Mitsubishi PAC-AH 500 M-J mam problem z tym sterownikiem
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Mitsubishi PAC-AH 500 M-J uruchomienie ???
21 Odpowiedzi, 20785 Wyświetleń|
??????
wie ktos cos
hary811 napisał(a):Mitsubishi PAC-AH 500 M-J mam problem z tym sterownikiem nie -nie znam tego przypadku nic nie wiem o Twoich problemach... i współczuję, że je masz.hary811 napisał(a):??????... nie... na razie się jeszcze nie rozniosło ,ze masz problemy... -więc ci..... PS. jestem fachowcem a nie wróżką... czego szukasz -współczucia? nie to forum.
Jaki masz z nim problem? Napisz coś wiecej..
dwa (paci) zamontowne zawory podpiete i czujniki wszytko ok po uruchomieniu z pilota przewodowego wszystko działa ale po odłaczeniu niestety nie Sygnał do załaczenia daje centrala VTS Interesuje mnie co trzeba zrobic zeby chodziło to bez pilota przewodowego wiem ze trzeba wyłozyc zworki (pomaranczowe kolory przewodow) w (pacu) i pozniej je podpiac ale co dlaej ???
Ale napisałeś dłuuugie zdanie. Bez żadnej kropki, bez przecinka. Na prawdę trudno Ci pomóc, bo trudno to zrozumieć.
Dalej to trzeba skonfigurować to to coś. Masz dokumentację?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
-okablowanie zrobione na gotowe (zawory,czujniki)
-przewod do centrali wyprowadzony ze styków sygnału anologowego -pilot przewodowy podpiety po uruchomieniu z pilota wszystko ok . -interesuje mnie co trzeba zrobic po odłaczeniu pilota przewodowego -dokumentacja jest ale po angielsku hary811 napisał(a):-interesuje mnie co trzeba zrobic po odłaczeniu pilota przewodowego trzeba znać angielski... a co najmniej umieć się nim posługiwać biernie. 80% urządzeń nie ma dokumentacji po polsku... a praktycznie wszystkie mają po angielsku... powinno być w dokumentacji... prawdopodobnie jakiś parametr lub zworka do ustawienia żeby przejść ze sterowania miejscowego -własnego (sterownik przewodowy) na zdalne -sterowanie z centrali. może ewentualnie być konieczny dodatkowy moduł -jakiś interfejs... piszę -może bo nie znam tego konkretnie sterownika -ale możliwe jest. może być konieczne ustawienie adresu... wszystko powinno być w dokumentacji -choćby jakieś schematy... rysunek jest rysunek... nawet po angielsku...
link do strony z instrukcja http://www.hiconix.ru/UserFiles/File/Cit...l_2620.pdf
Ale jak to ma działać? VTS daje sygnał analogowy (??) do sterowania wydajnością agregatu??
Strona 11, pkt 7.4 - tabelka, masz sygnał analogowy (analog input
) B1 - B2 w TBY
tak vts ma dac sygnał do załaczenia mitsubishi
ale pytam! Czy to sygnał analogowy?? DC 0-10V ?? Z tego co pamiętam, to centrala dawała tylko styk (lub dwa) do załączenia agregatu. Ale nie wiem jak jest w tych nowych i czy ten Twój agregat ma stopniowaną wydajność (inverter?)
Return napisał(a):Shitashii Stopniowa to stopniowa.Inwerter posiada płynnąPo pierwsze to chodziło mi o to czy agregat ma może kilka stopni wydajności (np załącza kolejne sprężarki), czy też może jest inverterowy. Może źle to ująłem. Niemniej jednak nawet invertery mają ileś tych stopni :-) Nawet co 1Hz, ale to stopień :-) To tak dla czepliwych. Ok. Ale co na to wszystko Hary?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-10-04, 15:47:25 przez Shitashii.)
styk a1 a2 panowie i wszystko działa
chłodek niesamowity !!!!
styk a1 a2 panowie i wszystko działa
chłodek niesamowity !!!!
i druga sprawa to taka ze elektrycy zamkneli rozdzielnie i zamiast trzech bezpiecznik 32A były włozone dwa nikt nie wiedział jak to sie stało no a agregat na dwóch fazach nie poleci
ale z pilota dzialalo... ;>
tak z pilota było ok
z pilota na dwóch fazach agregat kręcił ???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-10-04, 17:47:50 przez wit.)
pilot mial faze
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
wie ktos cos
nic nie wiem o Twoich problemach... i współczuję, że je masz.
) B1 - B2 w TBY