Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

laguna II

13 Odpowiedzi, 13565 Wyświetleń

barczystygogo

2012-04-25, 07:54:00
Użytkownik
Witam. Problem polega na tym, ze po właczeniu klimy spręzarka startuje na kilka sekund i sie wyl. ciśnienie na ssaniu spada do 1.5 bar. czynnik jest ok, acha są lodowate rury od ssania i tłoczenia. chłodnica jest ciepła. jak odciągnelem czynnik i pusciłem próżnie to osuszacz sie zamroził... to normalne??
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-04-25, 08:33:02
Top użytkownik
Nie drożnośc w układzie.Prawopodobnie filtr osuszacz jest już do wymiany
  • Odpowiedz

barczystygogo

2012-04-25, 08:46:18
Użytkownik
zmieniam. dam znac czy pomogło.
  • Odpowiedz

acart

2012-04-25, 18:59:17
Nowy użytkownik
ciepła chłodnica może również oznaczać za dużą ilość czynnika,wtedy może obciążać sprężarkę i odłączać ją ,sprawdź czy masz dobrze skalibrowaną maszynę
  • Odpowiedz

awax

2012-04-25, 19:03:54
Top użytkownik
barczystygogo napisał(a):Witam. Problem polega na tym, ze po właczeniu klimy spręzarka startuje na kilka sekund i sie wyl. ciśnienie na ssaniu spada do 1.5 bar. czynnik jest ok, acha są lodowate rury od ssania i tłoczenia. chłodnica jest ciepła. jak odciągnelem czynnik i pusciłem próżnie to osuszacz sie zamroził... to normalne??
Co z wentylatorami?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-25, 20:22:54
Top użytkownik
wysokie raczej bym wykluczył z powodu postu w czasie rzeczywistym.Skłaniam się do błędu po stronie niskiego ciśnienia.Zazwyczaj niskie w zatorze szybciej zadziała biorąc pod uwagę czas rzeczywisty i jego temperaturę oraz ciśnienie :rolleyes A jak startuje na kilka sekund to poważnie musi być przepełniony układ.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-25, 20:26:03 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

mg

2012-04-25, 20:25:53
Top użytkownik
barczystygogo napisał(a):Witam. Problem polega na tym, ze po właczeniu klimy spręzarka startuje na kilka sekund i sie wyl. ciśnienie na ssaniu spada do 1.5 bar. czynnik jest ok, acha są lodowate rury od ssania i tłoczenia. chłodnica jest ciepła.

Niemożliwe, coś pomyliłeś. może chodzi Ci o cieczową?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-25, 20:26:23 przez mg.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-25, 20:32:27
Top użytkownik
Cieczowa reaguje póżniej mg na spadek ciśnienia i co za tym idzie obniżenie temperatury. Smile Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-25, 20:41:23
Top użytkownik
Problem tkwi w albo mocno przeładowanym czynnikiem albo.Każde albo ma zabezpieczenia Sad

Tom Peters
  • Odpowiedz

barczystygogo

2012-04-27, 22:34:39
Użytkownik
witam, zawalony byl osuszacz, ktos przesadził z barwnikiem UV, nie wiadomo ile ktos tego nawalił... narazie działa. aha wentylator działał i gaz byl co do grama.
  • Odpowiedz

mg

2012-04-29, 16:20:32
Top użytkownik
To ostatnio zmora przy serwisie klimatyzacji samochodowej. Zatkane filtry barwnikiem UV Wink

Aaa zapomniałem zapytać, ile go było bo oczywiście usunąłeś większość z układu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-29, 16:22:34 przez mg.)
  • Odpowiedz

mn27

2012-04-29, 18:33:49
Zaawansowany użytkownik
a ile dać oleju i barwnika przy wymianie chłodnicy (skraplacza)ja dałe ok 20 ml oleju i 5ml barwnika do vw passata gdzie wchodzi 1100gram gazu i odrazu osuszacz zamarzł czy to było za dużo ale mi sie wydaje ze raczej nałapał wilgoci jak była dziurka w chłodnicy
  • Odpowiedz

mg

2012-04-29, 19:38:15
Top użytkownik
Nigdy nie opieraj się w pełni o sugestie nieznanych osób, oni nie odpowiadają za twoje czyny.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa