Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wytwornica wody lodowej DAIKIN

10 Odpowiedzi, 8418 Wyświetleń

andrewrc

2012-04-20, 19:37:09
Użytkownik
Witam
Urządzenie Daikin EUWAB24KAZW1 i padł w nim sterownik CARELA, wymieniłem a drugi podobny tylko nowszy a potrzebne są mi ustawienia dedykowane dla urządzenia pod ten sterownik.
Posiadam tylko instrukcję użytkownika, w której nie ma podanych ustawień urządzenia.
Z góry dziękuję
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-20, 21:58:07
Top użytkownik
Zazwyczaj to sterownik jest dedykowany dla urządzenia a nie urządzenie do sterownika Wink Wink
Dlaczego tylko posiadasz instrukcję użytkownika chcąc wchodzić w kompetencję serwisu?Nie ujmując instalatorom wszystkim ale wiem że co nie którzy wykonując instalację nawet nie wiedzą do czego ona służy Smile Smile SmileNa podstawie poziomu wołania o pomoc nikt rozsądny ci nie pomoże.To jest podobnie jaj byś się spytał dzisiaj zdałem prawko mam pydę i kluczyki od taty samochodu.Pomożecie mi go odpalić? Smile Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-20, 22:11:32 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

Endriuszka

2012-04-21, 06:46:46
Nowy użytkownik
Przykro mi, ale musisz usiąść z DTR na spokojnie przy kawie i przeanalizować wszystkie parametry. Carele są jeszcze do przetrawienia więc nie ma źle. Pewnie jak byś go podłączył bez ustawiania to jakoś tam sobie to będzie chodzić tylko wiadomo że każdy układ jest inny. Dodam jeszcze że nie warto zrzynać wszystkich parametrów z innego sterownika bo można głupotę ustawićBig Grin
  • Odpowiedz

andrewrc

2012-04-21, 19:46:38
Użytkownik
Witam
Nie potrzebne mi są dobre rady (mentor12) tylko DTR urządzenia, jak chcesz porozmawiać i mieć posłuch u słuchaczy to zapraszam na Wiejską do Warszawy, jak posiadasz DTR urządzenia to może się podzielisz.
Tak po za tym to urządzenie pracuje tylko potrzebuję go prawidłowo ustawić.
PS.
Nie potrzebuję od ciebie więcej takich rad bo samochodem potrafię jeździć i nie tylko osobowym.
  • Odpowiedz

awax

2012-04-21, 20:11:27
Top użytkownik
Weż po prostu użyj ustawienia dedykowane do wszystkich agregatów wody lodowej.
Te zapewne Masz jeżeli podjąłeś się serwisu.
Nie ma tu żadnej złośliwości,po prostu fabryczne ustawienia są zbliżone dla wszystkich urządzeń tego typu,a różnice mogą wynikać z warunków pracy,których nie podałeś.
Nie jestem pewny czy tu nie znajdziesz?http://klimasbt.com/daikin_CD/3_Folyad%C3%A9kh%C5%B1t%C5%91s_Rendszerek/1_Folyad%C3%A9kh%C5%B1t%C5%91k/1_L%C3%A9gh%C5%B1t%C3%A9ses/EUWA-,EUWY_-KAZW%20-HZW/Documents/9_%5BAngol%5D_Telep%C3%ADt%C3%A9si_k%C3%A9zik%C3%B6nyv/EUWA%20KAZW%20Installation%20and%20Operation%20Manual.pdf
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-21, 20:31:48 przez awax.)
  • Odpowiedz

ARGUS

2012-04-23, 08:25:56
Użytkownik
Witam, interesuje cię DTR sterownika uchiller czy agregatu wody lodowej?? Jeśli sterownika to masz na stronie Carel-a w zakładce dokumentacje, jeśli Daikina to podaj maila. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-23, 20:38:30
Top użytkownik
Prościej wpisać w przeglądarce uchiller instrukcja i wyskakuje takie coś http://www.carel.pl/doc/+030220420_PL.pdf
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-23, 21:24:41
Top użytkownik
Dla mnie jest jedno ale w instrukcji tego sterownika.Alarm małego przegrzania.Czy można go zdefiniować mierząc temperatury na wlocie i wylocie z parownika za pomocą dwóch czujników temperatury?Bo jeżeli tak to testo to bajer. :|Czy nie raczej to powinno być nazwane deltą T Smile Co o tym sądzicie? Rolleyes Rolleyes

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-23, 21:31:42 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

andrewrc

2012-04-26, 20:22:35
Użytkownik
Witam
Mentor12 ta podana przez ciebie dokumentacja nie jest do tego sterownika co jest oryginalnie w urządzeniu.
Po założeniu tego sterownika 1 do 1 urządzenie nie działa prawidłowo, nie załącza drugiej sprężarki.
Dokumentację do obu sterowników przed napisaniem postu miałem.
Żeby agregat działał jak należy to albo oryginalny sterownik lub ten co podałeś z dodatkową płytką i przeróbką na okablowaniu.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-26, 20:45:07
Top użytkownik
Po wielu potach nie doszłeś do wniosku że warto było podać typ sterownika?Ustawienia dedykowane czasami trzeba zmienić aby urządzenie działało.A czasami nie trzeba zmieniać tylko dobrze podłączyć.

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa