Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziwne objawy

28 Odpowiedzi, 22955 Wyświetleń
Wstecz 1 2

kubabaku

2011-04-05, 08:17:37
Zaawansowany użytkownik
no...na taki post czekałem Smile ...więc...DALEJ SE MONTUJCIE ZA 500-600 zł!
  • Odpowiedz

jackie

2011-04-05, 17:06:29
Użytkownik
Witam
nie daj sobie wmówić, że Ty masz cokolwiek płacić. Firma szuka frajera - to właśnie tacy pseudo fachowcy psują rynek. Ja bym się chyba ze wstydu spalił, jakbym klientowi w takiej sytuacji ( gdzie spartolili robotę) kazał płacić w okresie gwarancji.
No chyba, że klimatyzator ma wadę fabryczną ( nie "trzyma szczelności) i sam go sobie kupiłeś - no to w takiej sytuacji sprzęt jest Twój a oni odpowiadają za swoją pracę. Niestety miałem przypadek, że mój klient kupił sobie sam klimatyzator - bo zaoferowano mu go taniej aniżeli ja- i był uszkodzony skraplacz. Niestety płacił za zdemontowanie i ponowne zamontowanie skraplacza. Przed zakupem poinformowałem go o takim ryzyku - to nie było moje urządzenie. Sam załatwiał sprawę gwarancji i nie miał klimatyzatora przez całe lato. W miejscu gdzie go kupił mieli "przejściowe" kłopoty i prosili o wyrozumiałość...
Reasumując: jeżeli oni sprzedali Ci klimatyzator z montażem - to Oni w całym okresie gwarancji muszą nieodpłatnie utrzymać go przy życiu - po okresie gwarancji to sobie mogą ściemniać!!!
Pozdrawiam kolegów serdecznie!
  • Odpowiedz

llort

2011-04-05, 17:14:52
Zaawansowany użytkownik
Ja bym egzekwował to co mi się należy.Czyli gwarancja.Jeżeli jej nie posiadasz to twoje cwaniactwo jest wynikiem tego tematu.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa