Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Testo 570 elektroniczny manometr dla profesjonalistów.

79 Odpowiedzi, 78280 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4

Shitashii

2011-06-15, 14:00:12
Moderator
On już telewizni nie ogląda - sąsiedzi kupili rolety na okna Wink
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bxz

2011-06-16, 22:32:59
Zaawansowany użytkownik
Dzięki za wrzutkę tych pomiarów.
Jak dla mnie to świetne urządzenie i na pewno pomaga w diagnozowaniu usterek, bo można na spokojnie się zastanowić, a na dachu przy tych upałach nieraz ciężko zebrać myśli. Pytanie jak z pamięcią tych pomiarów: masz np. pomiary z 5 klim zrobione jednego dnia? a co z rzeczywistym EER, masz możliwość policzenia w programie i naniesieniu go na wykres?
Mnie nie stać na taką zabawkę jeszcze... mam ważniejsze wydatki, nie mniej jednak jeśli kogoś na takie stać, to nie należy mu wypominać, że nie ma wiedzy, tylko zazdrościć dobrych klientów i cen za montaż Wink
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-16, 23:18:08 przez bxz.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-06-17, 05:54:44
Top użytkownik
bxz napisał(a):Dzięki za wrzutkę tych pomiarów.
Jak dla mnie to świetne urządzenie i na pewno pomaga w diagnozowaniu usterek, bo można na spokojnie się zastanowić, a na dachu przy tych upałach nieraz ciężko zebrać myśli. Pytanie jak z pamięcią tych pomiarów: masz np. pomiary z 5 klim zrobione jednego dnia? a co z rzeczywistym EER, masz możliwość policzenia w programie i naniesieniu go na wykres?
Mnie nie stać na taką zabawkę jeszcze... mam ważniejsze wydatki, nie mniej jednak jeśli kogoś na takie stać, to nie należy mu wypominać, że nie ma wiedzy, tylko zazdrościć dobrych klientów i cen za montaż Wink
Witam

Spokojnie można zrobić zapis pomiarów kilkunastu klientów. Każdy zapis ma podaną datę i godzinę. Potem szczytujesz do kompa i dajesz w archiwum nazwy własne. Możesz też przygotować sobie grupy klientów wcześniej. Działa to na zasadzie drzewa: Dom towarowy/sklep 1/klimatyzacja/sala/kasa/zaplecze....
Bardzo intuicyjnie jest to zrobione.
Manometr może obliczyć wg. producenta COP czyli moc grzewczą i wydajność pompy ciepła. Fajnie jakbyś zajrzał do instrukcji: załącznik 9 str. 31

Wiedza chłodnicza to bardzo szeroki zakres. Można śmiało stwierdzić że jej nie mam. Ja się tego nie wstydzę. Zostało mi jeszcze wiele do nauczenia.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

bartekw

2011-06-21, 11:19:43
Zaawansowany użytkownik
ja uzywam elektronicznych i uwazam ze ulatwija mi zycie Smile
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa