Nie moge rozgrysc tematu.
Dwie komory chłodnicze na jednym agregacie.Duza i mala.
Klijent mowi ze dlugo zbijaja do 0C a wczesniej moment i bylo schlodzone.
Wczesniej schodzil tez do -18C ale teraz uzywa jako plusowek.
RZeczywiscie chlodnice ma do mrozni.
Moja pierwsza diagnoza:malo gazu(4bar LP dla R404,parownik mokry lekko tylko góra zaszroniony)
Dołożyłem gazu poprawa nieznaczna 3,5bar LP.
Ten układ powinien chodzic ponizej 2bar! i przy tak duzej chlodnicy schładzac moment.
Chlodnica jest duza bo wjezdzaja cieple pirogi do wiekszej komory.
Uklad djagnozowalem przy wlaczonej jednej wiekszej komorze.Jak puscilem dwie to na czujce parownika mialem 2C!
TZR odkrecalem jeden obrót ale efekt niewielki.
Tak sobie mysle ze jak bym mial przyblokowany przeplyw czynnika to na ssaniu mial bym nisko i brak efektu chlodzenia.Ja mam wysoko na ssaniu i brak efektu na parowniku dlatego nawet nie bralem sie za sprawdzanie sitka w TZR. (TZR dziwnie mocno szroni ale za zaworem nie klei).
Jedna moze wazna rzecz:jak wylaczylem komory to rurka cieczowa od komory zaczela zachodzic szronem w strone sprezarki!?
Nie mam z kim pogadac wiec prosze o kilka wskazowek.
Pozdrawiam!
Robert
p.s myslalem o plycie w sprezarce ale termostat wylacza elektrozawor a sprezarke rozlacza pres LP.Troche czasu chodzi ale ssie.Nie wiem moze za dlugo ciagnie bo okolo 2min a rurociag ma 2m-3m?
Dwie komory chłodnicze na jednym agregacie.Duza i mala.
Klijent mowi ze dlugo zbijaja do 0C a wczesniej moment i bylo schlodzone.
Wczesniej schodzil tez do -18C ale teraz uzywa jako plusowek.
RZeczywiscie chlodnice ma do mrozni.
Moja pierwsza diagnoza:malo gazu(4bar LP dla R404,parownik mokry lekko tylko góra zaszroniony)
Dołożyłem gazu poprawa nieznaczna 3,5bar LP.
Ten układ powinien chodzic ponizej 2bar! i przy tak duzej chlodnicy schładzac moment.
Chlodnica jest duza bo wjezdzaja cieple pirogi do wiekszej komory.
Uklad djagnozowalem przy wlaczonej jednej wiekszej komorze.Jak puscilem dwie to na czujce parownika mialem 2C!
TZR odkrecalem jeden obrót ale efekt niewielki.
Tak sobie mysle ze jak bym mial przyblokowany przeplyw czynnika to na ssaniu mial bym nisko i brak efektu chlodzenia.Ja mam wysoko na ssaniu i brak efektu na parowniku dlatego nawet nie bralem sie za sprawdzanie sitka w TZR. (TZR dziwnie mocno szroni ale za zaworem nie klei).
Jedna moze wazna rzecz:jak wylaczylem komory to rurka cieczowa od komory zaczela zachodzic szronem w strone sprezarki!?
Nie mam z kim pogadac wiec prosze o kilka wskazowek.
Pozdrawiam!
Robert
p.s myslalem o plycie w sprezarce ale termostat wylacza elektrozawor a sprezarke rozlacza pres LP.Troche czasu chodzi ale ssie.Nie wiem moze za dlugo ciagnie bo okolo 2min a rurociag ma 2m-3m?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY