eryk_wiking napisał(a):Awax, a jak to można zmienić ?
Oglądasz Tv to chyba widać jak to robią lekarze,aptekarze,policjanci,strażacy,nauczyciele,taksówkarze itd itd itd
Niemal wszystkie grupy zawodowe potrafią się zorganizować i wspólnie dbać o nasze interesy.
Chociaz zapomniałem,że w naszym imieniu występują również organizacje walcząc zaciekle o obowiązkowe kursy i szkolenia.
Dopóki będziemy sprzeczać się o wszystko między sobą to możemy tylko podwinąć ogon
Z perspektywy normalnego kowalskiego trochę się dziwię, że jeszcze macie źle. Jak przy sprzedaży jest 40 % marża ceny katalogowej. Z resztą widać to np na znanym portalu aukcyjnym. Między ceną katalogową netto a docelową brutto jest różnicy ponad 40%. Oczywiście cena końcowa jest o tyle mniejsza.Więc jak widać się da kupić taniej ten sam produkt. z Fv czy paragonem. A jako że sam orientowałem się przed zakupami, prawie wszystkie z firm końcowych sprzedaje urządzenia w cenie katalogowej. Czyli zysk aż sam wpada do kieszeni.
adrianarktos1 napisał(a):Z perspektywy normalnego kowalskiego trochę się dziwię, że jeszcze macie źle. Jak przy sprzedaży jest 40 % marża ceny katalogowej. Z resztą widać to np na znanym portalu aukcyjnym. Między ceną katalogową netto a docelową brutto jest różnicy ponad 40%. Oczywiście cena końcowa jest o tyle mniejsza.Więc jak widać się da kupić taniej ten sam produkt. z Fv czy paragonem. A jako że sam orientowałem się przed zakupami, prawie wszystkie z firm końcowych sprzedaje urządzenia w cenie katalogowej. Czyli zysk aż sam wpada do kieszeni.
Jacyś idioci ci nasi Klienci,mogą kupić tanio,a kupują w cenach katalogowych?????
No cóż przy takim zysku nie muszę sprzedawać R407 lub zamieniać.Ty kolekcjonujesz czynniki chłodnicze??
Przeczytaj Swoje wcześniejsze posty i wykaż trochę konsekwencji