Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Umowa z klientem

7 Odpowiedzi, 12496 Wyświetleń

Masło

2011-05-20, 16:33:37
Nowy użytkownik
Witam, potrzebuję przykład umowy z klientem jaką podpisuje przed montażem klimatyzacji. Bardzo mi na tym zależy, macie już wiele lat doświadczenia w tej branży wiec na pewnie wiecie co powinno być a co nie na umowie z klientem. Jeszcze takie pytanko bierzecie zaliczkę jeżeli tak to ile? Bardzo proszę o przesłanie takiej przykładowej umowy na emalia
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-05-20, 16:55:19
Użytkownik
Kolego na forum do wyboru jest opcja "szukaj" po jej użyciu wyskakuje coś takiego:

http://www.forum.klimatyzacja.pl/search....d=27932822

Pierwszy lepszy temat, który wpada w oko:

http://www.forum.klimatyzacja.pl/viewtopic.php?id=6042

troszkę niepoprawnie napisany tytuł ale idea ta sama Smile

życzę miłej lektury.

Ps. Księgowa powinna wiedzieć jak napisać taką umowę Smile
gadu-gadu: 3236154
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-20, 16:56:29 przez KlimTech.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-05-21, 04:51:21
Top użytkownik
Witam

Marne szanse z tą funkcją szukanie na forum. Coś jest nie tak w porównaniu z poprzednią wersją. Ale Google dobrze działa. Wpisz frazę: umowa o dzieło

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Masło

2011-05-21, 15:01:26
Nowy użytkownik
Witam
wielkie dzięki za odpowiedz. Wcześniej przekopałem już calutkie forum niestety ale nic ciekawego nie znalazłem. Najważniejsza jest dla mnie ta umowa, jest teraz tyle kruczków prawych a klienci szukają najsłabszego punktu aby wykorzystać to na swoja stronę.

Dlatego chciałbym dostać od was jakieś konkretne pod punkty które powinny znaleźć się na takiej umowie o montaż klimatyzacji. Jak byś cie mieli już takie umowy to proszę o przesłanie na emaila: gosipa@wp.pl
Ile procent zaliczki bierzecie?

Dzięki Stefan, przeczytałem już kilka takich umów ale ciągle coś mi brakuje w tych wszystkich umowach.
  • Odpowiedz

miezala5

2011-05-21, 15:05:22
Top użytkownik
A kto chce umowe Ty czy klijent?
Zamontowalem pare klim na umowe ustna a wystawiajac fakture zawierasz umowe na papierze!
Mozesz wystawic fakture proforma!
W sumie dobrze moiec umowe na papierze i z checia bym zobaczyl co stworzyles!Wink
Ja mam firme od kwietnia i z zapleczem papierowym slabo stoje!Wink
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

Masło

2011-05-21, 15:16:55
Nowy użytkownik
Szczerze to ja przeważnie montowałem klimatyzacje na umowę ustną, ale coś ostatnio boję się w to bawić. Z dużymi firmami to podpisywałem zlecenie. Niektórzy klienci przechodzą samego siebie. Miałem też problem z kilkoma bankami bo inaczej interpretowali słowo serwis. Dlatego muszę teraz mieć taką umowę abym spał spokojnie Big Grin
  • Odpowiedz

jurek01

2011-05-22, 07:37:12
Użytkownik
Umowa to podstawa , wiele prac wykonuje się etapami czyli najpierw instalacja potem dopiero urzadzenia i uruchomienie.
Tyle że nieraz między rozpoczeciem a zakończeniem mija pół roku i wtedy może być kłopot bo zmieniłsię wykonawca budowłany albo inwestor "troszkę" zmienił projekt i znowu jest robota tyle że jemu wydaje się że za darmo .
Dlatego umowa to podstawa.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa