Witam,
Jest:
- nieduze pomieszczenie ok 10 m2, wysokosc ok 2,8m.
- laczna wartosc mocy w Watach (elektrycznych) pracujacych tam urzadzen to ok 1500 W
- pomieszczenie ma rure fi ~30 cm wychodzaca prosto na dach (z wiatraczkiem)
- temperatura jaka sie utrzymuje w pomieszczeniu przy zamknietym oknie (jest szczelne) to ok 38 st C
- temperatura jaka sie utrzymuje przy rozszczelnionym oknie to ok 32 st C
- temperatura jaka sie utrzymuje przy uchylonym oknie to ok 26 st C (przy takiej pogodzie jak teraz, czyli na zewnatrz ~10 st C.
Zaproponowano mi do wyboru urzadzenia:
- Fujitsu (5 lat gwarancji) 3,5 kW
- Dospel (1-2 lat gwarancji) 3,5 kW
- MDV (1-2 lata gwarancji) 3,5 kW
Ktore z nich wybrac ?
Czy rzeczywiscie urzadzenie z roczna gwarancja zepsuje sie po roku, a urzadzenie z 5 letnia dopiero po 6 latach ?
Wiem ze nie, ale pytam w kontekscie: jaka jest niezawdonosc w/w urzadzen ? (wiem ze cena jest rozna oczywiscie, ale zalezy mi tez na niezawodnosci...)
pozdrawiam, i z gory dziekuje za pomoc
Jest:
- nieduze pomieszczenie ok 10 m2, wysokosc ok 2,8m.
- laczna wartosc mocy w Watach (elektrycznych) pracujacych tam urzadzen to ok 1500 W
- pomieszczenie ma rure fi ~30 cm wychodzaca prosto na dach (z wiatraczkiem)
- temperatura jaka sie utrzymuje w pomieszczeniu przy zamknietym oknie (jest szczelne) to ok 38 st C
- temperatura jaka sie utrzymuje przy rozszczelnionym oknie to ok 32 st C
- temperatura jaka sie utrzymuje przy uchylonym oknie to ok 26 st C (przy takiej pogodzie jak teraz, czyli na zewnatrz ~10 st C.
Zaproponowano mi do wyboru urzadzenia:
- Fujitsu (5 lat gwarancji) 3,5 kW
- Dospel (1-2 lat gwarancji) 3,5 kW
- MDV (1-2 lata gwarancji) 3,5 kW
Ktore z nich wybrac ?
Czy rzeczywiscie urzadzenie z roczna gwarancja zepsuje sie po roku, a urzadzenie z 5 letnia dopiero po 6 latach ?
Wiem ze nie, ale pytam w kontekscie: jaka jest niezawdonosc w/w urzadzen ? (wiem ze cena jest rozna oczywiscie, ale zalezy mi tez na niezawodnosci...)pozdrawiam, i z gory dziekuje za pomoc
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY