Witam, potrzebuję przykład umowy z klientem jaką podpisuje przed montażem klimatyzacji. Bardzo mi na tym zależy, macie już wiele lat doświadczenia w tej branży wiec na pewnie wiecie co powinno być a co nie na umowie z klientem. Jeszcze takie pytanko bierzecie zaliczkę jeżeli tak to ile? Bardzo proszę o przesłanie takiej przykładowej umowy na emalia
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Umowa z klientem
7 Odpowiedzi, 12494 Wyświetleń|
Kolego na forum do wyboru jest opcja "szukaj" po jej użyciu wyskakuje coś takiego:
http://www.forum.klimatyzacja.pl/search....d=27932822 Pierwszy lepszy temat, który wpada w oko: http://www.forum.klimatyzacja.pl/viewtopic.php?id=6042 troszkę niepoprawnie napisany tytuł ale idea ta sama ![]() życzę miłej lektury. Ps. Księgowa powinna wiedzieć jak napisać taką umowę
gadu-gadu: 3236154
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-05-20, 16:56:29 przez KlimTech.)
Witam
Marne szanse z tą funkcją szukanie na forum. Coś jest nie tak w porównaniu z poprzednią wersją. Ale Google dobrze działa. Wpisz frazę: umowa o dzieło Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Witam
wielkie dzięki za odpowiedz. Wcześniej przekopałem już calutkie forum niestety ale nic ciekawego nie znalazłem. Najważniejsza jest dla mnie ta umowa, jest teraz tyle kruczków prawych a klienci szukają najsłabszego punktu aby wykorzystać to na swoja stronę. Dlatego chciałbym dostać od was jakieś konkretne pod punkty które powinny znaleźć się na takiej umowie o montaż klimatyzacji. Jak byś cie mieli już takie umowy to proszę o przesłanie na emaila: gosipa@wp.pl Ile procent zaliczki bierzecie? Dzięki Stefan, przeczytałem już kilka takich umów ale ciągle coś mi brakuje w tych wszystkich umowach.
A kto chce umowe Ty czy klijent?
Zamontowalem pare klim na umowe ustna a wystawiajac fakture zawierasz umowe na papierze! Mozesz wystawic fakture proforma! W sumie dobrze moiec umowe na papierze i z checia bym zobaczyl co stworzyles! ![]() Ja mam firme od kwietnia i z zapleczem papierowym slabo stoje! ![]() Pozdrawiam! Robert
Szczerze to ja przeważnie montowałem klimatyzacje na umowę ustną, ale coś ostatnio boję się w to bawić. Z dużymi firmami to podpisywałem zlecenie. Niektórzy klienci przechodzą samego siebie. Miałem też problem z kilkoma bankami bo inaczej interpretowali słowo serwis. Dlatego muszę teraz mieć taką umowę abym spał spokojnie
Umowa to podstawa , wiele prac wykonuje się etapami czyli najpierw instalacja potem dopiero urzadzenia i uruchomienie.
Tyle że nieraz między rozpoczeciem a zakończeniem mija pół roku i wtedy może być kłopot bo zmieniłsię wykonawca budowłany albo inwestor "troszkę" zmienił projekt i znowu jest robota tyle że jemu wydaje się że za darmo . Dlatego umowa to podstawa. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY