Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

KLIMATYZATOR NA 16 stopni, CZY SINCLAIR TO ŚCIEMA ???

13 Odpowiedzi, 12335 Wyświetleń

irroda

2012-02-23, 12:18:18
Zaawansowany użytkownik
cześć, szukam klimatyzatora x 4, który standardowo można ustawić na 16 stopni, znalazłem sinclaira, czy możecie coś napisać czy to realne 16 ???, spotkałem się z opinią, że owa firma nie była certyfikowana przez eurowent i te ich 16 to ściema, czy ktoś coś może powiedzieć w temacie. pozdrawiam
  • Odpowiedz

Steff

2012-02-23, 12:47:19
Użytkownik
Witam! Praktycznie każdego chińczyka można ustawić na 16*C, z doświadczenia wiem że galanz z krótkim rurarzem osiągnie te 16*C, zależnie oczywiście od zysków ciepła w danym pomieszczeniu.
He Who Must Die, Must Die In The Dark, Even If He Sells Candles
  • Odpowiedz

irroda

2012-02-23, 14:08:38
Zaawansowany użytkownik
montaż przez ścianę , pomieszczenie bez okien , ilość towaru - to już kwestia mocy, chodzi o klimatyzator który ma nastawę i osiąga realnie 16 stopni, wolałbym sprzęt "markowy" , galanza nigdy nie montowałem, jak u nich z jakością i awaryjnością ?
  • Odpowiedz

Steff

2012-02-23, 15:09:59
Użytkownik
Powiem, że galanze na r22 to normalnie młóciły do 16*C (robiłem testy) i sprawowały się naprawdę dobrze przy zwykłej eksploatacji sporadycznie pojawiały się problemy z elektroniką, czujkami. A teraz te na 410a nie testowałem pod względem z chłodzenia do 16*C. Według mnie to galanz czy sinclair to są urządzenia z takiej samej półki (tej niższej). Wink
He Who Must Die, Must Die In The Dark, Even If He Sells Candles
  • Odpowiedz

barbie

2012-02-23, 15:56:26
Top użytkownik
Sanyo .
  • Odpowiedz

csw

2012-02-23, 22:28:51
Użytkownik
A dlaczego ma być 16C może wystarczy 17C, może trzeba precyzyjną zainstalować, a może trzeba zaprosić przedstawiciela od klimy z wyższej półki, niech powie czy jego produkt da radę i niech poręczy ręką, a jak nie da rady po montażu to ciach rękę Smile

Nie zawsze to co się pisze i co się mówi jest prawdą.Smile
CSW
  • Odpowiedz

irroda

2012-02-24, 01:21:35
Zaawansowany użytkownik
16 musi być, ponieważ klient zastrzegł, że to max, najlepiej jeszcze mniej, ale cena układu chłodniczego powala i chce klimatyzator z takimi parametrami, budynki są 4, więc cena końcowa ma znaczenie. Barbie - dzięki. Czy ktoś może potwierdzić osiągi SINCLAIRA czy to ściema w katalogu ? , sanyo - o ściemnianie nie podejrzewam.
  • Odpowiedz

awax

2012-02-24, 07:29:50
Top użytkownik
Nie ma znaczenia jaki to klimatyzator,jeżeli nastawa jest do 16 to KAŻDY PRAWIDŁOWO DOBRANY pod względem wydajności to załatwi.
Niezależnie jakiej firmy wszystkie proste klimatyzatorki sa zbudowane tak samo,mało tego większość z tych samych podzespołów,w tych samych fabrykach,jedynie z inną nalepką.
  • Odpowiedz

csw

2012-02-24, 08:36:10
Użytkownik
Zaproponuj mu jakiś zestaw chłodniczy i będzie poniżej 16, nie powinno być problemu z uzyskaniem max 16 Smile.
CSW
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-02-26, 21:57:31
Moderator
awax napisał(a):Nie ma znaczenia jaki to klimatyzator,jeżeli nastawa jest do 16 to KAŻDY PRAWIDŁOWO DOBRANY pod względem wydajności to załatwi.
(...).
Otóż to!
Samsung ma zakres od 16*C w górę. Na chłodzeniu.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Lakdag

2012-03-09, 20:29:28
Nowy użytkownik
Potwierdzam samsung ma nastaw 16*C. Robilismy jakąs budke z jajkami na bazarku, czujnik temperatury powietrza zasysanego wepchnolem do elektroniki, temperatura zjechala zdecydowanie ponizej nastawy. Oczywiscie nie udzielilem gwarancji klientowi. Cool
Historia o tym, jak nauczono się mierzyć temperaturę, jest interesująca i niezwykła. Termometry wymyślono znacznie wcześniej niż zrozumiano, co w rzeczywistości one mierzą.
J.A. Smorodinskij
  • Odpowiedz

toms

2012-03-10, 19:21:45
Nowy użytkownik
dokładnie jeśli dobór jest poprawny to jak ma nastawę to da radę nawet teoretycznie do 12 jak by taką miał były kiedyś na rynku z nastawą firmową 14 kiedyś przerabiałem na 12 i działało wszystko jest do zrobienia.
  • Odpowiedz

toms

2012-03-10, 19:30:27
Nowy użytkownik
potwierdzam samsungi mają nastawę od 16 http://www.tom-eko.pl/pliki/Katalog_Sams...t_2011.pdf
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa