Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spotkanie w Szczecinku

105 Odpowiedzi, 96887 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

awax

2012-04-13, 19:43:50
Top użytkownik
crocens napisał(a):Awax, macie tam jakieś noclegi typu agroturystyka?
Dotychczas Wszyscy biorący udział w szkoleniach nocowali w hotelu-internacie.
Przyzwoite warunki i niskie ceny.
Można zrobić rezerwację,zajmuje się tym sekretarz zarządu Piotr Nowakowski.kom.606326473
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 19:56:23
Top użytkownik
Zależy co Kto lubi,sądzę,że nie będziecie zawiedzeni
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 20:00:29
Top użytkownik
Jeżeli zamierzasz zostać do niedzieli to akurat będzie XXIX Międzynarodowy Bieg Uliczny Memoriał Winanda Osińskiego. Początek biegów młodzieżowych o godz. 9:30, bieg główny o godz. 13:00
To bardzo fajna impreza z wieloletnią tradycją i imprezami towarzyszącymi
Każdy może pobiec
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-13, 20:02:50 przez awax.)
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 20:13:52
Top użytkownik
http://www.powiat.szczecinek.pl/turyst.php
  • Odpowiedz

awax

2012-04-14, 07:43:43
Top użytkownik
Bogdan_New_Jersey napisał(a):Czy ktoś jest zainteresowany spotkaniem?
Może zacznijcie sie wypowiadać, tylko mądrze!
Kto jest za a kto przeciw. Co myślicie o tym spotkaniu?
Awax próbuje dla was coś zrobić, poprawić wasza sytuacje.
A wy nawet nie potraficie sie wypowiedzieć.
Jedziecie na to spotkanie czy nie jedziecie.
Napiszcie coś do cholery, a nie siedzicie jak stare baby na targu i sie tylko kłócicie na tym forum.
Zrozumcie że to co awax planuje to robi dla was wszystkich.

Zacznijcie sami o siebie walczyć, o swoje prawa teraz, żebyście kiedyś nie dostali po dupiee, bo w tedy już będzie za późno!

Witam
Przed nami weekend i może pozostali Koledzy wchodzący na forum znajdą chwilkę czasu by podzielić się z nami swoimi uwagami w tym temacie?
Jak sądzicie ,czy jesteśmy wystarczająco dobrze reprezentowani przez istniejące organizacje?
Czy mamy gdzie uzyskać pomoc czy też porady w kwestiach zarówno prawnych jak i technicznych związanych z branżą?
Ja osobiście czuję się jak przysłowiowy "murzyn" którego stawia się przed faktami dokonanymi i który musi dostosowywać się do coraz to nowych wymogów.Ważne,żebyśmy instalowali i serwisowali urządzenia Dystrybutorów i przy okazji płacili za pseudoszkolenia ,które nam na to pozwalają.
Życzę miłego weekendu,chociaż przy takich warunkach to niejeden z Kolegów pracuje aby zarobić na kolejne certyfikaty.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-04-14, 08:33:03
Moderator
Bogdan_New_Jersey napisał(a):Czy ktoś jest zainteresowany spotkaniem?
Może zacznijcie sie wypowiadać, tylko mądrze!
Kto jest za a kto przeciw. Co myślicie o tym spotkaniu?
(...).
Ok, taką inicjatywę pozostaje tylko poprzeć. Na razie tylko na tyle mnie stać. :|
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

awax

2012-04-14, 11:59:00
Top użytkownik
Dzięki,pozostał jeszcze tydzień,może uda mi się Ciebie przekonać do
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-14, 15:28:15
Top użytkownik
Problemem jest to że przesłanie nie trafia do właścicieli firm mających wszystko w dupie myśląc że jest wszystko OK w biznesie.Prawda jest taka że większość doświadczonych prowadzi te interesy za nich uświadamiając ich że pracują po kosztach.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

mg

2012-04-14, 16:43:58
Top użytkownik
bxz napisał(a):Z w/w powodów chciałbym przyjechać... obalić jakiś flakon razem ^^
Nie mniej jednak z różnych powodów (m. in. czasowo-finansowych - mam 600km) nie wiem czy mi się uda.

Ja mam 650km w linii prostej więc to nie powód...
Podnieście dupska, puki jest ktoś kto może nas godnie reprezentować, poświęca swój czas, i zdrowie po to aby zawód chłodnika był w końcu zawodem cenionym, może elitarnym.

Ile jeszcze zawód chłodniarza będzie w hierarchii zawodowej między elektrykiem a kominiarzem ???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-14, 16:53:50 przez mg.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-14, 16:55:47
Top użytkownik
mg napisał(a):
bxz napisał(a):Z w/w powodów chciałbym przyjechać... obalić jakiś flakon razem ^^
Nie mniej jednak z różnych powodów (m. in. czasowo-finansowych - mam 600km) nie wiem czy mi się uda.

Podnieście dupska, puki jest ktoś kto może nas godnie reprezentować, poświęca swój czas, i zdrowie po to aby zawód chłodnika był w końcu zawodem cenionym, może elitarnym.

Ile jeszcze zawód chłodniarza będzie w hierarchii zawodowej między elektrykiem a kominiarzem ???
Wyrazy szacunku za tok myślenia mg Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

mg

2012-04-14, 17:02:11
Top użytkownik
Po toku zapie...a, rzadko ale przychodzi czas i na refleksje
może nie za późno :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-14, 17:05:13 przez mg.)
  • Odpowiedz

awax

2012-04-14, 18:09:44
Top użytkownik
mg napisał(a):

Z dotychczasowych potwierdzeń wynika,że część z Kolegów będzie jechać z daleka,jest jeszcze czas aby się porozumieć i przyjechać wspólnie.Koszty mniejsze i można zmieniać się za kółkiem.
W przyszłości nie będzie konieczności częstych przyjazdów gdyz wprowadzimy zebrania i głosowania Uchwał internetowe.Co do szkoleń to nie ma przeszkód aby były również w innych regionach Kraju,to zależy jedynie od możliwości lokalowych.W Szczecinku Centrum nie ponosi żadnych kosztów za pomieszczenia.
Przy okazji w hierarchii zawodów tak naprawdę to wypadamy gorzej niż podałeś.Spójrzcie na przetargi gdzie do realizacji zleceń z klimatyzacji wymaga się często uprawnień budowlanych lub sanitarnych.To ostatni moment na dopominanie się,że chłodnictwo i klimatyzacja to oddzielny zawód.Tak mają elektrycy,instalatorzy urządzeń dzwigowych,grzewczych,a nawet kanalizacyjnych i wodociągowych.
Pozdrawiam i zapraszam na czat
  • Odpowiedz

awax

2012-04-14, 18:52:32
Top użytkownik
Na dzień dzisiejszy 24 osoby potwierdziły swój udział w spotkaniu 21.04 w Szczecinku.Oczywiście biorąc pod uwagę ,że są to w większości Koledzy z dłuższym stażem pracy w zawodzie to jest to ilość ,z którymi można już zacząć aktywnie działać.
Pozostał jeszcze tydzień na decyzję i nie ukrywam,że mam nadzieję na kolejne zgłoszenia.
Zastanawiam się dlaczego znaczna część Kolegów nie zabiera głosu w tej sprawie.
Może powinienem na spotkanie zaprosić hostessy w skąpych strojach aby podnieść jeszcze frekwencję?Napiszcie,to również da się zrobić.Wink
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2012-04-14, 19:33:17
Zaawansowany użytkownik
Jak ktoś będzie leciał samochodem na zebranie i ma jedno miejsce wolne to niech da znać, zawsze to raźniej i taniej.
Mogę dojechać do Krakowa, Kielc, Radomia, Warszawy i okolic.
Pociągiem to trochę mordęga, ale osobówkę niechcący skasowałem i został duży bus Wink
  • Odpowiedz

Administrator

2012-04-15, 09:01:11
Administrator
witam
udało mi się poprzekładać inne sprawy i właśnie potwierdziłem swój udział w spotkaniu.
mogę zabrać z Łodzi 3 osoby, wyjazd z Łodzi o 5.00 w sobotę.
i oczywiście po spotkaniu do Łodzi odwiozę
kontakt przez forum
pozdrawiam
Administrator
  • Odpowiedz

klima-went

2012-04-15, 09:36:05
Nowy użytkownik
Ja będę jechał z Łowicza, to znaczy jedziemy we dwoje. Niestety tylko w jedną strone mogę kogoś stąd zabrać. Na niedzielę planuję szybki wyjazd nad morze.
kolego mg, szkoda, że tym razem nie jedziemy pociągiem Smile
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2012-04-15, 15:17:40
Zaawansowany użytkownik
Szkoda że nie ma mnie w Polsce. Chętnie z wami bym się spotkał.
Może kiedyś będzie taki dzień, Dobrze wyszło że macie to spotkanie.
Omówicie parę ważnych spraw i się lepiej poznacie.
Mam nadzieje że dzięki temu spotkaniu wasza sytuacja w branży klimatyzacji w Polsce sie poprawi i znikną te śmieszne kłótnie na forum.
Chciałbym żeby również mentor sie pokazał na tym spotkaniu, bo wtedy byście sie dogadali i zrozumieli.
Życzę wam powodzenia!
Wielki szacunek dla awaxa, za organizacje tego spotkania.
Namawiam resztę forumowiczów żeby sie przełamali i jednak pojechali na to spotkanie, bo wierze w to że to będzie wielki przełom w waszej branży w Polsce i szkoda by było nie być w centrum tej organizacji.
Pozdrawiam Bogdan.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-15, 17:04:14
Top użytkownik
Bogdan_New_Jersey napisał(a):Szkoda że nie ma mnie w Polsce. Chętnie z wami bym się spotkał.
Może kiedyś będzie taki dzień, Dobrze wyszło że macie to spotkanie.
Omówicie parę ważnych spraw i się lepiej poznacie.
Mam nadzieje że dzięki temu spotkaniu wasza sytuacja w branży klimatyzacji w Polsce sie poprawi i znikną te śmieszne kłótnie na forum.
Chciałbym żeby również mentor sie pokazał na tym spotkaniu, bo wtedy byście sie dogadali i zrozumieli.
Życzę wam powodzenia!
Wielki szacunek dla awaxa, za organizacje tego spotkania.
Namawiam resztę forumowiczów żeby sie przełamali i jednak pojechali na to spotkanie, bo wierze w to że to będzie wielki przełom w waszej branży w Polsce i szkoda by było nie być w centrum tej organizacji.
Pozdrawiam Bogdan.
Będę duchem na spotkaniu Smile Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-04-15, 17:11:15
Top użytkownik
Witam
Cieszę się z kolejnych zgłoszeń i myślę,że jeszcze kolejne osoby zdecydują się przyjechać.
Może się powtarzam ,ale przypominam że udział w spotkaniu nie oznacza obowiązkowej przynależności do Stowarzyszenia.Każdy moze podjąć decyzję czy chce zostać członkiem Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji.
Centrum prowadzi działalność dla wszystkich zainteresowanych z naszej branży,nie tylko dla swoich członków.
W Centrum oraz wśród osób wybierających się na spotkanie 21.04 jest sporo osób o bardzo wysokich kwalifikacjach i z dużym doświadczeniem praktycznym.Piszę o tym ,gdyż w Polsce naprawdę nie ma wielu takich fachowców i osoby o niewielkim doświadczeniu od nich właśnie mogą nauczyć się więcej niż na jakichkolwiek szkoleniach,kursach itp.Dlatego warto aby Koledzy rozpoczynający przygodę z klimatyzacją rozważyli również ewentualny swój przyjazd.
Spotkanie nie ma na celu weryfikacji czy też oceny kwalifikacji kogokolwiek.
Nie należy się wstydzić braku doświadczenia zawodowego,wstydem jest wykonywanie go bez chęci podnoszenia kwalifikacji .
  • Odpowiedz

awax

2012-04-15, 18:35:33
Top użytkownik
Już jestem
  • Odpowiedz

awax

2012-04-15, 20:22:59
Top użytkownik
102 gości na forum i 17 zarejestrowanych.
Zastanawiam się czasami kim są osoby wchodzące na forum?ilu jest związanych z branżą i dlaczego tak wielu nie ma nic do powiedzenia?
Napisałem to w kontekście zbliżającego się spotkania.
Może więcej osób wypowiedziałoby się na temat tego czy potrzebna jest taka organizacja,a jeżeli tak to czego oni oczekiwaliby od takiego Stowarzyszenia???
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-15, 20:25:55 przez awax.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-15, 20:27:58
Top użytkownik
102 gości oczekuje odpowiedzi dlaczego mruga światełko w lodówce Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-04-15, 20:38:52
Top użytkownik
OK czyli mamy pierwszą propozycję.
Nie ma problemu Centrum może pomóc nauczyć się samodzielnie diagnozować podstawowe usterki,żeby samemu sobie odpowiedzieć na takie pytanie.
Czekam na dalsze propozycje w czym jeszcze może pomóc Stowarzyszenie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-15, 20:40:57 przez awax.)
  • Odpowiedz

awax

2012-04-16, 13:24:09
Top użytkownik
Zarząd KCICHIK przygotowuje zapytanie z którym Walne zwróci się do Ministerstwa o interpretację wszystkich obowiązujących nas aktów prawnych oraz wyjaśnienie w jakim terminie zostaną wprowadzone pozostałe wymagane przepisami UE.
Proszę o ewentualne sugestie co powinna zawierać powyższa interpelacja
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-16, 15:55:49
Top użytkownik
W formie formalnej można było by zapytać dlaczego zawód ten został pominięty z ustawy o zawodach w szczególnych warunkach biorąc pod uwagę wycofane czynniki chłodnicze mające wpływ nie tylko na środowisko naturalne ale także na bezpośredni kontakt z takimi czynnikami jak R-12 czy Chlorek metylu mające wpływ na potencję i aspekty z tym związane.Co to są bromki? Sad I w cale temat nie należy do śmiesznych bo również dotyczy młodych serwisantów.

Tom Peters
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa