Przeczytałem ten temat Stefanbuda z 2008 roku i juz duzo wiem ale mam jeszcze kilka pytań do problemu:
Klima Fujitsu Inverter 3,5 kw. - duzy salon fryzjerski ale nie zawsze pelny i jak bylem to jedna klijentka.
Problem to skraplanie sie wody na zaluzjach i kapanie a nawet wyrzucanie wody na zewnatrz przez wentylator.
Nie znam parametrów pracy bo podjechalem na fajrant bez dlugiej drabiny i wysoko do j.zewn.
Nie widac zeby parownik byl mocno zaszroniony ale napewno idzie nisko ssanie.
Filtry srednio zabrudzone.
Ustawiona rozsadnie na 22C
Po wiedzy z tematu z 2008 wydaje mi sie ze za mala jednostka i te 3,5 to malo.Okien co prawda nie ma w salonie ale duzo lamp i suszarek.
Doradzcie jak podejsc do tematu. -- najlepiej podlaczyc sie do urzadzenia i z 1-2h pobserwowac.
Wiem ze troche malo info ale temat zawsze aktualny.
Pozdrawiam!
Robert
Klima Fujitsu Inverter 3,5 kw. - duzy salon fryzjerski ale nie zawsze pelny i jak bylem to jedna klijentka.
Problem to skraplanie sie wody na zaluzjach i kapanie a nawet wyrzucanie wody na zewnatrz przez wentylator.
Nie znam parametrów pracy bo podjechalem na fajrant bez dlugiej drabiny i wysoko do j.zewn.
Nie widac zeby parownik byl mocno zaszroniony ale napewno idzie nisko ssanie.
Filtry srednio zabrudzone.
Ustawiona rozsadnie na 22C
Po wiedzy z tematu z 2008 wydaje mi sie ze za mala jednostka i te 3,5 to malo.Okien co prawda nie ma w salonie ale duzo lamp i suszarek.
Doradzcie jak podejsc do tematu. -- najlepiej podlaczyc sie do urzadzenia i z 1-2h pobserwowac.
Wiem ze troche malo info ale temat zawsze aktualny.
Pozdrawiam!
Robert
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY