Mam na podorędziu 10 central wentylacyjnych ze scrollami Copelland'a w dwóch wielkościach i dwóch rodzajach regulacji wydajności - "zwykły" scroll i tzw. scroll digitall (co za dureń wymyślił tą nazwę!). Każdy układ ma EEV + EVD Carel'a . Każdy układ ma jedną sprężarkę tzw. digitall sterowaną Carel'em PCx. Każdy układ ma w lecie chłodzić a w pozostałej części roku "robić" za odzysk. Wszystkie układy mają regulować wydajność 0d 0 d0 100% zgodnie z podanym sygnałem napięciowy ze sterowników central.
Zawory EEV i sterowniki EVD spisują się OK od prawie roku, choć mam problemy ze startem układów i odpowiednim włączaniem EVD.
EVD nie mają zabezpieczeń prądowych wyjścia na silnik krokowy zaworu, choć układy scalone w nich zastosowane dają taką możliwość, co grozi spaleniem tychże scalaków przy złym podłączeniu lub zwarciu kabli. Przerobione w praktyce.
Też czekam na odpowiedź crocens i wit z niecierpliwością.
Zawory EEV i sterowniki EVD spisują się OK od prawie roku, choć mam problemy ze startem układów i odpowiednim włączaniem EVD.
EVD nie mają zabezpieczeń prądowych wyjścia na silnik krokowy zaworu, choć układy scalone w nich zastosowane dają taką możliwość, co grozi spaleniem tychże scalaków przy złym podłączeniu lub zwarciu kabli. Przerobione w praktyce.
Też czekam na odpowiedź crocens i wit z niecierpliwością.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY