Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy dobór i montaż klimatyzatora to "pikuś"

31 Odpowiedzi, 25256 Wyświetleń
Wstecz 1 2

awax

2012-04-05, 19:13:30
Top użytkownik
Torba25 napisał(a):
awax napisał(a):O tym nie pomyślałem,ale z drugiej strony co zrobić jeżeli zamontujemy przewymiarowany,a właściciel za tydzień zabierze z pomieszczenia dwie szafy do innego?
Może niech się właściciel martwi

Z mojego doświadczenia w serwerowniach sprzętu zawsze przybywa dla tego ja stosuję metodę dubla a ostatnio w jednej z serwerowni o wymiarach 3x3x3 zastosowałem 2x 5kw i 1x7kw współczynnik ciepła był oszałamiający a serwery wymagały 18 st C. same klimatyzatory ledwo się zmieściły i nie wiem co będzie jak dostawią jeszcze jedną szafę, ale to jest akurat ewenement zazwyczaj jest inaczej i prościej i naprawdę nie zdarzyło mi się by z jakiejś serwerowni coś ubyło
Trzeba było zamontować przypodłogowe,nie mieliby miejsca na dostawienie szaf
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-05, 19:56:53
Top użytkownik
Torba 25 na kursach inaczej uczą.Swoim tokiem myślenia rujnujesz środowisko naturalne.Dobieramy do zapotrzebowania mocy chłodniczej.A jeżeli inwestorowi się pod tym względem zmieniło że miało być 10 ton a on chce kolejne 10 ton to to korygujemy zwiększając nasze zadowolenie i wzrost PKB poprzez wzrost przechowywanych Burakó-w
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

Torba25

2012-04-11, 03:52:30
Nowy użytkownik
Mentor12 pewnie masz po części rację tylko jak oferta wymaga zwiększenie mocy chłodniczej w niedalekiej przyszłości to zapewniam cię że 99% klientów woli mieć jedno przewymiarowane urządzenie niż montaż następnego np za 4 miesiące, oczywiście dla mnie lepiej było by zamontować drugi jak to określiłeś zwiększa to PKB i moje zadowolenie.
Moja klimatyzacja http://instala.....reklama.............wator.pl/
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-19, 20:29:51
Top użytkownik
Torba25 napisał(a):
KCICHIK napisał(a):
mg napisał(a):Czy przewymiarowanie jest równie karygodne? Smile
Oczywiście,że tak.Przecież podnosi niepotrzebnie koszty

Przewymiarowanie nie jest karygodne stosuje się taka technikę w doborze urządzeń do serwerowni gdzie jak doskonale wiemy warunki są zmienne przybywa szaf z serwerami temperatury rosną a urządzenie niedomaga sprężarka się gotuje i w końcu ulega uszkodzeniu to są dopiero koszty , nawiasem mówiąc stosując invertery nie odczuwamy jakichś większych kosztów, przy on off jest inaczej koszty są znaczne
Karygodny jest twój tok myślenia spowodowany karygodną wiedzą twojego nauczyciela.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

Torba25

2012-04-20, 05:48:18
Nowy użytkownik
Mentor12 przypuszczam że jesteś kimś kto nie dopuszcza do siebie opinii innych niż własne i nie wiem co tutaj robisz? to forum nie jest do oceniania toku myślenia tylko do wymiany doświadczeń panie doskonały.
Moja klimatyzacja http://instala.....reklama.............wator.pl/
  • Odpowiedz

awax

2012-04-20, 06:29:17
Top użytkownik
Niezależnie od oceny zachowania Mentora to może Torba byś się przedstawił zanim napiszesz nam do czego nie jest to forum.
Ja myślę,że nie jest od pisania wymyślonych na siłę postów jedynie po to by wstawić odnosnik do strony.Adres strony możesz umieścić w profilu ,w treści postu sugeruje,że dotyczy danego tematu.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa