Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przewody nadmuchowe i wyciągowe z klimatyzatora kanałowego

11 Odpowiedzi, 10799 Wyświetleń

pokerstar24

2011-04-08, 20:16:42
Nowy użytkownik
Witam,

Mam pytanie jak powinny być prawidłowo rozprowadzone przewody
nadmuchowe i wyciągowe od klimatyzatora kanałowego 7kw Qch

- średnica przewodów tuboflex 160mm
- 3 pokoje o powierzchni 13m kw. każdy
- brak czerpni zewnętrznej
- jednostka wewnętrzna na strychu
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-08, 20:19:02
Użytkownik
np morda 3x160 nawiew i 3x160 wyciąg po 1 parze w każdym pomieszczeniu. Jaki to klimatyzator?
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

pokerstar24

2011-04-09, 05:23:28
Nowy użytkownik
to jest Chigo kanałowy 7kw Qch
tak myślę że po 1 parze w kazdym pomieszczeniu tylko jak je rozmieścić względem dzwi
i okien? oraz jak rozwiązać dopływ świeżego powietrza?
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-09, 05:37:00
Moderator
Dorób z blachy pudło z krućcami na zasysie i tam zrób dodatkowy kruciec którym doprowadzisz świerze powietrze. Przy tej wielkości klimy dodatkowy kruciec może być gdzieś tak fi 80.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

jacek 64

2011-04-09, 11:17:18
Zaawansowany użytkownik
moim zdaniem za mały przekrój - 3 x 160 - może sie dławić . Najlepiej było by 4 x 160 lub 3x 200.
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-09, 11:34:29
Top użytkownik
fajne dywagacje... jaki jest wydatek wentylatorów w tej kanałówce? chyba od tego trzeba zacząć... jakie przewidujesz długości odcinków?
.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-09, 12:59:04
Zaawansowany użytkownik
skoro to chigo to co bys nie wymyslil to i tak masz 80% pewnosc ze nie bedzie dzialaloBig GrinBig GrinBig Grin
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-09, 15:44:47
Top użytkownik
hehehe

nie wiem, nie znam sie bo klimy to u mnie drugi plan, ja montuje 95% fujitsu i sinclair Wink
.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-09, 16:21:34
Zaawansowany użytkownik
oo kolego zamontowalem kolo 200 sinclairow i zawsze bylem z nich zadowolony,nie rozumiem dlaczego wiele firm i monterow traktuje je na rowni z najgorszym szajsem. ale juz od dluzszego czasu skupiam sie na mitsubishi to moj konik Big Grin
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-09, 16:26:54
Top użytkownik
mitsubishi są bardzo fajne, ale też bardzo drogie. A Sinclairy są fajne, rzadko się psują, dlatego je montuję... nie mam czasu na wyjazdy gwarancyjne.
.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-09, 16:33:48
Zaawansowany użytkownik
no tak masz racje. roznica miedzy jednostkami tej samej mocy to nawet ok 1500. ale mitsubishi tez sa praktycznie bezawaryjne. ale za to od paru juz lat maja te sama duza bryle dlatego jezeli ktos stawia na dizajn to nie wezmie miska. dopiero teraz weszly w miare ladne jednostki ale jak narazie tylko 1,5 i 2kw i to w systemie multi. no ale jezeli komus zalezy an parametrach to goraco polecamSmile a sinclairy sa tanie i tez zadko sie psuja. nawet nowe modele sa spoko Smile ale zawsze pozostanie urzadzeniem z nizszej klasowej polki. ale moze juz nie dlugo? ich pole serwisowe i magazynowe wzrasta w polsce a to bardzo duzy krok do przodu Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa