Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

oprogramowanie lg w telefonie

53 Odpowiedzi, 53563 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 Dalej

TRYFIDY

2011-07-22, 18:41:50
Użytkownik
bartekw napisał(a):
popeye napisał(a):
miezala5 napisał(a):Co za czujnosc!Smile
Podziwiam!
Swoja droga to niedlugo bedziemy diagnozowac klimy z domku z fotelika,laptopik na kolankach i zimny browarek!Smile))
ja nie mialbym nic przeciwko Smile a w sumie tylko modul GSM i jest imprezka Big Grin
ha no wlasnie jedna z opcji tego programu jest mozliwosc pomiarow i drobnych korekt z odleglosci za pomoca internetu Smile
nie rozumiem o jakie korekty ci chodzi, ja byłem w warszawie na szkoleniu i otrzymałem najnowsze programy te same z których korzystają serwisanci i szkoleniowcy lg;
LGMV M1P2C HIGH EF362
LGMV M1P3C HIGH EF362
LGMV M3P HIGH EF362
LGMV MIntegration HIGH EF402
LGMV TOTAL 5.9
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-22, 19:10:14
Zaawansowany użytkownik
chodzi mi o rozne nastawy itp. tak jak kolega wspomnial potrzebny jest tylko specjalny modul podpiety do takiego vrf i necik
  • Odpowiedz

kondzio85

2011-07-22, 20:20:44
Użytkownik
Program z kabelkiem okazał się bardzo przydatny w użyciu. Średnio 50% urządzeń które do tej pory podłączyłem pod lapka, miało drobne usterki np: uszkodzone czujniki temperatury (stała wartość pomiaru), zamienione czujniki wejściowe z wyjściowymi w parowniku, a nawet cz.temperatury zewnętrznej z czujnikiem na wyjściu skraplacza.
Program jest świetny bo mamy podgląd pod wszystkie parametry Inverterów, a w systemach MultiV możemy przy serwisie jednym kliknięciem odpalić wszystkie klimy na systemie.

Dla ciekawych wrzuciłem instrukcję oprogramowania do przejrzenia na serwer:
http://serwisy-hvac.pl/application/user_files/LGMV.pdf

Jeżeli ktoś jest zainteresowany bardziej kabelkiem piszcie na maila. Chętnie pomogę Smile
  • Odpowiedz

bartekyogico

2011-07-23, 04:23:01
Zaawansowany użytkownik
kondzio85 napisał(a):Program z kabelkiem okazał się bardzo przydatny w użyciu. Średnio 50% urządzeń które do tej pory podłączyłem pod lapka, miało drobne usterki np: uszkodzone czujniki temperatury (stała wartość pomiaru), zamienione czujniki wejściowe z wyjściowymi w parowniku, a nawet cz.temperatury zewnętrznej z czujnikiem na wyjściu skraplacza.
Program jest świetny bo mamy podgląd pod wszystkie parametry Inverterów, a w systemach MultiV możemy przy serwisie jednym kliknięciem odpalić wszystkie klimy na systemie.

Dla ciekawych wrzuciłem instrukcję oprogramowania do przejrzenia na serwer:
http://serwisy-hvac.pl/application/user_files/LGMV.pdf

Jeżeli ktoś jest zainteresowany bardziej kabelkiem piszcie na maila. Chętnie pomogę Smile
Nie chcę się czepiac ale za dobrze to nie świadczy o producencie...
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-23, 05:56:41
Zaawansowany użytkownik
kondzio85 nie przesadzasz troszke ? usterki o ktorych mowisz nie sa drobne bo przy pozamienianych czujkach klima nie miala prawa dzialac. pozatym jak za pomoca tego programu to odkryles? no a co do odpalania klim to tez nie ma co chwalic bo przeciez glownie do takich systemow jest dedykowany ten program i o to w nim chodzi zebys mogl sprawdzic uklad nie biegajac od urzadzenia do urzadzenia. ale skoro juz tak go chwalisz to dlaczego nie powiesz o jednej wielkiej wadzie programu przy sprawdzaniu systemu????? Smile
  • Odpowiedz

kondzio85

2011-07-30, 19:48:01
Użytkownik
bartekw napisał(a):kondzio85 nie przesadzasz troszke ? usterki o ktorych mowisz nie sa drobne bo przy pozamienianych czujkach klima nie miala prawa dzialac. pozatym jak za pomoca tego programu to odkryles? no a co do odpalania klim to tez nie ma co chwalic bo przeciez glownie do takich systemow jest dedykowany ten program i o to w nim chodzi zebys mogl sprawdzic uklad nie biegajac od urzadzenia do urzadzenia. ale skoro juz tak go chwalisz to dlaczego nie powiesz o jednej wielkiej wadzie programu przy sprawdzaniu systemu????? Smile

Tutaj masz przykładowy screen z programu:
http://serwisy-hvac.pl/LGMVscreen.bmp
więc może sam znajdziesz co jest źle w na tym screenie.
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 20:01:17
Zaawansowany użytkownik
kondzio85 Mam nadzieję że bez programu i laptopa też dajesz radę z usterkami .W Bieszczadach i Suwałkach są nadal problemy energetyczne Wink
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 20:02:40
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):kondzio85 Mam nadzieję że bez programu i laptopa też dajesz radę z usterkami .W Bieszczadach i Suwałkach są nadal problemy energetyczne Wink
Serwisant cyborg to przyszłość chłodnictwa.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

bxz

2011-07-30, 20:11:21
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):
llort napisał(a):kondzio85 Mam nadzieję że bez programu i laptopa też dajesz radę z usterkami .W Bieszczadach i Suwałkach są nadal problemy energetyczne Wink
Serwisant cyborg to przyszłość chłodnictwa.

Hahaha rozdwojenie jaźni masz? sam sobie odpowiadasz...
To tak jak z samochodami będzie i od tego nie uciekniemy Smile

Widziałem małe silniczki kręcone na 85Hz, ale sprężarki na 100 to nie... drugi nie wiem OCB ^^
NO
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-30, 20:16:13
Top użytkownik
praktycznie wszystkie silniki AC zasilane z falownika są na 100 Hz .
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 20:24:22
Zaawansowany użytkownik
Najlepszymi ludźmi są ludzie z tradycjami podążający nowoczesnością nie zapominający o prymitywach i dniu wczorajszym
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 20:28:41
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):Najlepszymi ludźmi są ludzie z tradycjami podążający nowoczesnością nie zapominający o prymitywach i dniu wczorajszym
To tak jak z samochodami będzie ? Ty cyborg zdiagnozujesz-fachowiec wyleczy? Big Grin
  • Odpowiedz

bxz

2011-07-30, 20:52:55
Zaawansowany użytkownik
Twoje podejście w tym temacie jest śmieszne. Fachowiec najpierw zrozumie, potem się nauczy, zdobędzie doświadczenie, a jak będzie miał ochotę i kasę to będzie analizował "zabawkami". Ale producenci idą w tą stronę i niedługo bez takich zabawek będzie trudno cokolwiek zrobić, bo wszystko nafaszerowane elektroniką. A Ty czym jeździsz na robotę? Nysą, bo nie ma elektroniki? Tongue
NO
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 22:13:40
Zaawansowany użytkownik
Śmieszne jest obudzenie się z rękom w nocniku bez laptopa.Poradzisz sobie obetrzeć tyłek i dojść do łóżka bez odpowiedniego programu?Są dzieci i dzieci.Są fachowcy i fachowcy.Jedni znają tabliczkę mnożenia drudzy używają kalkulatora. Big Grin
  • Odpowiedz

bxz

2011-07-30, 22:51:40
Zaawansowany użytkownik
Żebyś wiedział jakie mam podejście do tego.... zawsze pierwsza myśl: podłączmy na krótko bo to automatyka ^^
Jesteś dzieckiem czy fachowcem? Skoro nysą jeździsz musisz być "papruchem". Dalej używasz tego szarego dodupy?
NO
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 22:58:14
Zaawansowany użytkownik
Na krótko to tok myślowy Smile
  • Odpowiedz

llort

2011-07-30, 23:03:39
Zaawansowany użytkownik
Szary stworzył Nysę.A wiesz dlaczego póżniej powstał ŻUK Smile
  • Odpowiedz

bartekw

2011-08-01, 15:15:24
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):Śmieszne jest obudzenie się z rękom w nocniku bez laptopa.Poradzisz sobie obetrzeć tyłek i dojść do łóżka bez odpowiedniego programu?Są dzieci i dzieci.Są fachowcy i fachowcy.Jedni znają tabliczkę mnożenia drudzy używają kalkulatora. Big Grin
i znow sie zgadzam. ost mialem przyjemnosc przeprowadzic serwisik na obiekcie, na dachu przy daikinie spotkalem serwisanta z kompem. pokazywal jakies cuda co moze robic z tym ich czekerem. poprosilem zeby to co robi pokazal na urzadzeniu i .... kiszka Big Grin programy pomagaja ale nowi serwisanci ucza sie na nich a o ukladzie chlodniczym i zasadach dzialania niestety nie maja zielonego pojecia. np znajda w programie ze cos sie zepsulo, znajda w schemacie gdzie to cos sie znajduje, zamowia nowa czesc i wymienia. ale juz nie powie np dlaczego sie zepsulo bo program tego nie powie Big Grin
  • Odpowiedz

TRYFIDY

2011-08-01, 16:51:28
Użytkownik
Nie wiem po co się spierać, postęp to postęp. skoro lg coś takiego wprowadziło to trzeba z tego korzystać, ma to nam ułatwić życie i ułatwia. a jak ktoś uważa że jest najmądrzejszy i nie potrzebuje nowinek techniki to niech i odrzuci używanie sms-kodów. powodzenia przy dużych układach Smile
  • Odpowiedz

bartekw

2011-08-01, 17:17:32
Zaawansowany użytkownik
i myslisz ze sobie nie poradze? jakos jeszcze pare lat temu nie bylo tych programow i nie bylo wiekszych problemow. czytaj ze zrozumieniem. napisalem wyraznie ze chodzi o serwisantow ktorzy poza obsluga programu nie radza sobie z systemami chlodniczymi Smile
  • Odpowiedz

TRYFIDY

2011-08-01, 18:02:05
Użytkownik
wiem o czym piszesz, kilka lat temu miałem problem z fdx, przyjechał serwis z lg no i klapa laptop nie nawiązał komunikacji, serwisant łzy w oczach i po robocie.
a czy z dużym systemem sobie poradzisz bez interfejsu, nie mówię że nie tylko ile czasu ci to zajmie np. LGMV SYNCH II - 3 skraplacze, 16 HR, 59 parowników. ja bym z gołymi rękami się na to nie porwał. oprogramowanie ma pomagać a nie zastąpić serwisanta.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-08-01, 21:12:15
Zaawansowany użytkownik
dokladnie. i teraz w pelni sie zgadzamy Smile pozdrawiam
  • Odpowiedz

llort

2011-08-01, 21:42:11
Zaawansowany użytkownik
Wolę polegać na doświadczeniu niż na programie którego nie rozumiem. Aczkolwiek nie jestem serwisantem ponieważ nie używam laptopa i odpowiednich programów.No cóż.Debilem jest ten co nie używa kalkulatora.
  • Odpowiedz

barbie

2011-08-02, 09:19:10
Top użytkownik
do SAFA wystarczą manometry tradycyjne,przecinak,młotek i śrubokręt .
  • Odpowiedz

llort

2011-08-02, 15:42:29
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):do SAFA wystarczą manometry tradycyjne,przecinak,młotek i śrubokręt .
Nadal tylko te naprawiasz Big Grin
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa