Może ktoś z kolegów podpowie który switch przestawić żeby system działał tylko na chłodzeniu.z góry dzięki
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Daikin VRF model RXQ...coś tam coś tam
21 Odpowiedzi, 17930 Wyświetleń|
Witam
Przestaw DS1 trzeci pin (DS1-3)
Super,dzięki wielkie.krótko i na temat a nie jak co niektórzy ech...aż dziwne że mnie nikt nie zjechał za to że wogóle podchodze do systemu bez takiej podstawowej wiedzy....
Jeśli chodzi o serwerownię to wystarczy pomyśleć zdjąć zasilanie na pewny zawór.A z drugiej strony narzuca się pytanie dlaczego to robić skoro producent zapewnia taką funkcję?Czyż byś mieli do czynienia z urządzeniem przeznaczonym do czegoś innego.Szybka odpowiedż nie zawsze jest dobrą odpowiedzią
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters mentor12 napisał(a):Jeśli chodzi o serwerownię to wystarczy pomyśleć zdjąć zasilanie na pewny zawór.(...)Ale dałeś! Ktoś przełączy sterownik na grzanie, po chwili włączy się alarm i serwisant będzie musiał jechać jeszcze raz. (np 200km). Jedynie tu się zgodzę (ale nie w tym przypadku) mentor12 napisał(a):(...).Szybka odpowiedż nie zawsze jest dobrą odpowiedzią @ bartek 2700: DS1-3 WŁ: Tylko chłodzenie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
właśnie o tym samym pomyślałem że zaraz jakiś alarm wywali i tyle z tego będzie...
Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane!! Może mentor12 zmienisz zawód na brukarza. Zatrudnienie masz na wieki.
Shitashii napisał(a):A co tym alarmem kieruje kolego Shitashii.mentor12 napisał(a):Jeśli chodzi o serwerownię to wystarczy pomyśleć zdjąć zasilanie na pewny zawór.(...)Ale dałeś! Ktoś przełączy sterownik na grzanie, po chwili włączy się alarm i serwisant będzie musiał jechać jeszcze raz. (np 200km).
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
W serwerowni na grzanie?
Tom Peters
Podaj przykład klimy gdzie po przełączeniu na funkcję grzania załancza się alarm po czasie nie osiągnięcia temperatury bo być może jako brukarz tego nie rozumiem?
Tom Peters andrewrc napisał(a):Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane!! Może mentor12 zmienisz zawód na brukarza. Zatrudnienie masz na wieki.A może kiedyś poczytam rady kierunkowej takiego cwaniaka ślizgającego się na wiedzy innych nic nie potrafiącego tylko jak się ślizgać w społeczności nie wiedząc w jakim zakresie się zatrzymać i ustabilizować społecznie nie będąc pijawką środowisk technicznych.
Tom Peters mentor12 napisał(a):Widać, że mało miałeś do czynienia z Daikinem. I niech tak pozostanie.Shitashii napisał(a):A co tym alarmem kieruje kolego Shitashii.mentor12 napisał(a):Jeśli chodzi o serwerownię to wystarczy pomyśleć zdjąć zasilanie na pewny zawór.(...)Ale dałeś! Ktoś przełączy sterownik na grzanie, po chwili włączy się alarm i serwisant będzie musiał jechać jeszcze raz. (np 200km).
mentor12 napisał(a):W serwerowni na grzanie? Poniżej pierwszy post tego wątku: bartek2700 napisał(a):Może ktoś z kolegów podpowie który switch przestawić żeby system działał tylko na chłodzeniu.z góry dzięki Pytam sie mentora"wszechwiedzącego"12 GDZIE JEST NAPISANE, ŻE TO SERWEROWNIA ??????
Shitashii te urządzenia są dedykowane dla przeznaczenia.Pomyśl racjionalnie
Można bylo kupić nie schładzalnik tylko profesjonalny system chłodzenia serwerowni lub chłodnicę do chłodzenia kwiatków.Gdybyś myślał racjjonalnie to nie zadawał byś tendencyjnych pytań.Do czego jeszcze może służyć klimatyzator stacjonarny?W instrukcjiach jest to opisane przez producenta jednoznacznie bez banalnychwyobrażni typu shizotashi.Zawsze stosując produkt zgodnie z przeznaczeniem można go nastawić w tryb automatyczny.Dlatego wiem schitaschiiii
Tom Peters mentor12 napisał(a):Shitashii te urządzenia są dedykowane dla przeznaczenia.Pomyśl racjionalnieAle bełkot! To Ty pomyśl. Są różne przesłanki do stosowania akurat takiego urządzenia, a jeśli pozwala włączyć lub wyłączyć jakąś funkcję, to dlaczego z tej opcji nie skorzystać? A po drugie, VRV to trochę bardziej złożone urządzenie i układ. Nie wiesz gdzie to zamontowane i do czego. Nie twórz pustych domysłów, kolego MENTOS12
Będąc nie doświadczonym mylisz funkcje dostępne do serwisu i dostępne dla użytkownika z pozycji pilota
Tom Peters
Myślę, że przy daikinie to jestem bardziej doświadczony od Ciebie.
Uważam, że temat jest zakończony i nie ma co niepotrzebnie bić piany. W branży ma być zgoda i jedność.
Tylko nienormalny użytkownik klimatyzatora żądał by wyłączenia funkcji grzania w zamontowanym urządzeniu zgodnie przeznaczonym do użytkowania
Tom Peters Shitashii napisał(a):Myślę, że przy daikinie to jestem bardziej doświadczony od Ciebie.zgoda i jedność????zmieniacie branżę??? i =D
Myśl dalej.Myślenie to podstawa.Gdyby byś myślał to byś był pewien że myślisz że wiesz więcej niż ja.Ja myślę że ty jesteś bardziej inteligentny niż twoja wiedza na temat chłodnictwa.Moderator Dyzma.
Tom Peters
może troche sprostuje temat:-)klima działa nie w serwerowni a w biurach.chciałem wyłączyć funkcje grzania ponieważ jak to zwykle w biurze bywa jednej pani za gorąco a innej za zimno i robi sie problem;-)dzięki za pomoc ale po przełączeniu switcha dalej działa funkcja grzania?chyba jednak potrzebny jest ten dodatkowy przełącznik w jednostce zewnętrznej...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY