Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzator do sklepu

10 Odpowiedzi, 10651 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

sylwo18l

2011-05-22, 09:41:03
Nowy użytkownik
Witam
jestem laikiem w temacje klimatyzatorów dlatego chciałbym zapytac was ludzi znających temat.
jaki klimatyzator byłby odpowiedni dla sklepiku spożywczego
powierzchnia- lokalu 20m2
okno i dzwi od strony- wschodniej
źródła ciepła- 2 chłodziarki i zamrażarka

pyt 1. jakiej mocy kilmatyzator powinienem wybrać
pyt 2. jaki jest przybliżony koszt montażu (jestem z okolic Rzeszowa)
pyt 3. na allegro widziałem kilmatyzatory do samodzielnego montażu co o nich sądzicie

może ktoś ma konkretne modele do polecenia

z góry dziękuje za odpowiedzi na moje pytania

llort

2011-05-22, 11:57:42
Zaawansowany użytkownik
pyt 1. jakiej mocy kilmatyzator powinienem wybrać-Po co klimatyzator skoro brak klientów.
pyt 2. jaki jest przybliżony koszt montażu (jestem z okolic Rzeszowa)-1000 złotych
pyt 3. na allegro widziałem kilmatyzatory do samodzielnego montażu co o nich sądzicie-Tanie.
Jeżeli sprzedajesz warzywa to powinieneś wiedzieć że klimatyzatory ich nie znoszą.
W goglach wpisz program doboru klimatyzatorów.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama

monterod2002

2011-05-22, 15:42:48
Zaawansowany użytkownik
pyt.1 Moc ok.3,5kW.
pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł
pyt.3 na allegro samodzielny montaż ????? nie polecam ale to twój wybór
Model to zależy na co cię stać a jak szukasz na allegro samodzielnego montażu to znaczy chcesz coś taniego???
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

kubabaku

2011-05-22, 16:53:00
Zaawansowany użytkownik
samodzielny montaż...nie polecam. lepiej kup coś z niższej półki ale z montażem i gwarancją.

llort

2011-05-22, 18:14:40
Zaawansowany użytkownik
monterod2002 na jakiej podstawie obliczyłeś moc Smile Tam zawsze kupa klientów a drzwi się nie zamykają.No i pewnie brak oświetlenia w tym sklepie jest kolejnym atutem twojego doboru.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama

zenek123

2011-05-22, 19:18:02
Użytkownik
Witam,

Widzę, że zmieniła się tendencja. Sezon rozpoczęty ceny w dół. 800 zł za montaż Sad . W pomorskim krzyczą po 1000-1300 netto za montaż.

monterod2002

2011-05-23, 20:25:08
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):monterod2002 na jakiej podstawie obliczyłeś moc Smile Tam zawsze kupa klientów a drzwi się nie zamykają.No i pewnie brak oświetlenia w tym sklepie jest kolejnym atutem twojego doboru.
sam mówiłeś że klientów niema czyli nie będą drzwi otwierane więc po co większa.
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

monterod2002

2011-05-23, 20:49:32
Zaawansowany użytkownik
A tak poważnie to znając życie klima już zakupiona 2,5kW samodzielnego montażu bo na niej pisze że jest przeznaczona na dwadzieścia kilka metrów kwadratowych. Bo jak ktoś poważnie myśli o schłodzeniu sklepu to nie zadaje pytań na forum i nie szuka klimy do samodzielnego montażu żeby zaoszczędzić nie płacąc za montaż.
pozdrowionka

kubabaku

2011-05-24, 21:00:15
Zaawansowany użytkownik
monterod2002 napisał(a):pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł

PROSZEE...

monterod2002

2011-05-24, 21:12:20
Zaawansowany użytkownik
kubabaku napisał(a):
monterod2002 napisał(a):pyt.2 koszt montażu ok. 800 zł

PROSZEE...
to nie Kraków to podkarpackie.
pozdrowionka

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa