Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Inverter do Baru?

10 Odpowiedzi, 8935 Wyświetleń

miezala5

2011-03-29, 08:50:20
Top użytkownik
Witam jeszcze jeden temat:
Czy jest sens montowania do Baru Kebab do Kuchni ktora pracuje od np 9ej do 18ej Invertera?
To moze troche zle zadane pytanie bo sens jest ale biorac pod uwage ograniczone mozliwosci finansowe czy przy tego typu dzialalnosci wystarczy on/of?
Dzieki!
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-03-29, 09:08:28
Użytkownik
Dlaczego ma nie wystarczyć? Smile Inverter będzie oszczędniejszy Smile jeżeli nie masz kasy na Invertera montuj On-Off, chodzi przecież o efekt schłodzenia Smile
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

JB220765

2011-03-29, 15:05:57
Użytkownik
Witam
I pamiętaj o przewymiarowaniu klimatyzatora odpowiednim co do mocy opiekacza i ilość ciepła odprowadzonego od niego , oraz ilości powietrza usuwanego przez okap .
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-03-30, 05:30:56
Top użytkownik
miezala5 napisał(a):Witam jeszcze jeden temat:
Czy jest sens montowania do Baru Kebab do Kuchni ktora pracuje od np 9ej do 18ej Invertera?
To moze troche zle zadane pytanie bo sens jest ale biorac pod uwage ograniczone mozliwosci finansowe czy przy tego typu dzialalnosci wystarczy on/of?
Dzieki!
Witam

Ogranicz gwarancje i zwiększ częstotliwość przeglądów do 3 miesięcy. Moim zdaniem lepiej tanie urządzenie On/Off i po dwóch latach wymiana w razie jakby nie zgodzili się na częsty serwis.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

gadas

2011-03-30, 07:43:19
Użytkownik
miezala5 napisał(a):Witam jeszcze jeden temat:
Dzieki!

Nie wiem jak z elektryką stoi ten lokal ale jak kiepsko to lepiej inverter .
Różnice między on/off a inverterem jeśli chodzi o cenę nie są już tak znaczące oczywiście zależy od producenta .

stefanbud napisał(a):Witam
Ogranicz gwarancje i zwiększ częstotliwość przeglądów do 3 miesięcy. Moim zdaniem lepiej tanie urządzenie On/Off i po dwóch latach wymiana w razie jakby nie zgodzili się na częsty serwis.
Pozdrawiam
Gwarantem jest producent przedstawiciel w RP ? jeśli tak to on jako sprzedawca i instalator nie może tej gwarancji żadnym stopniu ograniczyć - jeśli jest inaczej to proszę mnie oświecić bo błądzę po omacku .
Jest jeszcze coś takiego jak rękojmia (klient końcowy), więc przykładowo jak weźmie innego serwisanta z uprawnieniami i certyfikatami to w chwili awarii klimatyzacji może żądać jej naprawy, usunięcia wady lub wymiany . Oczywiście można się zawsze od tego typu roszczeń zabezpieczyć tylko trzeba pamiętać że nie wystarczy tu tylko faktura sprzedaży.

Natomiast co do przeglądów to jak zgadzam się z tym iż częstotliwość przeglądów musi być większa .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-30, 08:14:27 przez gadas.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-03-30, 17:47:21
Top użytkownik
Witam

Oczywiście należy się dwa lata, ale tylko wariat w takich warunkach przedłuży gwarancje do 5 lat. Mogę gwarancje ograniczyć ze względu na ciężkie warunki pracy nie wydłużając jej oraz wprowadzić większą częstotliwość przeglądów. Najlepiej w takiej sytuacji zrezygnować ze zlecenia.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-30, 20:14:45
Top użytkownik
do kuchni najlepszy jest klimatyzator kuchenny ze stali nierdzewnej specjalnymi filtrami i lamelami .
  • Odpowiedz

llort

2011-03-30, 20:37:38
Zaawansowany użytkownik
No kurcza.A ja cały czas myślałem że centrala.Co można zrobić ze syrenki zakładając blachuwę z A1.Pewnie szybciej nie pojedzie ale klientowi można wmówić.To lepsze jak Rosomak.A co z elektroniką zaciskami?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-30, 20:53:26
Top użytkownik
ten to Japończyk kupisz go w Warszawie .
  • Odpowiedz

llort

2011-03-30, 21:11:07
Zaawansowany użytkownik
Pomysłowość Japończyków przewyższa pomysłowość nad tym co konstruują.Efekty nadmiernej pomysłowości i nie panowanie nad nią możemy zobaczyć dzisiaj w wiadomościach telewizyjnych i radiowych.Myślę że stefanbud na temat napisał wszystko.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-30, 21:14:14 przez llort.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa