Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki agregat do chłodni?

68 Odpowiedzi, 75994 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3

llort

2011-05-03, 19:32:39
Zaawansowany użytkownik
all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

mg

2011-05-03, 19:47:56
Top użytkownik
Solenizant nie spotkał winszującego :lol: a kwiatek już wtedy robił się cięższy Wink
  • Odpowiedz

bxz

2011-05-03, 19:50:58
Zaawansowany użytkownik
a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xD
NO
  • Odpowiedz

mg

2011-05-03, 19:56:22
Top użytkownik
A z zębatki spadł łańcuch bo nie nie było chleba w sklepie :lol:
  • Odpowiedz

crocens

2011-05-03, 19:59:05
Top użytkownik
Panowie, nie na temat... w hydeparku sobie pogadajcie Smile
.
  • Odpowiedz

mg

2011-05-03, 20:01:47
Top użytkownik
Generalnie kierunek jest słuszny Smile
  • Odpowiedz

llort

2011-05-03, 20:08:47
Zaawansowany użytkownik
Gdyby nie spadł łańcuch to i chleb byłby odpowiedni w sklepie.Ja lubię świeży i ciepły Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

llort

2011-05-03, 20:18:26
Zaawansowany użytkownik
bxz napisał(a):a czy jechałeś taryfa z klima? a może padał śnieg jak dziś xD
Niedopełniona klimatyzacja w taryfie to plus dla kwiatków z racji wilgotności Smile
  • Odpowiedz

bxz

2011-05-03, 20:27:15
Zaawansowany użytkownik
no do tego pije... bo jak deszcz a było lato, kwiatki pachły... to miały 2 razy więcej szczęścia... z tej racji % właśnie
Tylko czy temperatura nie jest wiodącym parametrem Twoim zdaniem?
NO
  • Odpowiedz

llort

2011-05-03, 20:33:20
Zaawansowany użytkownik
Nie bo jedno bez drugiego nie zapewni odpowiednich warunków Sad
  • Odpowiedz

all14

2011-05-03, 20:33:54
Nowy użytkownik
llort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.
właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny Smile
  • Odpowiedz

bxz

2011-05-03, 20:37:53
Zaawansowany użytkownik
wiodący nie znaczy jedyny, wiem do czego pijesz, ale przy takiej wydajności i założeniach jakie podaje zainteresowany jest to można to pominąć, bo i tak dobory były "z oka"

EDIT:
all14 Big Grin
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-03, 20:39:41 przez bxz.)
  • Odpowiedz

llort

2011-05-03, 20:55:55
Zaawansowany użytkownik
all14 napisał(a):
llort napisał(a):all14 kupiłem 3 róże.Solenizanta nie zastałem.W jakich warunkach powinienem je przechowywać do momentu winszowania.Temperaturę znam.Chodzi mi o wilgotność otoczenia kwiatka.
właśnie o to chodzi ,zebyś nie musiał sie o to martwić , jakbyś kupił świeże u mnie to do dwóch tygodni daję gwarancje , jak kupiłeś import z lodówki to Ci nic nie pomoże chyba że worek z CO2. a jak wypijesz to co przyniosłeś solenizantowi to bedziesz odpowiednio wilgotny Smile
Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustyni Smile
  • Odpowiedz

all14

2011-05-04, 06:31:41
Nowy użytkownik
Cytat:Dając gwarancję czasami warto określić jej warunki.Solenizant mieszka na pustyni Smile

kup mu kaktusa Wink
  • Odpowiedz

llort

2011-05-04, 17:14:21
Zaawansowany użytkownik
.Solenizant jest zwolennikiem tulipanów.A kaktus podobny do ziemniaka pod względem utrzymania warunków.
  • Odpowiedz

all14

2011-05-28, 18:20:12
Nowy użytkownik
wit napisał(a):- dla wcześniej proponowanego agregatu ASPERA UT6220GK ta chłodnica ECO MIC400 wydaje się doskonałym wyborem.
po dodaniu regulatora obrotów -i zduszeniu wiatraków do 900-1000 obr/min zestaw prawie wymarzony do komory -a kwiatuszki będą miały super.

I wydajności starczy na upał nawet jak troszkę z załadunkiem przesadzi...

tylko minimalnie drożej wyjdzie...
ale są już dwie opcje...

wydajność bez zapasu -opcja troszkę słabsza -budżetowa -ASPERA UT6217GK + EVS290ED.
oraz opcja "z wyboru" mocniejsza i z zapasem -ASPERA UT6220GK + ECO MIC400 + regulator obrotów chłodnicy.

wersja budżetowa się sprawdziła w 100% na dzień matki , jestem bardzo zadowolony z wyboru, ceny i działnia , kolega crocens fachowo zmontował , wielkie dzięki dla Was
pozdrawiam
  • Odpowiedz

wit

2011-05-29, 20:59:31
Top użytkownik
all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może być Smile , .
to rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać.

odtajka... wymuszasz co kilka godzin pracę wiatraków i jednoczesne zatrzymanie agregatu.
  • Odpowiedz

all14

2011-05-30, 14:05:07
Nowy użytkownik
wit napisał(a):
all14 napisał(a):ok , raczej bedzie powyżej 4 , ..... 5* dla mnie to szczyt mażeń 7 norma ,a 9 przy upałach może być Smile , .
to rób odtajanie wentylatorami. chłodnica bez grzałek tańsza -a nawet z grzałkami...taniej i mniej awaryjnie ich nie podłączać.

odtajka... wymuszasz co kilka godzin pracę wiatraków i jednoczesne zatrzymanie agregatu.

grzałka jest ,ale nie jest podłączona ,narazie niema takiej porzeby ,parownik się nie obladza , a 7-8stC w zupełnności mi wystarcza. Smile
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa