Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja do mieszkania ok 36m2 do schlodzenia ktory producent?

25 Odpowiedzi, 27326 Wyświetleń
1 2 Dalej

Kama

2011-04-10, 17:20:07
Nowy użytkownik
Witam, zapewne jest mnostwo tematow na ten temat, ja mialam juz 3 wizyty "fachowcow" i mam dwie oferty, nad ktorymi sie zastanawiam. Bardzo prosze o pomoc.
Mieszkanie - 49m2 - odchodzi lazienka i glownie sypialnia.
Przestrzen otwarta to: salon z otwarta kuchnia, niewielki pokoj przy salonie i przedpokoj (nie musi byc chlodno, ale to przestrzen otwarta) - ok 36m2.
Interesuje mnie sprzet typu inwerter, zeby sasiedzi nie narzekali na halas.
9 pietro w 10 pietrowym budynku, nieocieplane bloki, okna poludniowy - zachod.
Zdazylam juz przeczytac, ze nie macie pochlebnych opinii na temat kwoty max 3000 pln, ale coz, mieszkam sama, a dzisiejsze czasy nie pozwalaja na wiele, prosze wiec nie szydzic, na temat $ i tym podobnych.
Nie zalezy mi, na uzyskaniu temperatury 16 st C, ale na ogolnym ochlodzeniu latem, mieszkanie jest bardzo cieple - tak, ze zima praktycznie nie wlaczam ogrzewania.

Oferty, nad ktorymi sie zastanawiam to:

1)
KLIMATYZATOR CHIGO SPLIT 3,5kW
http://www.chigo.pl/sklep_pliki/78.jpg

2) Vivax LUXURY ACP-09CIFM25GECI
http://www.vivaxpolska.pl/sklep/product_...cts_id=100

Mam wprawdzie opcje zdobycia sprzetu Fujitsu za darmo, ale modele starego typu (inverter) wiec nici z estetyki.
Bardzo prosze o pomoc w wyborze i z gory dziekuje za rzeczowe odpowiedzi.
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-04-10, 17:27:26
Moderator
Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-)
Wariant 1 może być ciekawszy i pewniejszy.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-10, 17:41:21
Zaawansowany użytkownik
chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-10, 17:46:14
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-)
3,5kw inverter?? a jakie to cudenko jesli mozna wiedziec??
  • Odpowiedz

Kama

2011-04-10, 17:59:44
Nowy użytkownik
dziekuje za odpowiedzi, a wiec opcja wybrana, bede pamietac, aby przed instalacja sprawdzic dokladnie dane na temat produkcji, ale z tego, co ogladalam katalog, jest to nowy produkt.
Temat mozna zamknac, chyba, ze ktos ma cos bardzo waznego do dodania.
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-04-10, 18:02:07
Zaawansowany użytkownik
może coś z samsunga np nowa seria P...naprawdę nieźle wygląda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-04-10, 18:04:17 przez kubabaku.)
  • Odpowiedz

byniom

2011-04-10, 18:03:17
Moderator
Vivax to jest jednostka wewnętrzna od klimatyzatora multi tak więc cena to tylko częśc wydatku na sprzęt
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

skspert

2011-04-10, 18:23:45
Nowy użytkownik
bartekw napisał(a):chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania.
Pozdrawiam

Jeżeli wcześniejsze wydania były awaryjne ,to skąd wiadomo,że nowe nie okażą się też awaryjne????

Zresztą to pewnie kolejna kryptoleklama typu "czy wyrażacie zgodę na przesłanie oferty .... tu dokładna oferta ...."
  • Odpowiedz

Kama

2011-04-10, 18:30:10
Nowy użytkownik
na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie Wink
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-04-10, 20:10:15
Użytkownik
byniom napisał(a):Vivax to jest jednostka wewnętrzna od klimatyzatora multi tak więc cena to tylko częśc wydatku na sprzęt

Tak jak Byniu napisał, do tego urządzenia musiała byś dokupić skraplacz za troszkę więcej niż 699zł Smile
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-04-11, 04:35:43
Zaawansowany użytkownik
Kama napisał(a):na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie Wink

no samsung podrożał w tym roku trochę
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-04-11, 15:16:42
Moderator
bartekw napisał(a):
Shitashii napisał(a):Z tym Vivaxem to jakaś ściema. Ja mogę zaproponować klimę inverterową po 499 netto, ale na razie brak na magazynie :-)
3,5kw inverter?? a jakie to cudenko jesli mozna wiedziec??

Bartekw, to tylko takie reklamowe lanie wody, jak z tym vivaxem za 699, którego i tak nie ma na stanie. Później Byniom wyjaśnił, że to tylko za j.w. :-)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-11, 17:10:02
Zaawansowany użytkownik
skspert napisał(a):
bartekw napisał(a):chigo jak najbardziej. pod warunkiem ze jest modelem z nowego katalogu. zmieniony dizajn podzespoly i pare innych. sa modele troche podobne do lg artcool czyli ladne. nowe modele ladne latwe w obsludze i juz nie tak awaryjne jak wczesniejsze wydania.
Pozdrawiam

Jeżeli wcześniejsze wydania były awaryjne ,to skąd wiadomo,że nowe nie okażą się też awaryjne????

Zresztą to pewnie kolejna kryptoleklama typu "czy wyrażacie zgodę na przesłanie oferty .... tu dokładna oferta ...."
poniewaz w firmie w której pracuje chigo jest dosc czesto montowane. jezdze na przeglady i z starymi modelami wiecznie byly problemy. zreszta czesto bylo tak ze fabrycznie nowa jednostka byla juz uszkodzona Smile A nowe jednostki sa juz od paru miesiecy i jeszcze nie spotkalem soie ani nie slyszalem o jakims problemie z nimi. jezeli to według Ciebie reklamuje chigo i to w ten sposob to nie chce wiedziec jak sie sprzedaje urzadzenia u Ciebie w firmie Big Grin pozdrawiam
  • Odpowiedz

gadas

2011-04-11, 18:57:18
Użytkownik
kubabaku napisał(a):
Kama napisał(a):na Samsunga mnie niestety nie stac, ale mam katalog, wiec wiem, ze design jak najbardziej na poziomie Wink

no samsung podrożał w tym roku trochę
... nie podrożał Smile
Kolego to nie było by dobre marketingowo, wprowadził inną ofertę produktową i cenowo się do niej dostosował Smile
  • Odpowiedz

r407c

2012-03-19, 17:53:38
Nowy użytkownik
Jeśli szukasz informacji na temat klimatyzatorów do mieszkania to wpisz w google "artykuł - jaki klimatyzator wybrać do salonu?" . Na pierwszej stronie znajdziesz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-19, 17:57:05 przez r407c.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-19, 22:04:57
Top użytkownik
Szukanie informacji gdzie jest czerwony kapturek wywołuje wilki z lasu.Dlaczego nikt nie pisze że niby nie markowy zamontowany w sposób odpowiedni jest dobry.Zakładając że pochodzi z Chin jak większość klimatyzatorów.Części i podzespoły wychodzą z pod jednej ręki.Reszta to zmiana marki.Kwestia marketingu i siły przebicia.Dlaczego na ówczesnych tabliczkach znamionowych nie stosuje się trwałych znaków?Czy to przypadek czy zbieg okoliczności?Kama szukaj wykonawcy z doświadczeniem a nie produktu przereklamowanego.Wilki czasami usypiają ofiarę Smile

/
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

barbie

2012-03-20, 18:24:52
Top użytkownik
supermentor407C masz innych za idiotów?
  • Odpowiedz

mg

2012-03-20, 19:06:19
Top użytkownik
ma... i to jakich Big Grin
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-20, 19:06:28
Top użytkownik
barbie napisał(a):supermentor407C masz innych za idiotów?
barbie jeżeli po raz kolejny sugerujesz że występuje jednocześnie na forum pod wieloma loginami to po raz kolejny jesteś w błędzie.Zresztą ADMINISTRACJA może to sprawdzić.A ciekawe co na to forumowicze z loginami-407C i Lakdag o tym sądzą.Co do twojego pytania nie mam innych za idiotów może poza jednym wyjątkiem.Przesłaniem mojego wątku było to że marka klimatyzatora to nie wszystko.Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

miezala5

2012-03-20, 20:03:01
Top użytkownik
O przepraszam ja mam drewniana drabine do malowania i bardzo ja lubie!Wink
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-20, 20:06:44
Top użytkownik
Ale mam nadzieję że nie używasz jej tylko do zbierania jabłek i montażu.? Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

popeye

2012-03-20, 21:05:35
Użytkownik
mentor12 napisał(a):Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .
znam serwisy co jezdza bez drabiny ,pozyczaja od kogos z okolicy i nawet pompy od lodowki nie maja a kasuja jak za zboze psujemy rynek wszyscy a kto bez winy niech pierwszy rzuci zgloszeniem spamu
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-20, 21:59:35
Top użytkownik
popeye napisał(a):
mentor12 napisał(a):Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .
znam serwisy co jezdza bez drabiny ,pozyczaja od kogos z okolicy i nawet pompy od lodowki nie maja a kasuja jak za zboze psujemy rynek wszyscy a kto bez winy niech pierwszy rzuci zgloszeniem spamu
Najgorszą rzeczą na tym portalu jest że ciastkarz zarejestrowany może wypowiedż fachowca-doświadczonego oznaczyć jako spam. A człowiek będący Moderatorem twierdzi że PT-1000 jest dokładniejsze do pomiaru przegrzania w instalacjach urządzeń chłodniczych.

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-20, 22:07:11
Top użytkownik
mentor12 napisał(a):
barbie jeżeli po raz kolejny sugerujesz że występuje jednocześnie na forum pod wieloma loginami to po raz kolejny jesteś w błędzie.Zresztą ADMINISTRACJA może to sprawdzić.A ciekawe co na to forumowicze z loginami-407C i Lakdag o tym sądzą.Co do twojego pytania nie mam innych za idiotów może poza jednym wyjątkiem.Przesłaniem mojego wątku było to że marka klimatyzatora to nie wszystko.Bo można wybrać z górnej półki i przyjedzie taki barbi z drabiną drewnianą do malowania i pompą próżniową zrobioną z kompresora sprężarki od lodówki i wszystko spier..... .
barbie możesz się ustosunkować do swoich chorych zarzutów?

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-21, 19:43:37
Top użytkownik
mentor12 napisał(a):
mentor12 napisał(a):
barbie możesz się ustosunkować do swoich chorych zarzutów?
Brak odwagi obywatelskiej barbie Rolleyes

Tom Peters
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa