Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja BEKO 100 XA

37 Odpowiedzi, 30822 Wyświetleń
Wstecz 1 2

awax

2012-06-02, 18:43:50
Top użytkownik
Oczywiście,że każdemu Klientowi zgłaszającemu się do mojej firmy mogę zaproponować klimatyzator.
Nie zaproponuję nigdy urządzenia z klasą energetyczną "D",nie handluję odpadami.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-02, 19:23:16
Top użytkownik
Przeganianie wiedzy.Masakra.Jak się można cenić skoro można zamontować za pomocą forum.Nie odpisujcie bzdurnie że to przyszły klient.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

miezala5

2012-06-02, 19:34:01
Top użytkownik
z D do A jest kawałek prądu!Wink
Jak bedzie zimne lato to nie poczujesz w rachunku za prad!Smile
To juz moze lepiej wziac to Beko za 700 stówek!
Jak ci sie to cos zepsuje to juz nie bedzie Ci sie oplacalo naprawiac!
Chociaz 2 lata gwarancji to niezle!
Castoramowski blyss ma rok gwarancji i po roku padl u klijenta.Naprawa okolo 500 netto a klima 1200 kosztowala.Dzieki temu zalozylem mu splicika i bedzie zadowolony!
Trudno doradzic.30dB do sypialni to troche glosno!Dobra klima ma 20-21dB.
itd itp
Powodzenia!
Robert
  • Odpowiedz

rakud29

2012-06-02, 21:18:42
Nowy użytkownik
Tyle pisania a nikt konkretnie nie zaproponował dobrej klimy ją w drogie marki nie za bardzo wierze bo już pre razy się zawiodłem dzisiaj i dobre marki szukają oszczędności więc już nie jest tak wesoło i nikt nie da gwarancji że dłużej wytrzyma ale mądrych tu nie brakuje a ją tylko zapytałem więc jak ktoś chce pomoc niech pisze konkretnie co jest dobre i miarę tanie bo ją nie dam za klimatyzator 3 tys jeszcze zamontowanie i mam fajna oszczędność już nie jednego znam co tyle kasy stracił a tu klima się zepsuła
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-02, 21:27:58
Top użytkownik
Dobra to tańcząca we mgle.Przetłumacz sobie z Polskiego na Japoński Smile Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

wit

2012-06-02, 22:16:49
Top użytkownik
szwarcc@o2.pl napisał(a):Oczywiście że przeganianie gazu to chałtura, ale warto wiedzieć że tak nie powinno być to skrajny przypadek ale kiedyś ktoś mi się przyznał ze tak robił i było ok

"ja sie pytalem goscia od klimy i nie trzeba proznie robi sie jak sprawdza sie szczelnosc a ta to podlancza sie rurki i tyle jak jest gaz to ma byc ok"

bez próżni -przedmuchiwanie gazem
-1- wbrew prawu -przestępstwo -świadome doprowadzenie do wycieku i skażenia środowiska.
-2- jak przedmuchać gazem -to go jest za mało do prawidłowej pracy klimy -bo część ucieknie
-3-nigdy nie wydmuchnie się całego powietrza a zwłaszcza wilgoci z rurek i z j. wewnętrznej.
powietrze -to utlenianie - i zakwaszanie oleju -skrócenie czasu życia sprężarki -wręcz ryzyko szybkiej awarii, oraz podniesione ciśnienia skraplania -słabiej chłodzi -więcej prądu bierze
wilgoć w układzie -to zapychanie kapilar i zaworków -w skrajnym przypadku brak chłodzenia -w łagodniejszych -pogorszenie chłodzenia. w każdym przypadku -wilgoć i powietrze to korozja wewnątrz klimy -i szybka awaria.
pozdrawiam "fachowych inaczej" -przedmuchujących zamiast próżniować. tanio i prosto -a że za rok nową klimę trzeba...
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-02, 22:21:30
Top użytkownik
Wit to doradził serwis .Czego się czepiasz.? Sad Sad

Tom Peters
  • Odpowiedz

csw

2012-06-03, 11:53:39
Użytkownik
Wit dam ci namiar na kolesia co przeciąga ew przeciągał tak gaz , zgłosisz to zobaczymy jaki będzie efekt zgłoszenia.
A wracając do tematu chłopak szuka po kosztach klimy najlepiej żeby ktoś założył za darmo myślę ze dostał wystarczająco dużo porad i widzi że nie założy jej sam albo z pomocą "swojego majstra z serwisu Smile".
Cennik klimatyzacji ogólnie dostępny zarówno z górnej półki jak i z marketu, a to jak kto ci założy to on bierze odpowiedzialność za poprawność montażu, gwarancję i serwis.
Proponuje zakończyć temat.
CSW
  • Odpowiedz

rakud29

2012-06-04, 19:26:21
Nowy użytkownik
mam pytanie bo kupilem klime czy jak dam na max chlodzenie to slysze ze jednostka zewnetrzna wylancza sie co 5 minut chwila przery i znowu daje jak jest u was koledzy jak dacie na max chlodzenie to jak jest jednostka zewnetrzna daje caly czas
  • Odpowiedz

awax

2012-06-04, 19:35:06
Top użytkownik
rakud29 napisał(a):mam pytanie bo kupilem klime czy jak dam na max chlodzenie to slysze ze jednostka zewnetrzna wylancza sie co 5 minut chwila przery i znowu daje jak jest u was koledzy jak dacie na max chlodzenie to jak jest jednostka zewnetrzna daje caly czas
Zadaj to pytanie instalatorom ,którzy ją montowali.Podaj może na forum pełną nazwę tej firmy.
  • Odpowiedz

rakud29

2012-06-05, 17:29:22
Nowy użytkownik
juz nie trzeba dalem sobie rade bo was sie nie da doprosic tylko bledy czyjes widzicie
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-05, 18:50:22
Top użytkownik
rakud29 napisał(a):juz nie trzeba dalem sobie rade bo was sie nie da doprosic tylko bledy czyjes widzicie
Może moderatorzy dojdą do tego że czasami wymuszają takie wypowiedzi.Nie przejmuj się zostałeś sprowokowany przez wypowiedzi MODERATORA podnoszące ciśnienie.To czy masz rację jest nie ważne.Moderator powinien rozważac nad tym czym MODERUJE i nie prowokować wypowiedziami.Powinien posiadać wiedzę kierunkową danego profilu forum oraz być przykładem zgodnie z obowiązującym regulaminem danego forum.Żal. Sad

Tom Peters
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa