Witam serdecznie wszystkich jestem nowym użytkownikiem.Mam problem z klimatyzatorem HEATMAX model HSC 18340. Z CZYNNIKIEM CHŁODNICZYM R 410A typu split. o mocy 5 kw.Klimatyzator zakupilem w dani w jednym z większych marketów i postanowiłem go zamontować i uruchomić sam.znalazłem instrukcję w internecie i zabrałem sie do pracy wszystko przebiegało pomyślnie ,przedmuchałem instalację okazało się że jest nieszczelność dopiero za 3 razem udało się dokręcić rurki przy skraplaczu .mój problem polega na tym żę klimatyzator nie schładza tak jak powinien czyli wcale... w jednostce zewnętrznej wszystko się uruchamia wentylator działa a z jednostki wewnętrznej czyli wentylatora umieszczonego w mieszkaniu leci powietrze ale nie chłodne pisząc ten post klima chodzi od kilku godzin ustawiona na 17 c ale leci ciepłe powietrze.myślę że za dużo gazu upuściłem robiąc próby przy instalacji zestawu.zauważyłem że ogrzewanie też przestało działać ale teraz najważniejsze jest chłodzenie bo nie da się wytrzymać bez klimy. proszę o pomoc..... doświadczonych fachowców co mam kupić aby było możliwe uzupełnienie klimatyzatora nie mam żadnych akcesori... a może ktoś z okolic szczecina jest w stanie przyjechać i usunąć usterkę proszę o poradę co z tym zrobić.Duńscy instalatoży są bardzo kosztowni...mieszkam a miejscowośći N?STVED. 75KM OD ODPRAWY PROMOWEJ W GEDSER.POZDRAWIAM ARTUR
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Uzupełnienie klimatyzatora split gazem R 410 A prośba o pomoc.
4 Odpowiedzi, 4783 Wyświetleń|
Mysle kolego ze nie masz gazu w ukladzie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-21, 15:28:06 przez miezala5.)
Sam juz tu nic nie zrobisz i wogóle szkoda że sam robiles bo teraz pare zlotych trzeba zaplacic. Szukaj serwisu ze Szczecina który podjedzie do Ciebie. Za 1000 euro plus droga powinni Ci zrobic zalezy ile gazu wchodzi. Pozdrawiam! Robert miezala5 napisał(a):Mysle kolego ze nie masz gazu w ukladzie. Kolego,może publikuj Swój cennik,a nie serwisantów ze Szczecina. Duńscy instalatorzy są bardzo kosztowni bo nie zachowują się jak sprzedajne ........przy podrzędnej drodze.Po prostu otrzymują godziwe wynagrodzenie za swoją pracę.
A co jestes ze Szczecina?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-21, 15:30:14 przez miezala5.)
Sory tak palnolem mniej wiecej!Przecież to nie musi miec nic wspólnego z tym ile rzeczywiscie ktos powie za ta robote. Chodzi o to że musi wezwać jakiś serwis. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY