Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dokumenty

6 Odpowiedzi, 5806 Wyświetleń

miezala5

2011-07-18, 12:11:28
Top użytkownik
Witam!
Wygralem swoj pierwszy przetarg!
Mam pytanie odnosnie dokumentów jakie jestem zobligowany dołączyć do zamontowanych klimatyzacji:
1)Deklaracja Zgodności CE
2)Świadectwo dopuszczenia do eksploatacji
3)Protokół ochrony p.porażeniowej
macie doswiadczenie w tej materi to podpowiedzcie ktore dokumenty od dystrybutora urzadzenia a ktore musze sam uzyskac?
Dzieki!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-07-18, 14:50:36
Moderator
Dokumentacja po wykonawcza, instrukcja Obsługi urządzenia w j.Polskim, karty gwarancyjne, i niekiedy dokumentacja techniczna czyli to że urządzenie zostało zamontowane z godnie z wytycznymi producenta, Swoje papiery odnośnie tego że możesz ten model klimatyzatora montować czyli jakieś Świadectwo albo uprawnienia czytaj skończony kurs na dana markę. To sa niezbędne papiery. Pzdr
  • Odpowiedz

llort

2011-07-18, 16:50:21
Zaawansowany użytkownik
Inwestor Tobie powie czego oczekuje.Zacznij od objaśnienia funkcji pilota i pokazania instrukcji w języku polskim.Patrz mu prosto w oczy będąc wiarygodnym.A o reszcie 50 procent inwestorów zapomina.Oddaję do użytku zamontowany klimatyzator w stanie sprawnym Bez zastrzeżeń ze strony inwestora z kompletem dokumentów. :|
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

miezala5

2011-07-18, 17:13:14
Top użytkownik
Dzieki za rady!Smile
Bede patrzał prosto w oczy!Smile
Jednak dokumenty ktore wymienilem w pkt.1,2,3 sa wymienione w umowie ktora bede podpisywal!
Juz widze ze bede musial pasc kilka zlotych za elektryka z uprawnieniem "pomiary" bo ja mam tylko E a nie policzylem sobie tego robiac kosztorys dla siebie!Sad
Mam nadzieje ze Dystrybutor dostarczy mi Deklaracje zgodnosci CE!
Nie wiem jednak kto produkuje!Smile Świadectwo dopuszczenia do eksploatacji!
Dlatego pytam konkretnie o te pkt 1,2,3 cala reszta oczywiscie tak jak piszecie!Smile
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

llort

2011-07-18, 20:33:40
Zaawansowany użytkownik
Patrząc na to wszystko brakuje ci odpowiedniego człowieka z odpowiednimi uprawnieniami do pomiarów.Reszta powinna być w kartonie Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Klimo

2011-07-19, 13:58:12
Nowy użytkownik
No nie wiem czy dystrybutor dołączy ci deklarację zgodności CE. Producent wprowadzając takie urządzenie deklaruje zgodność i taka informacja powinna być w karcie gwarancyjnej lub instrukcji obsługi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa