bez kłopotu kupisz go za 100 euro
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Spliciak z presem HP
32 Odpowiedzi, 26416 Wyświetleń|
Ciężko jest zrozumieć was A może ich trojga,
![]() Tylko głupiec zabezpiecza pośrednią metodą
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-08, 19:27:15 przez mentor12.)
Tom Peters
Nie głupiec, przy normalnym wykorzystaniu splita (czyli z godnym z przeznaczeniem) to w zupełności wystarczająca metoda, ale w moim przypadku się nie sprawdzi... widzę że muszę opisać dokładnie problem, bo nie zakończą się sugestie o zabezpieczeniu elektronicznym (czujnikami temperatury):
Przy awarii filtra w jednej maszynie do wyrzutni idą tony pyłu na godzinę, zanim się pracownicy zorientują i wyłączą produkcję to idą takie ilości... z poprzedniego urządzenia wyjąłem z 20kg pyłu, wentylator przestał się kręcić... zanim pył się nagrzał instalacja się rozszczelniła... sprężarka już stara, pewnie wilgoci złapała... wymiana nie opłacalna... sytuacja się powtarza, a inwestor płaci kary środowiskowe... nie da się tego zabezpieczyć, bo to jest właśnie zabezpieczenie przed wybuchem instalacji produkcyjnej... to jakby instalacja bezpieczeństwa, więc nie da się tego problemu rozwiązać... nie mam gdzie przenieść j. zew. bo obok jest dostawiona inna hala, a z tej znowu wychodzi biurowiec... poprowadzenie instalacji na inną ścianę (bo teraz jest na dachu niższego budynku) to jak by nie patrzeć 100m. Klimy zbijają temperaturę w pomieszczeniu sterownii. Nie ma jak zainstalować centralki bo to setki m2 blachy na zewnątrz, więc w blasze... koszty... a wentylacja jest już zapewniona - ilość powietrza nie zapewnia zbicia temperatury nawet po dołożeniu chłodnicy, a centrala obsługuje wiele więcej pomieszczeń gdzie inwestor nie chce klimy... Wnioski: spliciak jest jedynym sensownym rozwiązaniem w ilości 2 szt., zabezpieczenie presem jedyną pewną metodą. Chciałbym klimę znaleźć taką jak dawny Tadiran, żeby się nie babrać w przeróbkach i nie brać gwarancji na klate... Pozdrawiam wszystkich co się przejedli/pili ^^
NO
nikt Ci nie da gwarancji na klimę domowo-biurową wkopalni czy hucie itp .
konkurencja da ^^ teoretycznie to sytuacja "ekstremalna" normalnie przy czyszczeniu 4 razy w roku nie ma problemu... nie ma już takich splitów w produkcji? trudno "homemade" zastosuje, bo przekonanie wszystkich tu zajmie mi więcej czasu jak przeróbka ^^ Chyba łatwiej mi z inwestorem pójdzie z przekonaniem jak z Wami, a podejrzliwy inżynier mi się trafił wyjątkowo...
NO
Nie psuj rynku i dobrego dorobku zawodowego proponując coś do czego nie jest przeznaczone
A ten inżynier ma poukładane w głowie skoro się go boisz
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-08, 20:46:09 przez mentor12.)
Tom Peters
3 lata temu montowalem mcquay scienne on off o mocach od 3,5 do 5 kw i wszystkie mialy wewnatrz zaworek shredera na hp. Montowalem na nich cisnieniowy reg obrotow went skraplacza. Nie wiem jakiego presa chcesz zamontować ale pomyśl nad presem z ręcznym kasowaniem.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY