Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzajc w domu - Electra czy jest ok ?

17 Odpowiedzi, 21507 Wyświetleń

hub

2007-12-30, 15:42:28
Nowy użytkownik
Witam,
Jestem w trakcie budowy domu jednorodzinnego w którym firma zajmująca się klimatyzacjami ułożyła mi instalację do klimy. Są 4 pokoje dla trzech pokoi wyliczono że moc chłodzenia ma być ok 2,3KW w jednym ok 3,5 KW i zaproponowano 1 szt delta 12 oraz 1 szt trio dci electra. Instalacja od wszystkich urządzeń z domku jest wyprowadzona poza domek gdzie ma się znajdować sprężarka.

Czy urządzenia Electry są dobre ? Czy możecie zaproponować innych firm urządzenia spełniające kryteria (3 szt 2,3 KW i 1 szt 3,5 KW).

hub
Gdańsk
  • Odpowiedz

trolan

2008-01-06, 13:11:38
Nowy użytkownik
Hej , jeśli chodzi o Electre to osobiście polecam, montuje te klimatyzatory i są naprawdę bezawaryjne i w bardzo przystępnej cenie, tylko pamiętaj o konieczności serwisowania, co pozwala na dłuższą żywotność urządzenia . Polecam Electre
  • Odpowiedz

hub

2008-01-07, 08:57:00
Nowy użytkownik
Macie jakieś inne propozycje niż Electra, porównywalne jakościowo i cenowo ?
  • Odpowiedz

crocens

2008-01-07, 22:31:13
Top użytkownik
jest alternatywa, nie znam korelacji cenowej, ale klimatyzatory Sinclair są dobrej jakości, montuje od prawie 3 lat i nie miałem większych problemów. Z tego co pamiętam to chyba tylko 2 naprawy gwarancyjne, pogwarancyjnych nie wiele więcej. Ale o Elektrze też słyszałem dobre opinie, jednak nie potwierzdzę ich bo ich nie montuję Wink

Pozdrawiam Smile
.
  • Odpowiedz

hub

2008-01-08, 07:32:46
Nowy użytkownik
Electra w takiej konfiguracji jak pisałem kosztuje ok 12000 zł, jak to sie ma do Sinclaira?
  • Odpowiedz

rudy102

2008-01-26, 13:09:49
Nowy użytkownik
Wcale się nie dziwie ,że instalatoe poleco to czym handluje.... Nie wiem czy to dobry sprzęt bo takich nie montuję, radzę sprawdzić parametry.
Jakość idzie w cenę- osobiście doradzam dolożyć parę złotych i zamontować sprzęt z wyższej półki, Polecam Fujitsu, Fuji a nawet York będzie ciszej pracował .....
  • Odpowiedz

daniel28

2008-01-26, 14:06:42
Użytkownik
12000 zł ale razem z instalacją, czy same klimatyzatory, bo jeżeli same klimatyzatory, to myślę że za tyle to byś miał klimatyzatory LG, jeszcze zależy jakie są to klimatyzatory czy zwykłe czy z jakimiś bajerami, np. z metalicznym panelem albo niby szklanym.
  • Odpowiedz

hub

2008-02-13, 14:35:55
Nowy użytkownik
Cena 12 000 zł to jest za same klimatyzatory. Instalację mam już położoną przez tą samą firmę. Czy to jest dobra cena, czy lepiej dołożyć tak jak kolega wyżej napisał do Fuji, Fujitsu ? aaa zależy mi na tym, żeby na zewnątrz było jak najmniej sprężarek (w przypadku Electry jest to jedna duża i jedna mała).
  • Odpowiedz

maro196

2008-02-16, 21:07:38
Użytkownik
teraz musisz sie dostosowac do srednic rur jakie masz polozone, ja montuje tylko daikiny i fujitsu, tylko taki sprzet polecam
  • Odpowiedz

hub

2008-02-16, 21:14:48
Nowy użytkownik
Pierwotnie miał być Daikin i instalacja była do niego przystosowana. A ile kosztuje Fujitsu i czy ma takie same średnice jak daikin ?
  • Odpowiedz

maro196

2008-02-17, 07:18:10
Użytkownik
srednice trzeba sprawdzac, ja moge byc pewny daikina ale fujitsu najlepiej sprawdzic dla pewnosci przed zakupem
  • Odpowiedz

maniek81

2008-02-19, 14:37:19
Nowy użytkownik
Witam,

Ja poleciłbym LG. Zestaw multisplit z jedną jednostką na zewnątrz. Na dodatek inverterową. Nie dość że jeden agregat na zewnątrz to i o wiele ciszej. Fakt faktem, że orurowanie do sprawdzenia Smile POLECAM!!
W razie pytań proszę o kontakt.
  • Odpowiedz

waw1977

2008-02-19, 15:32:08
Nowy użytkownik
witam przychylalbym sie do LG montowałem taki zestaw jedna zew inverter i 4 wew 3* 2.6 kw i 1*3,5 kw ze szklanym czarnym panelem naprawde dobry sprzet
jezeli jestes z Gdanska tam w hurtowni mozesz to kupic
jezeli chodzi o orurowanie to do kazdej idzie 6 i 10
  • Odpowiedz

rafgug

2008-04-02, 19:10:47
Nowy użytkownik
Panie "rafgug "Proszę o nie zamieszczanie REKLAM na forum !
Jeśli jest Pani zainteresowany reklama firmy zapraszam do zapoznania sie z ofertą na portalu www. klimatyzacja.pl, z którego forum Pan korzysta.

Nie chce tu nikogo obrażać ale jeżeli ucieka sie Pan to takiej formy reklamy, to proszę wybaczyć ale ale chyba nie jest Pan PROFESJONALISTA ! Moim zdaniem ta reklama nie przyciągnie klienta a wręcz przeciwnie zrazi Pan do siebie wiele osób.
Dobra rada Panie "rafgug " :
Czasami warto zainwestować w swój wizerunek a jeżeli szkoda Panu pieniędzy na reklamę proszę korzystać z innego forum gdzie będzie tolerowane zamieszczanie reklam.
Administrator.
  • Odpowiedz

CKIO

2008-04-15, 13:29:44
Użytkownik
Ja jeszcze proponuję MDV teraz sa na lepszych sprężarkach .
  • Odpowiedz

wogotto

2008-04-15, 17:39:02
Użytkownik
A ja polecam:Amcor,Amiga,Dajkin,Fujitsu,Fonko,LG,MDV,Elektra,York,Fuji,Sinclair.........i wiele wiele innych.Proponuje aby ten kto zaczyna montaz go konczyl (firma).Nie zmieniaj Pan monterow bo moga taki numer wyciac ze trudno bedzie sie zorientowac gdy cos bedzie nie tak.Pozdrowienia.
  • Odpowiedz

olimp

2008-04-15, 18:58:43
Nowy użytkownik
jaki masz samochód
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa