Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dobijanie klimy

35 Odpowiedzi, 29624 Wyświetleń
Wstecz 1 2

bartekyogico

2011-07-11, 19:43:48
Zaawansowany użytkownik
Ta dyskusja staje się bezcelowa. Gdzie są te Twoje wytyczne skoro nie w montażówce? Znajduję analogię do firm ubezpieczeniowych gdzie są dwa działy: Wyłudzania Składki i Odmowy Wypłat. Toshiba się nie boi że każdy byle Kowalski zacznie montowac... Masakra.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-11, 19:59:09
Zaawansowany użytkownik
czlowieku ogarnij sie. nie powiedzialem ze ktos sie boi. po prostu jak idziesz do liceum to juz nie ucza ci czytac prawda? twoje wypowiedzi sa dziwne dlatego sie poswiece i zdobede specjalnie dla Ciebie te wytyczne Smile a gdybys poswiecil choc troche czasu i energi nie na klotnie to na pewno juz bys cos sobie w internecie wyszperal Smile
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-07-11, 20:08:19
Moderator
bartekw napisał(a):czlowieku ogarnij sie. nie powiedzialem ze ktos sie boi. po prostu jak idziesz do liceum to juz nie ucza ci czytac prawda? twoje wypowiedzi sa dziwne dlatego sie poswiece i zdobede specjalnie dla Ciebie te wytyczne Smile a gdybys poswiecil choc troche czasu i energi nie na klotnie to na pewno juz bys cos sobie w internecie wyszperal Smile
Pozdrawiam
Tych informacji nie trzeba szukać w necie bo każdy z nas powinien mieć coś takiego w kompie w postaci DTR:
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-11, 20:17:32
Zaawansowany użytkownik
i wszystko jasne. staram sie nie tachac kompa do domu. lezy sobie w aucie Smile a to od jakiego modelu?
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-07-11, 20:38:39
Zaawansowany użytkownik
Nie chciałem Cię urazic BartkuW i merytorycznie przyznaje Ci rację , chodzi mi o etyczny aspekt tego zagadnienia z nie uznawaniem reklamacji (a ta instrukcja od Tommatiza jest od Toshiby). A ja na prawdę bardzo chciałbym dostac te wytyczne z ME
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-11, 20:42:36
Zaawansowany użytkownik
bartekyogico napisał(a):Nie chciałem Cię urazic BartkuW i merytorycznie przyznaje Ci rację , chodzi mi o etyczny aspekt tego zagadnienia z nie uznawaniem reklamacji (a ta instrukcja od Tommatiza jest od Toshiby). A ja na prawdę bardzo chciałbym dostac te wytyczne z ME
wyslalem juz email do zymetriku z prosba o przesłanie tych wytycznych Smile jak tylko je dostane prześlę ci na pm. spoko nic sie nie dzieje. zmeczony jestem po prostu Smile sorki i do usłyszenia. spadam na zasłużony spoczynek Big Grin
  • Odpowiedz

llort

2011-07-11, 20:53:14
Zaawansowany użytkownik
Czasami producent nie wie co produkuje.Jedni producenci piszą tak inni inaczej a jeszcze inni w ogóle o tym nie piszą mając te same sprężarki tylko inne obudowy i nazwy bo wiedzą do czego służy to pogrubienie na ssaniu Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-12, 16:34:57
Zaawansowany użytkownik
patus napisał(a):znowu na forum rzadzi prawo kto wiecej napisze kurde jakbyscie sie spotkali i tak rozmawiali jak piszecie byscie sie pobili a co do wytycznych to kazdy serwisant obojetnie jaki powinien nosic ze soba dtrke chyba ze nauczył sie na pamiec całego okablowania i wszystkich błedów. I jak dla mnie to nie jest zaden wstyd miec ją ze soba. Ciekawy jestem co taki serwisant bez dtrki robi jak nie zna kodu błedu traci czas na zabawe? wiec ten kto napisał ze dtrka mu nie jest potrzebna niech sie zastanowi
do tabel bledow i schematow podlaczeniowych nie potrzebuje dtrki danego modelu Smile
  • Odpowiedz

bxz

2011-07-12, 17:49:51
Zaawansowany użytkownik
Trochę mnie razi to olewanie DTRek ;p Mnie wbili do głowy, że najgorsza rutyna i zawsze DTR czytać.. nie zawsze jest czas by się przygotować, ale to inna inszość. Nie mam tego komfortu montowania jednej marki. Byłem kilka lat temu na szkoleniu z Mitsu, znajomy zadał pytanie: jaki prąd dochodzi do sprężarek inverterowych "DC" i pan się położył, ale na temat jakie to mądre urządzenia była wielka prezentacja... 90% marketingu Wink Dostaliśmy całą płytę z DTRkami, tyle że EN i nie wszystkie serwisowe ;/ Schematy są. Jeśli masz serwisówkę do serii M w Naszym Rodzimym Języku:
MSC-GE*VB zew MUH-GA*VB (kiedyś chyba MSG-GA*, jeśli się nie mylę) - ścienny on/off z grzaniem
i MSZ-GE*VA zew MUZ-GE*VA - ścienny inverter z grzaniem
bardzo chętnie się zapoznam bxz@o2.pl
co do samych urządzeń mam o nich jak najlepsze zdanie Wink
NO
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-12, 22:48:35
Zaawansowany użytkownik
niestety posiadam tez w jezyku angielskim. w polskim mam systemy vrf / mxz
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa