Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Co wybrać i dlaczego - LG MS12AH czy Libero E12SQ, a może Samsung?

13 Odpowiedzi, 13448 Wyświetleń

mkotek

2011-06-25, 19:08:29
Nowy użytkownik
Witam serdecznie specjalistów.

Poszukuję klimatyzacji do domu - 4 pomieszczenia. Po wizji lokalnej otrzymałem ofertę wariantową na:
3x LG MS12AH + 1x LG MS09AH + MU5M30
lub
3x E12SQ + 1x E09SQ + MU5M30

Alternatywa Samsunga to: 3x MH035FNEA + 1x MH025FNEA + RJ080F4HXEA

Mam następujące pytania:
1. Czy seria MS jest produktem, który możecie polecić z Waszego doświadczenia?
2. Czy Seria Libero E jest wyposażona w jakieś super funkcje lub jakieś cechy, które uzasadniają jej cenę wyższą o ponad 50% w ofercie w stosunku do MS?
3. Czy Samsung jest tu jakiś istotnie lepszy od MS lub gorszy niż Libero E?

Już kwota za serię MS jest niebagatelna, ale przed podjęciem finalnej decyzji chciałbym poznać Wasze opinie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-25, 21:36:36 przez mkotek.)
  • Odpowiedz

llort

2011-06-25, 22:37:46
Zaawansowany użytkownik
Moja opinia.Nie kupuj żony z ogłoszenia.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

mkotek

2011-06-27, 06:43:49
Nowy użytkownik
llort napisał(a):Moja opinia.Nie kupuj żony z ogłoszenia.
Wybacz, ale elokwencja Twojej odpowiedzi umknęła memu słabemu umysłowi. Liczyłem na opinię fachowców.
  • Odpowiedz

popeye

2011-07-14, 20:04:45
Użytkownik
1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość;
2.Libero E jest nową serią, ładniejsza no i za to się płaci Tongue ;
3. nie wiem nie montowałem samsunga
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

BarTerm

2011-07-14, 20:23:58
Nowy użytkownik
popeye napisał(a):1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość;
Pozdrawiam

Nie zgadzam się z punktem 1. Multi splity w wykonaniu LG są bardzo zaawansowane technologicznie. Żeby zepsuć układ mult trzeba na prawdę "fachowowca" górnej półki

1. Klimatyzatory LG są dla mnie o klasę lepsze od Samsunga.
2. Jak masz nadmiar gotówki to polecam serię ART COOL.
3. Na pewno Samsung nie ma nic więcej czego nie miał by wcześniej LG Wink
  • Odpowiedz

Kikson

2011-07-14, 20:27:39
Użytkownik
MS są podstawowymi jednostkami. Libero jest nowością, poprawiony wygląd i wyższa cena. Montowałem jedno i drugie. Osobiście bardziej podoba mi się MS. Libero jest troszkę większy. MS ma bardziej smukłą budowę. Jeżeli chodzi o funkcje to Libero ma ich trochę więcej - proponuje przejrzeć katalog LG. Na temat Samsunga nie pomogę.
  • Odpowiedz

adrianarktos1

2011-07-14, 23:01:35
Użytkownik
Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od Libero
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-15, 12:46:40
Zaawansowany użytkownik
adrianarktos1 napisał(a):Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od Libero
masz racje. ale to nie wszystko przyjzyj sie dokladniej materialom z jakich wykonane jest libero. porazka. chlopaki pokazali klase i sie wybili to teraz chyba na masowke chca isc
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-07-15, 13:37:42
Zaawansowany użytkownik
adrianarktos1 napisał(a):Osobiście uważam że zastąpienie jednostek ArtCool mirror Libero jest pomyłką , mirror był ładniejszy od Libero
Zgadzam się z przedmówcami - zwłaszcza 24 to masakra.
  • Odpowiedz

adrianarktos1

2011-07-15, 17:19:29
Użytkownik
Na szczęści dla systemów multi V są jeszcze jednostki ArtCool mirror .
  • Odpowiedz

TRYFIDY

2011-07-16, 09:05:57
Użytkownik
michaljmb napisał(a):
popeye napisał(a):1.System multi jest dobrym systemem pod warunkiem fachowego montażu.Większość awarii spowodowana jest złym montażem,wiem taki banał ale też rzeczywistość;
Pozdrawiam

Nie zgadzam się z punktem 1. Multi splity w wykonaniu LG są bardzo zaawansowane technologicznie. Żeby zepsuć układ mult trzeba na prawdę "fachowowca" górnej półki

1. Klimatyzatory LG są dla mnie o klasę lepsze od Samsunga.
2. Jak masz nadmiar gotówki to polecam serię ART COOL.
3. Na pewno Samsung nie ma nic więcej czego nie miał by wcześniej LG Wink
myślałem podobnie jak ty bo dużo montowałem różnych urządzeń lg , ale w technologi multi lg według samsunga jest jeszcze w lesie, porównaj sobie najbardziej zaawansowane technicznie urządzenia obu firm: lg multi v synch3 z samsungiem dvm plus 4 Smile
  • Odpowiedz

adrianarktos1

2011-07-16, 16:03:55
Użytkownik
Może jakiś konkret w budowice czy specyfikacji technicznej ?
  • Odpowiedz

mkotek

2011-07-19, 16:55:18
Nowy użytkownik
Dziękuję bardzo za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi. Skłaniam się do wyboru MS.

Kikson napisał(a):MS są podstawowymi jednostkami. Libero jest nowością, poprawiony wygląd i wyższa cena. Montowałem jedno i drugie. Osobiście bardziej podoba mi się MS. Libero jest troszkę większy. MS ma bardziej smukłą budowę. Jeżeli chodzi o funkcje to Libero ma ich trochę więcej - proponuje przejrzeć katalog LG. Na temat Samsunga nie pomogę.
Próbowałem porównać funkcje, ale mam wątpliwości, czy te w Libero są warte dopłaty. Ew. pewnie oczyszczanie powietrza dla alergików, ale pytanie, czy korzystanie z NeoPlasmy nie daje równie dobrych efektów?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-19, 16:55:44 przez mkotek.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa