Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zamarza mi ROCA na niskim cisnieniu

11 Odpowiedzi, 11404 Wyświetleń

mlody

2011-07-28, 18:56:14
Nowy użytkownik
Witam, wszystkich i proszę o podpowiedzi. Mam problem z Klimatyzatorem podstropowym Roca który zamarza mi na niskim ciśnieniu w agregacje zewnętrznym . Agregat zewn. jest czysty ( chłodnice) jednostka zewnętrzna jest czysta filtry,skraplacz, wymieniony jest czynnik (r407) żadnej wilgoci w układzie nie ma. Problem zaczął się 2 tygodnie temu, może ktoś coś podpowie
  • Odpowiedz

SerwisantCr

2011-07-28, 20:22:31
Użytkownik
A jaka temp z klimy??
Może przeładowana gazem i przelewa sie troche przez parownik. Skąd pewnosc ze niema wilgoći??
Jeśli coś poszło źle, to na pewno był ktoś, kto mówił, że tak będzie.
  • Odpowiedz

llort

2011-07-28, 20:38:52
Zaawansowany użytkownik
Napisz dokładniej co ci zamarza co się dzieje w chłodnicy,czy jest funkcja grzania podaj ciśnienia.Bo z twojego opisu wynika że z jw jest ok a zewnętrzna zamarza Cool
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-28, 20:54:15
Top użytkownik
czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!!
  • Odpowiedz

llort

2011-07-28, 22:05:17
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):
barbie napisał(a):czy niskie ciśnienie w jednostce zewnętrznej występuje przy grzaniu ?---czytaj ze zrozumieniem ekspercie z Bydgoszczy !!!!

barbie czytaj ze zrozumieniem.Co to znaczy niskie.To że masz wysoki iloraz inteligencji nie oznacza że duża większość populacji na ziemi ma większy od ciebie bo tak musi być skoro odróżniasz tylko niskie i wysokie ciśnienie.Zapytałem jakie ciśnienia barbie.Dla ciebie bateryjka to może wysokie napięcia.Dla mnie do póki nie zmierzę to nie wiem z jakim napięciem mam do czynienia.Gdybyś był inteligentny to byś wiedział że nie jestem z Bydgoszczy.Teraz zacytuję ciebie(..............................)SKĄD TY ? Sad
Barbie występuje przy grzaniu chociażby w skraplaczu.....................................Barbie odpowiadaj roztropnie a nie pod wpływem emocji Big Grin Moje wypowiedzi sam stwarzasz.Nie porywaj się z motyką na słońce .....................

Proszę o przestrzeganie regulaminu
Admin
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-28, 22:53:30 przez llort.)
  • Odpowiedz

mlody

2011-07-29, 20:29:31
Nowy użytkownik
Maszyna jest bez grzania, wszystko było napełnione na wagę zamarza na odcinku od sprężarki do odolejacza i od odolejacza do śrubunku,a po jakimś czasie zamarza jednostka wewn, dodam że chłodnica w jednostce wewn. jest czysta . Maszyna ma założony regulator (ciśnieniowy) pracy całorocznej .
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-29, 20:48:30
Top użytkownik
jakie jest ciśnienie na ssaniu ? .
  • Odpowiedz

llort

2011-07-29, 20:50:51
Zaawansowany użytkownik
Niebywałe zjawisko.Czytaj barbie ze zrozumieniem.Niskie.Po co się pytasz jakie jak wczoraj miałeś odpowiedż odnośnie ciśnień.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-29, 20:57:02 przez llort.)
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-29, 21:20:05
Top użytkownik
llort--naucz się czytać ze zrozumieniem---na niskim ciśnieniu--ssaniu !!! .
  • Odpowiedz

llort

2011-07-29, 21:40:21
Zaawansowany użytkownik
Czasem koleżko na ssaniu i tłoczeniu masz takie same ciśnienia z powodu uszkodzenia sprężarki.Nie bądż prymitywnym i nie odwracaj kota ogonem.Jakie wtedy będzie wysokie czy niskie?Moim zdaniem trzeba zmierzyć i porównać z czynnikiem w instalacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-29, 21:42:29 przez llort.)
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-30, 06:46:43
Top użytkownik
w tym sprzęcie jest tylko jedno złącze do manometru--jako alfa i omega powinieneś o tym wiedzieć ! .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa