Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja ARTEL

11 Odpowiedzi, 10515 Wyświetleń

irtom

2007-12-12, 00:31:22
Nowy użytkownik
koledzy co sadzicie o tej klimatyzacji, bo ja narazie tylko chwale. Montuje od 3 lat. ta marke i musze stwierdzic ze sie nizle sprawdza pod wzgledeawaryjnosci. od poczatku mam gwarancje na nia 3 lata z czego 2 producenta i jeszcze mój przy umowie serwisowej 2 przeglady w roku. awaryjnosc na poziomie (jak narazie 5%) z czego 3% pierwsza partia miala problem ze sterownikiem. W zwiazku z tym po sezonie letnim jak klimatyzatory będą mialy już za soba 4 rok, planuje przedluzyc gwarancje do 4 lat, bo jak dobrze pojdzie wplyw z kolejnego roku serwisow zwroci smialo koszt ew. napraw. A klientow na ten sprzet będzie wiecej, a marza nie mala przy dosc niskiej cenie sprzetu, montaze i serwisy pogwarancyjne zwielokrotnione. No i teraz rodzi sie moje pytanie czy ktos z wwas dal dodatkowo od siebie 2 lata gwarancji przy 2 letniej gwarancji prod. czy zyski w widoczny sposób sie zwiekszaja?
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-12-12, 19:02:49
Moderator
kiedys montowałem Artela ale bylo duzo wadliwych (elektronika głównie) wiec odesłałem caly pozostaly towar do producenta
moze teraz sie polepszyli
  • Odpowiedz

bodzio

2007-12-12, 19:54:41
Zaawansowany użytkownik
Ja znam jednego Artela co pracuje już 7 lat i jedyny problem z nim był taki że klient zgubił pilota.
A tak z innej beczki to ile cenicie przeglądy takiego spilta?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-12-12, 21:15:35 przez bodzio.)
  • Odpowiedz

irtom

2007-12-12, 21:29:02
Nowy użytkownik
ja jak narazie 70zl 2x w roku, ale przy tych 4 latach podniuslbym do 100zl.
A ty ile bierzesz za przeglad i ile cenisz sobie instalacje splita
  • Odpowiedz

bodzio

2007-12-13, 18:58:35
Zaawansowany użytkownik
Za przeglad (w tym czyszczenie i dezynfekcja jednostki wewnętrznej) na terenie adminisrtacyjnym miasta 100zl

Instalacja to różnie i zależy komu. Np: klime klient kupil sobie gdzieś w markecie w promocji i chce ją zamontować sobie w sklepie. Ja dokładam przewody chłodnicze, uchwyt jednostki zewnętrznej i reszte drobiazgów których klima z marketu nie posiada w komplecie (ewentualnie korytka) to około 700zl
  • Odpowiedz

rudy102

2008-01-26, 13:16:02
Nowy użytkownik
gdzie takie ceny???
  • Odpowiedz

daniel28

2008-01-26, 14:11:07
Użytkownik
Powiem koledze, ze nawet te najprostsze klimatyzatory nie są złe, montowałem w pewnej firmie te z dolnej półki i naprawdę nie były złe, jeżeli były serwisowane tak jak to obejmowała gwarancja czyli 2 razy do roku, to nic sie z nimi poważnego nie działo.
  • Odpowiedz

lukasz1234

2008-03-27, 07:18:55
Nowy użytkownik
Prawda jest taka że wszystkie klimy są montowane w kilku fabrykach ja montowałem Artela był ok Galanze też ok teraz montuje Demrada super cena i też się nie psuje jedyna klima której nie polecam to Dospel.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

lukasz1234

2008-03-27, 07:27:14
Nowy użytkownik
Prawda jest taka że wszystkie klimy są montowane w kilku fabrykach ja montowałem Artela był ok Galanze też ok teraz montuje Demrada super cena i też się nie psuje jedyna klima której nie polecam to Dospel.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-03-27, 21:11:42
Nowy użytkownik
Koledzy mam pytanko a jak w tym ARTRL sprawuje się hałas w jed.wewn. bo to co czytałem to jest 46 decybeli czy to prawda i czy to tak słychać w pok. mocno
  • Odpowiedz

kubowy

2008-03-29, 19:15:00
Użytkownik
Bodzio-podnieś troche tą cenę za splita, bo mi "samochód nie odpala" Smile
No chyba, że montujesz "cichaczem z synem" Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa