowokacją.

I serio -raczej konieczne podać skąd jesteś -i jeśli chcesz otrzymać konkretną pomoc -to może ktoś się zaoferuje -i po osobistym kontakcie troszkę wytłumaczy -naocznie sprawdziwszy,że nie jesteś "panem Heniem hydraulikiem któremu się fucha trafia" pomoże -oraz w jakiejś formie -choćby robiąc porządek w papierach czy co tam umiesz częściowo zrekompensujesz poświęcony czas.
Bo to jak obecnie podchodzisz -to chcesz, żeby ktoś za darmo odwalił za Ciebie masę pracy a Ty zero wysiłku.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:20:07
Nowy użytkownik
jak się uprę to zrobię.
  • Odpowiedz

crocens

2011-03-20, 21:20:21
Top użytkownik
Paulina, przeczytaj mój pierwszy post i poszukaj tej pozycji, na pewno jest dostępna. A tam w tomie pierwszym jest zarys a w drugim budowa chłodni krok po kroku, wszystkie obliczenia. Jak dla Ciebie to wystarczy i jest w miare przystępnie napisane. Jak przeczytasz i bedziesz miała pytania to na pewno każdy ci odpowie, ale nikomu nie chce się tłumaczyć ok 80 stron ksiązki którą możesz dostac i je przeczytać. I nie mówię tego złośliwie, po prostu to duzo pisania i tłumaczenia, z reguły bez zrozumienia tego kogo to interesuje (Ciebie). Lepiej poszukaj tej lektury i 75% rzeczy się rozjasni, resztę dopytasz i bedzie dobrze Smile. Jest nawet osobny dział o chłodzeniu warzyw i owoców.
.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:26:16
Nowy użytkownik
okolice Suwałk, teraz trochę lepiej? Wątpię, żeby znalazł się gdzieś niedaleko mnie mieszkający fachowiec, który nawet za opłatą spróbowałby mi to wytłumaczyć. U nas się nie stosuje chłodni. Ludzie ziemniaki to trzymają w piwnicach. Nikomu na moim terenie nie przyszłoby do głowy, żeby stawia ogromną halę do przechowywania warzyw, bo podstawowa sprawa jest to, że Ttuttaj ludzie pracujący w rolnictwie nastawieni są na hodowlę bydła mlecznego, czasem się zdaży trzody chlewnej. Tyle.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:27:17
Nowy użytkownik
llort napisał(a):
Paulina napisał(a):A jeśli nie na tej stronie, to może ktoś się orientuje, gdzie bym mogła taką pomoc osiągnąć? A Wam drodzy Użytkownicy bardzo dziękuję, że poświęciliście czas dla mnie.

Na krajowej jedynce.

Patrzę użytkownik rozpoznany w terenie i chyba często lubi sobie posta na krajowej jedynce
  • Odpowiedz

wit

2011-03-20, 21:30:22
Top użytkownik
Paulina napisał(a):jak się uprę to zrobię.

ta... a najlepiej się nie upierać, wypoczywać i niech inni poświecą kilkanaście -kilkadziesiąt godzin pracy robiąc za Ciebie projekt -bo Tobie się nie chce...

i zrobią za darmo projekt wart kilka tysięcy... w czasie w którym normalnie ciężko zasuwają, żeby na chleb zarobić...
(godziny -zależnie od wymaganej szczegółowości projektu)

cóż... obecna młodzież robi się bardzo wygodna... niech inni zrobią, bo mnie się nie chce męczyć...
Paulina napisał(a):jak się uprę to zrobię.
PAULINA -TO SIĘ UPRZYJ.
  • Odpowiedz

Paulina

2011-03-20, 21:30:50
Nowy użytkownik
crocens napisał(a):Paulina, przeczytaj mój pierwszy post i poszukaj tej pozycji, na pewno jest dostępna. A tam w tomie pierwszym jest zarys a w drugim budowa chłodni krok po kroku, wszystkie obliczenia. Jak dla Ciebie to wystarczy i jest w miare przystępnie napisane. Jak przeczytasz i bedziesz miała pytania to na pewno każdy ci odpowie, ale nikomu nie chce się tłumaczyć ok 80 stron ksiązki którą możesz dostac i je przeczytać. I nie mówię tego złośliwie, po prostu to duzo pisania i tłumaczenia, z reguły bez zrozumienia tego kogo to interesuje (Ciebie). Lepiej poszukaj tej lektury i 75% rzeczy się rozjasni, resztę dopytasz i bedzie dobrze Smile. Jest nawet osobny dział o chłodzeniu warzyw i owoców.

Znalazłam już ten podręcznik w sieci i jestem bardzo wdzięczna za naprowadzenie mnie. Na prawdę. U mnie w bibliotece jak sprawdzałam on line są dostępne te pozycje, ale nie miałam jak sprawdzić jaką wartość w sobie mają. Pan mi napisał i z tej pomocy na pewno skorzystam. Dziękuję bardzo.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa