Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

prawidłowe zrobienie próżni ???????????

36 Odpowiedzi, 48542 Wyświetleń
Wstecz 1 2

JB220765

2011-04-01, 18:14:29
Użytkownik
Witam
A jak się kłócą , to więcej ciepła wydzielają i klimy się robią niewydajne ....i lodówki też ,
a do kalkulacji nikt tego nie uwzględniaSmile
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

llort

2011-04-01, 19:19:28
Zaawansowany użytkownik
patusX napisał(a):no wlasnie bo dopiero wtedy sa gorace Big Grin
Pojęcie gorące jest pojęciem względnym bez użyteczne w chłodnictwie.Wtedy posiadają większą zawartość cieplną.Nawet bryła lodu posiada w sobie ciepło.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

wit

2011-04-01, 19:55:22
Top użytkownik
mg napisał(a):
wit napisał(a):chciałbym kupić sobie nowego mercedesa -dasz mi na niego kasę bo ja tak bym chciał no dawaj -co jesteś tak chytry, ze biednemu człowiekowi mesia nie zafundujesz?

Wzorcowa prośba o podwyżkę :lol: :lol: :lol:

proszę nie używać w celach zarobkowych tej prośby -zamierzam opatentować tekst, udzielać Wam licencji i czerpać z tego tantiemy... Wink Wink Wink
  • Odpowiedz

skspert

2011-04-01, 20:05:54
Nowy użytkownik
Porażająco profesjonalna dyskusja,taka merytoryczna jak przekupek na targowisku Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
  • Odpowiedz

civic45

2011-04-01, 20:09:00
Nowy użytkownik
wit napisał(a):ale civic45 - Ty nawet nie prosisz... ty żądasz -żeby udzielić Ci instrukcji -idź do mechanika samochodowego i zarządzaj, żeby nauczył Cie który pedał to gaz a który hamulec... i nie dziw się, że parsknie śmiechem. Analogi tez nie rozumiesz....

i bzdury piszesz, ze kupiłeś sobie sprzęt do klimki bo taniej sprzęt niż montaż... "przypadkiem" prawie wszyscy tu wiemy ile sprzęt kosztuje....

jak rozumiem -o zrobieniu świadectwa kwalifikacji oraz grupy SEP tez żeś przed tym montażem pamiętał?

To forum nie jest zamknięte -ale JEST FORUM FACHOWYM.
I obowiązuje pewien poziom pytań.
Zadawanie fachowcom pytania którym końcem młotek się trzyma -jest totalnym lenistwem i brakiem szacunku jednocześnie.

Źle trafiłeś -tak jak Ty chcesz to forum dla przedszkolaków przejrzyj...

a i analogii nie rozumiesz... ja na swoje mesie czy fordy sam zarabiam. Ty chcesz żeby na Twoje klimki wszyscy dzielili się z jaśnie panem wiedza -gdy jemu nawet podstaw nie chce się przeczytać.
wiedza to dokładnie taki sam towar jak mesio. I nic na swoją wiedzę nie chcesz zarobić. nie lubię totalnego olewactwa i lenistwa... stad moje ostre wypowiedzi. nawet tego forum przejrzeć przed zadaniem pytania nie raczyłeś...

szkoda mi ciebie bo nawet nie zrozumiałeś analogi
skoro wiesz ile kosztuje ten sprzęt to powinieneś wiedzieć że sobie z ciebie szydzę
wytłumaczę ci jak dziecku NIE KUPIŁEM TEGO WSZYSTKIEGO I NIE MONTOWAŁEM SOBIE TEJ KLIMATYZACJI myślałem ze to zrozumiesz bo koszt tych wszystkich gratów byl by większy jak cała ta klima

DRUGA SPRAWA JEŚLI TEMAT CI SIĘ NIE PODOBA TO NIE TRAĆ CZASU NA PISANIE FORA SA PRZEWAŻNIE DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ SOBIE POMAGAĆ

I PROSZE JESZCZE RAZ PRZECZYTAJ SOBIE TREŚC MOJEGO PYTANIA
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2011-04-01, 20:56:37
Zaawansowany użytkownik
@civic45

"jak jeden z takich mądrali jak wy powyżej montował mi klimę" co gryzie w oczy, gdyż dużo ludzi sporo czasu poświęca na zdobywanie wiedzy, a nie "mądrowanie się"

"Sami jajcarze, niemal jak te pajace na czatach przy każdym możliwym temacie ,po prostu ręce opadają jak się słucha takich "fachofców"
Zastanawia mnie czy to nie jeden z was właśnie mi montował ta klimę "

W temacie piszesz dużo znaków zapytania (to nie poprawia odbioru tekstu, można odnieść wrażenie że pisze gimnazjalista).

I to wszystko sprawia że nikt nie będzie Ci ochoczo odpowiadał, bo to tak jakby ktoś chciał od Ciebie przysługę i prosząc Cię o nią pyskował i obrażał Cię. Chyba logiczne że wyślesz go palmę żeby prostował banany. Tak trudno to zrozumieć?
  • Odpowiedz

wit

2011-04-01, 22:19:22
Top użytkownik
civic45 napisał(a):FORA SA PRZEWAŻNIE DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ SOBIE POMAGAĆ

przeważnie są.

To akurat jest dla fachowców pomagających sobie wzajemnie.

Dla FACHOWCÓW a nie dla przedszkolaków z roszczeniową postawą umiejących jedynie wszystkich obrażać.
chyba nie na to forum trafiłeś które by do Ciebie pasowało....
  • Odpowiedz

llort

2011-04-01, 22:22:28
Zaawansowany użytkownik
Ja mam informację że truskawki tanieją Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-04-02, 10:57:51
Moderator
za to trawę można mieć przy sobie .... :/ :mad:
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

mg

2011-04-02, 13:37:16
Top użytkownik
[Obrazek: detective.gif]
  • Odpowiedz

Redakcja

2011-04-04, 06:28:44
Administrator
Panowie na temat proszę na temat .....
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa