Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Thermo king SL 200 Nie potrafi schłodzić POMOCY!!

7 Odpowiedzi, 5865 Wyświetleń

pepolus

2012-05-26, 10:44:00
Nowy użytkownik
Witam. Jestem totalnie nowy na forum i mam nadzieje że ktoś pomoże... Kupiłem naczepę z agregatem jak wyżej. Problem polega na tym że schładza mi tylko do -20. Czynnik znajomy sprawdzał dolał 05 kg kompresor mam prawie nowy (ciśnienie na manometrach było ok) Zauważyłem dwie może istotne rzeczy 1. Jak się odmraża to leci woda tylko jedną rurką, drugą kapie ledwo 2. wydruk z drukarki przebiega następująco: ruszył od -5 za godzine miał -17,9 poczym temp. wzrosła do -17,7 potem mroził do -20 poczym skoczył do -15 znowy do - 20 po czym do -11 i znowy chłodził. Prowadzę blacharsko-lakiernictwo i rozumiecie sami że zły jest bo nie wiem kompletnie o co chodzi.... chce sobie sam do tego dojśćSmile!! pozdrawiam!!!
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-26, 10:52:42
Nowy użytkownik
Aha i jeszcze jedno czy można dolewać czynnika na manometrach ( tak jak w osobówkach) czy trzeba wyciągnąć cały i odpowiednią ilość nalać??
  • Odpowiedz

miezala5

2012-05-26, 11:14:24
Top użytkownik
Tylko do -20!
A ile ma byc?
Jaki gaz i jakie te cisnienia o.k?
  • Odpowiedz

awax

2012-05-26, 11:34:14
Top użytkownik
Może by tak troszeczkę uczciwości?
naczepa do mrożenia blachy,czy lakieru?
Sam będziesz sobie dolewać czynnika na manometrach?
"chce sobie sam do tego dojść" sam czy my mamy Tobie odpowiedzieć??
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-26, 18:08:25
Top użytkownik
Awax.A to może znajomy z fejcka.FORUM BLACHARSTWO LAKIERNICTWO I KLIMATYZACJA Sad
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

pepolus

2012-05-27, 09:31:14
Nowy użytkownik
KCICHIK... odnośnie uczciwości... masz samochód do malowania to Ci go polakieruje.... kupiłem naczepę konia daje kolega mam układ na robotę.. kolega naprawia chłodnie ma cały sprzęt mówi ze nie ma czasu na szukanie co jest zepsute w agregacie bo w tym nie siedzi.... chce od Was (Ciebie) pomocy, ale jak mamy się tu bawić Sherloków to dzięki wielkie pozdrawiam....
  • Odpowiedz

awax

2012-05-27, 12:08:43
Top użytkownik
Pepolus nie napisałeś prawie nic co mogłoby pomóc w udzieleniu jakiejkolwiek rady.
To,że z jednej strony cieknie więcej może być spowodowane np. przytkaniem drugiej rurki lub autko stoi nierówno.
Kolega jeżeli naprawia chłodnie to powinien wiedzieć,że podstawa to podanie ciśnień ,przegrzania i dochłodzenia.Bez tego mogę tylko zasugerować,że te 0,5 kg dodania czynnika to za mało i parownik nie pracuje całą powierzchnią.Przegrzanie by to wyjaśniło.
Pozdrawiam.
Sam tego i tak nie będziesz robił,a kolega jak podejdzie i będzie miał problem to proszę ,może do mnie zadzwonić i jeżeli będę potrafił to na pewno pomogę
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa