Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Potrzebuję mroźni

10 Odpowiedzi, 9608 Wyświetleń

Ice Evo

2011-04-04, 13:40:49
Nowy użytkownik
Witam wszystkich
potrzebuje zbudować mroźnię o wymiarach 6 m x 2,5 m oraz 2,5m wysokości. I właśnie w tym temacie poszukuję osoby która mogłaby mi to zrobić.
Temperatura w przedziale -1 do -5.
Miejsce Kraków.

W pomieszczeniu tym będą przebywać ludzie tak więc trzeba użyć specjalnej jednostki chłodzącej która pozwoli na w miarę komfortowe tam przebywanie.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

jack

2011-04-07, 22:11:35
Nowy użytkownik
czy w Krakowie nie ma chłodniarzy ???
może trzeba podzwonić ,
czy oczekujesz na budowę korespondencyjną??
a tak z ciekawości mrożnia -5 ?? do czego i jak długo będziesz trzymał tam ludzi

pozdrawiam
  • Odpowiedz

barbie

2011-04-08, 20:58:35
Top użytkownik
tego typu urządzenia są do przechowywania nasion drzew .
  • Odpowiedz

bartekw

2011-04-08, 21:25:41
Zaawansowany użytkownik
komfort dla ludzi przy -5 Big Grin dobreSmile mamy w krakowie pare dobrych firm chlodniczych, wystarczy popatrzec w necieSmile pozdrawiam
  • Odpowiedz

Ice Evo

2011-04-12, 21:44:00
Nowy użytkownik
No właśnie tutaj szukam dobrego chłodniarza. Orientowałem się trochę i niestety dobre firmy strasznie dużo sobie krzyczą ( mam ograniczony budżet ) lub taka powierzchnia jest dla nich za mała.

W tym pomieszczeniu będzie zbudowana ekspozycja z rzeź lodowych, więc ludzie nie będą przebywać tam zbyt długo.

Jeżeli chodzi o " komfortowe tam przebywanie " zależy mi żeby zimne powietrze chłodzące nie wiało prosto w twarz tylko np. delikatnie opadało. Do końca nie jestem pewny czy jest to możliwe ale zakładam że tak Smile

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-13, 05:49:09
Top użytkownik
Twoich rzeźb lodowych? ile taka rzeźba powstaje? Pytam bo musisz wiedzieć, że jeżeli układ przestanie dzialać to masz po rzeźbach. To nie owoce, że usunie się awarię za pare godzin i wędzie dobraze, ewentualnie domówi sie nowe i będą za parę godzin. Potrzebujesz zdublowanego układu chłodzenia, dlatego to takie drogie...
.
  • Odpowiedz

Ice Evo

2011-04-13, 11:15:15
Nowy użytkownik
Zgadza się crocens.
Plusem jest to że gotowa rzeźba w temperaturze pokojowej utrzymuje się przez około 10 - 12 godzin. Więc w przypadku awarii mamy zakładam około doby ( może więcej ) na jej usunięcie. Zakładając oczywiście że mroźnia w czasie awarii nie będzie wietrzona.

Pozdr
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-13, 12:08:55
Top użytkownik
Tak, tylko weź pod uwagę następujące rzeczy:
- w gorące dni psuje się najwięcej urządzeń (co jest logiczne) i nie tylko Tobie (co też jest logiczne) więc nie zawsze znajdzie się serwis aby od razu w ten sam dzień do Ciebie przyjechać.
- może po prostu nie być części zamiennych w danej chwili, na przykład do sprowadzenia na następny dzień.
- same posiadanie częsci zamiennych nie ma sensu bo: patrz pkt1, lub dla tego, że można z nich zbudować drugi układ i nie martwić się kiedy jeden siadzie.

Można dublowac układ na parę sposobów, kazdy stopień wyzej jest coraz droższy ale i pewniejszy. U Ciebie proponowałbym ze zdublowaniem sprężarki oraz zamontowanie czujnika poziomu freonu w zbiorniku na ciecz, pozwoli to wychwycić wyciek wcześniej a nie gdy figury sie topią Smile Ale to jest drogie... Koniecznie na wejsciu zamontuj pasy przeznaczone do takich komór, aby przy otwieraniu i zamykaniu drzwi nie wpadało zbyt dużo wilgoci (może ci osiadac na figurkach i zamarzać). Generalnie temat fajny ale na pewno nie dla laika, radziłbym wydać więcej ale mieć pewne Smile Gdybym ja to robił, to na pewno nie bylo by tanie, zadałbym Ci jeszcze ze 50 pytań i wtedy byśmy coś wymyślili Smile Mogę się tego podjąć po uwcześniejszym spotkaniu
.
  • Odpowiedz

Ice Evo

2011-04-13, 15:15:52
Nowy użytkownik
Crokens napisz mi jeżeli możesz na maila wycenę według Twoich spostrzeżeń czyli z tym awaryjnym układem oraz zabezpieczeniami.

Podaj tam również kontakt do Ciebie to się zdzwonimy.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

crocens

2011-04-14, 12:39:28
Top użytkownik
Wyslałem Panu moje dane kontaktowe na PW i e-mail, gdyby nie doszło proszę dac znać
.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa