Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Polaczenie 2 jednostek, rozne symbole czy tak sie da??

4 Odpowiedzi, 3247 Wyświetleń

laskens

2011-03-26, 09:50:09
Nowy użytkownik
Witam, jestem nowym uzytkownikiem na tym forum, przekopalem troszke i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Wiec prosze o fachowa opinie na temat.
Posiadam jednostke Daikin RXG25CVMB9 i FTXS25DVM, zakupilem okazyjnie i zaczalem drazyc temat czy napewno da sie oba ze soba polaczyc tak aby wpolgraly jako komplet. Sprzedajacy powiedzial ze moge to polaczyc na wlasna odpowiedzialnosc,ale nie wiem czy nie zniszcze urzadzen. Co moze ew. sie wydarzyc po podlaczeniu, czy poprostu jest to najzwyczajniej nie mozliwe??? Dziekuje za wszelkie porady. Pozdrawiam serdecznie
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-03-26, 10:48:55
Top użytkownik
Witam

Wezmę to trochę na wesoło. Przypomina mi Twoje pytanie taką zagadkę czy można spojrzeć w promień lasera? Odpowiedź brzmi: TAK, dwa razy. Raz w jedno i raz w drugie.
Ja zacząłbym od DTR urządzeń. Jeżeli oba są sterowane i zasilane na zasadzie On/Off i nie są połączone dodatkowymi czujnikami oraz dostosowane są moce chłodnicze wydaje mi się że będą współpracować. Różnie może być już z inwerterem.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

zibi

2011-03-28, 15:15:06
Nowy użytkownik
podłącz i uruchom.na pewno nic się nie uszkodzi.jak będzie konflikt jednostek to pokaże jednostka wewnętrzna.moce te same i powinno działać.
  • Odpowiedz

laskens

2011-04-04, 18:58:52
Nowy użytkownik
Otrzymalem wiadomosc od Daikina. "po konsultacji z dzialem technicznym, informuje ze jednostki nie sa kompatybilne, nawet kuszac sie o wymiane elektroniki"
wiec nie ma sensu probowac i marnowac czynnik. Zamykam temat.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa