Polecam zacząć od książki "AUTO PORADNIK KLIMATYZACJA" wydawnictwa auto www.wydauto.com.pl . Wiele może ci pomóc i zaspokoić twoją ciekawość. Pozdrawiam
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
|
Polecam zacząć od książki "AUTO PORADNIK KLIMATYZACJA" wydawnictwa auto www.wydauto.com.pl . Wiele może ci pomóc i zaspokoić twoją ciekawość. Pozdrawiam
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
dzieki za pomoc ale już dawno mam ta ksiazke jak i wiele innych lecz nie wszystkie odpowiedzi na moje pytania da sie tam znalezsc; co potrzebuje aby podpiac sie do ukladow w audi(r134a) i czy sa jeszcze jakies inne marki aut ktore maja jakis swoj system i jakich narzedzi potrzebuje do rozlaczania przewodow przykladowo od skraplacza osuszacza czy tez zaworu rozpreznego... co to jest SPRINGLOCK gdzie wystepuje i jakich narzedzi uzywac aby go rozpiac... a poza tym czy moze ktos ma jakies konkretne tabele gdzie sa podane ilosci czynnika oraz gdzie sa umiejscowione zawory serwisowe w roznych autach... interesuje mnie cos typu autodata tylko ze w takiej wersji o klimatyzacji typowa baza danych itp.??
teraz wszyscy mechanicy chca naprawiac klimy .nibawem my chłodniarze będziemy naprawiać samochody !!!!!!!!!
dodam że baza danych typu data bank znajduje sie w urzadzeniach do serwisowania klim samochodowych cena ok.20000
dzieki bardzo mi pomogles jutro kupie to uradzenie chetnie skorzystam z twoiej pomocy w posredniczeniu abys sobie mogl przyciac z 5 tys. bo w koncu chlodniarza trzeba jakos rozgrzac... ciekawe co bys zrobil jakby niebylo takich urzadzen... takie rady dajesz ze rece opadaja... mechanicy chca bo do klimatyzacji w samochodzie chyba nie beda dzwonic po montera splitow chyba trzeba rozdzielic te dwie kategorie... tak jak blacharstwo lakiernictwo i mechanike... jak mam rozbity samochod i chcac go doprowadzic do stanu sprawnosci to sam nie moge naprawic ukladu i go uzupelnic??
dv24v napisał(a):i jeszcze jedno pytanie do czego moze przydac mi sie azot z tego co wyczytalem to do przedmuchania ukaldu lub tez sprawdzenia szczelnosci ale kiedy go wprowadzam po prozni czy bezznaczenia i gdy go spowrotem sciagam to czy nadal zachowuje swoje wlasciwosci?? i inna rzecz skad wziasc jakies tabele ile czynnika wchodzi do ukladu w samochodzie jaki olej i jakie maja byc wskazania cisnieniowe na zegarach??Do samo degredacji?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Niech każdy robi to w jakiej dziedzinie zdobył świadectwo a polska będzie polską?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
tak czytam czytam.... i zastanawiam się czy to poważnie czy jaja sobie robicie. zwłaszcza dv24v zadający pytania z wiedzą poniżej poziomu przedszkola klimatyzacyjnego -podpucha???
llort, archeologia to Twoje nowe hobby?
.
fakt... a ja nie zauważyłem daty.... wykopaliska.... i podpucha.
Ilort, chyba Ci kiepsko idzie w szczycie sezonu jak masz jeszcze siłę w nocy wykopaliska robić.
No chyba, że się RedBull'a opiłeś i ciągniesz na dopalaczach To prawda, że ostatnio na forum posucha więc wrzuć jakiś NOWY temat, to pogadamy. Byleby pomysł wyszedł od ciebie a nie znów z neolitu
|