Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Idzie zima

7 Odpowiedzi, 8571 Wyświetleń

aż tu nagle

2011-10-12, 19:35:58
Nowy użytkownik
. Do chłodzenia hali mam zamontowany klimatyzator daikina rzq125 , jest to wersja z pompą ciepła kórą teraz dogrzewam i tu moje pytanie czy jest jakiś czas ,,zywotności ,, spreżarki w godzinach , miesiącach latach ?? ile taki zestaw w prawidłowych warunkach pracy moze mi posłużyć??
  • Odpowiedz

barbie

2011-10-12, 19:47:03
Top użytkownik
resurs 100000 godzin .
  • Odpowiedz

miezala5

2011-10-12, 20:04:30
Top użytkownik
Ostatnio demontowalem klimy mniej renomowanej firmy ale pracujace w trudnych warunkach z 94roku (akurat konczylem liceum w tych latach!Smile) i jeszcze troche dychaly ale juz marnie!
Czyli ladnych kilkanascie lat mozesz byc spokojny jak bedziesz o urzadzenia dbal czyli serwisowal!Wink
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

bxz

2011-10-13, 00:42:53
Zaawansowany użytkownik
urwał siem tłok Smile
oj Return, pewnie prawda po środku...
strasznie się lubujesz w grach słownych i myślisz, że reszta to oszołomy,,,,
ale tak nie jest... wiekszość odpuszcza polemike, bo i tak wyrwiesz cos z kontekstu...
z drugiej strony moze to jest piekne w tej dziedzinie ze nie ma pewnikow... wulkanizator wie ile ma miec bierznik.... ale w układach jakie rozpatrujemy wiele przyczyn moze dac podobny efekt... wazny ten szczegol zeby wylapac nie zbagatelizowac... nie ma schematow, a rutyna zjada...
z drugiej strony skad bierzesz sile do walki? bo ta walka to z samym soba bardziej chyba.... do wszystkiego sie mozna przypierdolic, znalezc ale... tylko po co? nieraz trzeba jak dane wejsciowe niepelne, ale nieraz szukasz dziury w calym... w trolowaniu jestes miszczem ^^ bys wykladal wiedze poparta doswiadczeniem, bo taka masz, ludzie by Cie szanowali... a tak mieszasz... gowno z blotem i cegly lepisz...
ja starajac sie zrozumiec,,,, wiem ze to co piszesz piszesz do tych co wiedza OCB, ale tym nie zdobywasz szacunku... zastanawiales sie kiedys czemu?? po przypierdzielasz sie do ludzi o to co oni wiedza, ale upraszczajac pewne tematy znizaja sie do poziomu pytajacegi i nieraz pomijaj pewne aspekty zakladajac ze 80% przypadkow wlasnie nie obejmuja... bo dochodzic sie z laikami to mozna jobla dostac ^^

sapiesz do miezali, ktory w tym co robi jest uczciwy... szanujesz jeszcze takie wartosci czy juz nienawisc tak Cie zaslepia? jest ambitny i chce sie uczyc... to sie ceni... w pewnych tematach idzie na przypal... jak kazdy znas, ktory zaczynal po komunie.... bo tylko w tych chorych czasach ktos 20 lat nosil teczke za innymi... teraz stawia sie na ludzi co chca cie uczyc... nieraz na bledach ale na pewno 1000% szybciej od czasow... czy sie stoi czy sie lezy...

jest Cie w stanie cos sklonic do refleksi? jakis argument poruszyc? nie daj boze przekonac?

Takie wywody... po wybiciu sporej ilosci wody Big Grin
za bledy przepraszam ale jak zobaczylem ile tego zwatpilem i nie poprawiam
NO
  • Odpowiedz

miezala5

2011-10-13, 19:08:23
Top użytkownik
Ja tak ogolnie stwierdzilem ze stan: "ledwo dycha" bo klimy byly do demontazu to co mnie obchodzi w jakim stanie jest sprezarka i plytki! W sumie to osobiscie obchodzilo by mnie to jak bym mial czas rozebrac sprzet i go przejzec ale pojechal gdzies na zlom kopalni!Wink
Jedna zagadala i sciagnelem gaz a druga cos nie chciala wiec jej nie djagnozowalem!
Powiedz kolega jak czesto masz okazje demontowac klime z 94r!
Tak to wyglada!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

bxz

2011-10-13, 20:01:23
Zaawansowany użytkownik
Rozpętałeś wojnę, oczywiście nierówną, z wiatrakami... bym rzekł. Teraz się dziwisz, że ktoś korzysta z praw jakie ma. Nie zapominaj że to oni stworzyli to forum i mają prawo od użytkowników wymagać pewnego zachowania. To że umiesz obejść regulamin, nie oznacza że możesz bezkarnie psuć klimat tego forum.
Zobacz ile to wątków zeszło z merytoryki na obelgi i wycieczki osobiste. I to prawie zawsze Twoje wypowiedzi są źródłem tego stanu rzeczy. Szkoda że to co odpycha użytkowników, że inni tracą czas na jałowe polemiki, jak moglibyśmy rozmawiać o rzeczach ważnych i ciekawych. Może by byli jeszcze ze mnie ludzie, a tak... dupa.
Przekonać Cię chce, że to do niczego nie prowadzi i odpuść sobie "ten styl". Jestem przekonany, że i administracja wtedy odpuści... bo wydaje mi się, że im też na tym zależy. Może zacznijmy rozmawiać jak ludzie?!
Bo ja mam już dość tych wszystkich wycieczek osobistych, a chciałbym po robocie wejść na forum i wiedzieć, że "w razie w" będę miał gdzie się poradzić, gdy moja wiedza będzie wystarczająca pomoc innym, czegoś się nauczyć, a nie usłyszeć że jestem idiota bo nie wiem... wiem że wiedzy nie dostane na tacy, ale bez naprowadzania na pewne zagadnienia ciężko jest "ogarnąć" pewne tematy samemu, a czasami najzwyczajniej w świecie pospamować, ale na poziomie i miłej atmosferze z ludźmi z branży.
A tak z dnia na dzień konflikt się nasila, ludzie są tym zmęczeni, administracja pewnie też i forum działa na 20% swoich możliwości, a szkoda bo nie innego takiego miejsca w Naszej branży.
To że forum jest ogólnodostępne, to i pojawiają się ludzie nie mający pojęcia, sprzętu i doświadczenia... i oczekują że sami naprawią, przy pomocy forum. Nie podają żadnych informacji, a oczekują odpowiedzi. Trzeba tłumaczyć że nie mogą sami naprawić, a nie obrażać. Gdy ktoś jednak podaję jakąś diagnozę, która może być błędna, bo za mało informacji jest, tak warto się posprzeczać i udowodnić mu że nie musi mieć racji... że może działać na szkodę zainteresowanego, ale błagam na poziomie. Internet ma to do siebie, że wchodzą tu różni ludzie i w walce z wulkanizatorami bez podstaw, chęci nauki i ogólnie papruchów powinniśmy się trzymać razem, by trzymać pewien poziom, a nie kłócić się jak małe dzieci.

Za dużo morałów jak na jeden dzień, normalnie aż się nie poznaje :o
Co za dzień miałem... ale to są skutki picia wódki... a raczej niedopicia, bo mi się zawodnicy wczoraj wykruszyli i nie miałem co ze sobą zrobić...
NO
  • Odpowiedz

aż tu nagle

2011-10-13, 21:09:43
Nowy użytkownik
eej no Panowie , nie bijcie sie tu w ,,moim, temacie Wink , wracając do pytania , to jezeli o klimatyzaror - pompe ciepła bede dbał ,...czystosc skraplacza i parownika bo tyle potrafie sam , to pare lat to mi ,,pożyje,, czyli te ,,100000,, godzin ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa