Witam , kolejny raz liczę na waszą pomoc . A mianowicie klimatyzator LG uległ uszkodzeniu , w jednostce zew został wciśnięty skraplacz do wewnątrz . Dobrze obrazuje to załączone zdjęcie .Dzięki bogu nie uległa rozszczelnieniu . Dało by się coś z tym zrobić ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
LG uszkodzony skraplacz
15 Odpowiedzi, 12413 Wyświetleń|
Ja bym wyginał "od środka" jak największą powierzchnią, by nie pogiąć bardziej lamel, jak uda się miedź poprostować to lamele wyczeszesz grzebieniem i z daleka nie będzie widać
nowego nie zrobisz
NO
jak szczelny to wyprostuj lamele i może da radę...miedzi napewno bym nie prostował
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-16, 04:15:52 przez kubabaku.)
grzebień do lamel i więcej bym nie ruszał bo można bardziej uszkodzić rurki a lamele raczej da sie wyprostować
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
A czy wgniecenie nie wpłynie na poprawną pracę urządzenia ?
Odpowiem w stylu pewnej osoby
sorki ale mnie korciło ![]() Czy supeł na sznurowadłach przeszkadza w noszeniu buta jeżeli nie musisz go zdejmować z nogi ? ![]() ![]() ![]() tak na serio kolego nie przeszkadza, jest to odkształcenie nie ingerujące w obieg. Jeżeli rurka nie została załamana oczywiście Może wpłynąć jedynie na oko klienta ale na to też jest sposób ZŁOTÓWKI
gadu-gadu: 3236154
Nie jednostka normalnie pracuje . Tylko pewnie straciłem gwarancję przez to wgniecenie .System klimmatyzacji zamontowany w grudniu ubiegłego roku LG Multi V . Co najpelsze nikt nie chce się przyznać do uszkodzenia .Ale pocieszyliście mnie że noże tak chodzić . Widzę po wypowiedziach że lepiej nie wypychać go na swoje miejsce , tylko wyprostwać lamelki i zostawić w spokoju .
Rurka raz załamana może nie dać się wyprostować bez uszkodzenia więc lepiej nie kombinuj tylko grzebień do lameli
Rozumiem , trzeba pozwać fachowca . Jdena z firm zaproponowała mi prostowanie lamelek w cenie 250 zł to dużo czy mało bo nie siedzę w temacie . Oraz w przypadku wgniecenia utraciłęm gwarancję ?
O cenach nie piszemy na forum a skoro klima działa to jak mogłeś stracić gwarancję
Przecież w AGD jest tak że jeżeli jest uszkodzenie mechaniczne to traci się gwarancję.
Ale układ jest zamontowany i jak sam pisałeś działa prawidłowo. Co do LG to ie wypowiadam się odnośnie gwarancji. Wyprostuj lamelki i nie przejmuj się
Pzdr
adrianarktos1 napisał(a):Witam , kolejny raz liczę na waszą pomoc . A mianowicie klimatyzator LG uległ uszkodzeniu , w jednostce zew został wciśnięty skraplacz do wewnątrz . Dobrze obrazuje to załączone zdjęcie .Dzięki bogu nie uległa rozszczelnieniu . Dało by się coś z tym zrobić ?Zmieniając technologię montażu zapewne tak.Na kolanie podnosiłeś?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Strasznie kolega uszczypliwy , a twoje wypowiedzi zabardzo nic nie wnoszą do tematu ;P
jak nie "do odbioru" to jak koledzy pisali nic nie ruszaj
![]() lamelki poprostuj i obiecuje ze ta klima zrobi Ci na złość i popsuje się rok po gwarancji xD
NO
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY