Witam forumowiczów...
Jako, że jest to mój 1 post ( no i standardowo od razu z zapytaniem ) to chciałbym się chciaż przywitać
Pracuję w chłodnictwie transportowym od 10 latek ale z klimatyzacją nie miałem do tej pory nic wspólnego. To tyle na wstępie...
Sedno tematu...
Zakupiłem Klimatyzator LG S24AHP no i czeka mnie 1 montaż - jak mi go dostarczą
...
Interesuje mnie:
1. "optymalna" długość instalacji freonowej -tak aby nie trzeba było dopuszczać czynnika. W moim przypadku będzie to około 8 - 10 metrów ale dokładnie muszę jeszcze zmierzyć...
2. Gdzie w okolicach Tychy/Katowice kupić przewody freonowe w izolacji 3/8" oraz 5/8" na metry...
3. Czy są jakieś przewody które polecacie - czy też jest to może wszystko jedno
4. Są jakieś specjalne wytyczne odnośnie montażu instalacji freonowej ( oczywiście poza próżnią ) o które warto zadbać?
Z góry dziękuję za okazałą pomoc oraz wszelkie sugestie i porady.
Jako, że jest to mój 1 post ( no i standardowo od razu z zapytaniem ) to chciałbym się chciaż przywitać
Pracuję w chłodnictwie transportowym od 10 latek ale z klimatyzacją nie miałem do tej pory nic wspólnego. To tyle na wstępie...
Sedno tematu...
Zakupiłem Klimatyzator LG S24AHP no i czeka mnie 1 montaż - jak mi go dostarczą
...Interesuje mnie:
1. "optymalna" długość instalacji freonowej -tak aby nie trzeba było dopuszczać czynnika. W moim przypadku będzie to około 8 - 10 metrów ale dokładnie muszę jeszcze zmierzyć...
2. Gdzie w okolicach Tychy/Katowice kupić przewody freonowe w izolacji 3/8" oraz 5/8" na metry...
3. Czy są jakieś przewody które polecacie - czy też jest to może wszystko jedno
4. Są jakieś specjalne wytyczne odnośnie montażu instalacji freonowej ( oczywiście poza próżnią ) o które warto zadbać?
Z góry dziękuję za okazałą pomoc oraz wszelkie sugestie i porady.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Właśnie dla tego jak polatałem trochę po tym forum to doszedłem do wniosku że tak właściwie to ja gówno wiem z tego chłodnictwa... No i od razu zacząłem szukać uczelni która by zaocznie prowadziła coś takiego jak chłodnictwo i klimatyzacja - Gliwice mi się nasunęły na myśl ale to musi troszeczkę jeszcze poczekać - dzięki byniom - będę spał spokojniej