koledzy co sadzicie o tej klimatyzacji, bo ja narazie tylko chwale. Montuje od 3 lat. ta marke i musze stwierdzic ze sie nizle sprawdza pod wzgledeawaryjnosci. od poczatku mam gwarancje na nia 3 lata z czego 2 producenta i jeszcze mój przy umowie serwisowej 2 przeglady w roku. awaryjnosc na poziomie (jak narazie 5%) z czego 3% pierwsza partia miala problem ze sterownikiem. W zwiazku z tym po sezonie letnim jak klimatyzatory będą mialy już za soba 4 rok, planuje przedluzyc gwarancje do 4 lat, bo jak dobrze pojdzie wplyw z kolejnego roku serwisow zwroci smialo koszt ew. napraw. A klientow na ten sprzet będzie wiecej, a marza nie mala przy dosc niskiej cenie sprzetu, montaze i serwisy pogwarancyjne zwielokrotnione. No i teraz rodzi sie moje pytanie czy ktos z wwas dal dodatkowo od siebie 2 lata gwarancji przy 2 letniej gwarancji prod. czy zyski w widoczny sposób sie zwiekszaja?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klimatyzacja ARTEL
11 Odpowiedzi, 10518 Wyświetleń|
kiedys montowałem Artela ale bylo duzo wadliwych (elektronika głównie) wiec odesłałem caly pozostaly towar do producenta
moze teraz sie polepszyli
Ja znam jednego Artela co pracuje już 7 lat i jedyny problem z nim był taki że klient zgubił pilota.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-12-12, 21:15:35 przez bodzio.)
A tak z innej beczki to ile cenicie przeglądy takiego spilta?
ja jak narazie 70zl 2x w roku, ale przy tych 4 latach podniuslbym do 100zl.
A ty ile bierzesz za przeglad i ile cenisz sobie instalacje splita
Za przeglad (w tym czyszczenie i dezynfekcja jednostki wewnętrznej) na terenie adminisrtacyjnym miasta 100zl
Instalacja to różnie i zależy komu. Np: klime klient kupil sobie gdzieś w markecie w promocji i chce ją zamontować sobie w sklepie. Ja dokładam przewody chłodnicze, uchwyt jednostki zewnętrznej i reszte drobiazgów których klima z marketu nie posiada w komplecie (ewentualnie korytka) to około 700zl
gdzie takie ceny???
Powiem koledze, ze nawet te najprostsze klimatyzatory nie są złe, montowałem w pewnej firmie te z dolnej półki i naprawdę nie były złe, jeżeli były serwisowane tak jak to obejmowała gwarancja czyli 2 razy do roku, to nic sie z nimi poważnego nie działo.
Prawda jest taka że wszystkie klimy są montowane w kilku fabrykach ja montowałem Artela był ok Galanze też ok teraz montuje Demrada super cena i też się nie psuje jedyna klima której nie polecam to Dospel.
Pozdrawiam
Prawda jest taka że wszystkie klimy są montowane w kilku fabrykach ja montowałem Artela był ok Galanze też ok teraz montuje Demrada super cena i też się nie psuje jedyna klima której nie polecam to Dospel.
Pozdrawiam
Koledzy mam pytanko a jak w tym ARTRL sprawuje się hałas w jed.wewn. bo to co czytałem to jest 46 decybeli czy to prawda i czy to tak słychać w pok. mocno
Bodzio-podnieś troche tą cenę za splita, bo mi "samochód nie odpala"
No chyba, że montujesz "cichaczem z synem"
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY