adamdud napisał(a):Wie ktoś może gdzie Samsung wkłada czujniki od temperatury w skraplaczach.chłopie już się wiecej nie kompromituj
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Propozycje dobicia gazu
36 Odpowiedzi, 30299 Wyświetleń
barbie napisał(a):zrób próżnię w układzie i napuść cieczy .Piszę że agregat nie rusza na chłodzeniu nie wciągne gazu a maszyny do odzysku nie posiadam
adamdud napisał(a):Piszę że agregat nie rusza na chłodzeniu nie wciągne gazu a maszyny do odzysku nie posiadam Lubię To! ,,urządzenie nie wciąga gazu"
Profesjonalne strzyżenie owiec, naprawa bojlerów, destylatorów i kalkulatorów.
CHŁODnick napisał(a):Soryadamdud napisał(a):Piszę że agregat nie rusza na chłodzeniu nie wciągne gazu a maszyny do odzysku nie posiadam jestem już zmęczony cieczy
mister napisał(a):z czym kompromitacja zobacz na dtr http://www.komfort.sklep.pl/klimatyzator...ath=4_5_19 jaka jest temperatura na zewnątrz potrzebna aby ruszył na chłodzeniuadamdud napisał(a):Wie ktoś może gdzie Samsung wkłada czujniki od temperatury w skraplaczach.chłopie już się wiecej nie kompromituj
Kolego, odpowiedzi już masz na swój problem. Ale jeśli zabierasz się za serwis, a nie masz ani narzędzi ani wiedzy, to po prostu się nie kompromituj. I nie kompromituj branży.
Czujka jest przy skraplaczu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
jeśli jest czujnik meteo to wystaje ze skraplacza w górnej jego części--niech pomocnik złapie go palcami ,to go oszuka .
Shitashii napisał(a):Kolego, odpowiedzi już masz na swój problem. Ale jeśli zabierasz się za serwis, a nie masz ani narzędzi ani wiedzy, to po prostu się nie kompromituj. I nie kompromituj branży.Oki dziękuje bardzo i przepraszam że chciałem się czegoś dowiedzieć. Nie od razu Rzym zbudowano. Czy wszyscy zaczynający z klimatyzacją kupują elektroniczne manometry, stacje odzysku i urządzenia za grube tysiące? Podstawowy sprzęt zawsze jest na stanie. Dziękuje jeszcze raz i przepraszam Po co te nery co do braku narzędzi i wiedzy. Nie tędy droga. barbie napisał(a):jeśli jest czujnik meteo to wystaje ze skraplacza w górnej jego części--niech pomocnik złapie go palcami ,to go oszuka .Dziękuje za konkretną odpowiedz Pozdrawiam
...najpierw przydałoby sie chyba zacząć od znalezienia tej nieszczelności a potem zająć sie dobijaniem czynnika...?ja bym tak zrobił ale widzie że nikt o tym nie pomyślał
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-11-19, 09:26:42 przez bartek2700.)
adamdud napisał(a):No nic widzę że nic ciekawego się nie dowiem. Biorę jutro farelkę pod pachę i będe walczył. Spróbuje oszukać naturę :lol: może się uda. Wie ktoś może gdzie Samsung wkłada czujniki od temperatury w skraplaczach. Jaki dokładnie model ? W serii najtańszej w grórnej częśc od strony zaworów nad radiatorem to taka wystający przezroczysty wężyk z czarnym przewodem w środku na końcu masz taka czarną kulkę , weź ją w palce . Tylko po co Ci to potrzebne ? Chcesz uruchomić na chłodzeniu ? Widze że już ktoś odpowiedział Ci . Ale tutaj tak jest jak zresztą na każdym forum . Może humorystyczne to ale kiedyś coś takiego przeczytałem : - Ci co umieją - robią, Ci co nie umieją - uczą. (Prawo Menckensa) |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY